ΣΤΗΛΕΣ

Το like του Βίλας-Μπόας στον Μαουρίσιο, ο Μλαντένοβιτς και η νέα πρόταση στον Κουέστα

Ο Μαουρίσιο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ο Μαουρίσιο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Το like του Βίλας-Μπόας στον Μαουρίσιο, η βελτιωμένη πρόταση του Άρη στον Κουέστα για διετές συμβόλαιο, οι απολαβές του Μλαντένοβιτς, η ανανέωση του Μπαράλες και τα ρεκόρ του 40άρη Βύντρα.

Η ποδοσφαιρική σεζόν στην Ελλάδα βαδίζει προς την τελική της ευθεία, αλλά η μεταγραφική δραστηριότητα εξελίσσεται παράλληλα με τις ομάδες να κινούνται για ενίσχυση με το βλέμμα στην επόμενη.

Το Sport24.gr σας μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις μεταγραφικές υποθέσεις των ομάδων της Super League. Το like του Βίλας-Μπόας στον Μαουρίσιο, η προφορική βελτιωμένη πρόταση του Άρη στον Κουέστα για διετές συμβόλαιο, οι απολαβές του στόχου της ΑΕΚ, Μλαντένοβιτς, στη Λέγκια, η ανανέωση του Μπαράλες και τα ρεκόρ του 40άρη Βύντρα.

  • Ο Μαουρίσιο μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ παρέπεμψε για το τέλος της σεζόν την όποια συζήτηση για νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Με τα τωρινά δεδομένα παραμένει δύσκολο να συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη. Εδώ και καιρό ψάχνει τον επόμενο σταθμό του, όπως άλλωστε είχε παραδεχθεί και σε παλαιότερη συνέντευξή του σε ΜΜΕ της πατρίδας του. Ο Βραζιλιάνος αρέσει στον προπονητή της Μαρσέιγ, Αντρέ Βίλας-Μπόας. Τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στη Ζενίτ. Ο Πορτογάλος προπονητής ήταν αυτός που εισηγήθηκε στη διοίκηση της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης την απόκτησή του από την Τέρεκ Γκρόζνι τον Ιανουάριο του 2016. Συζήτηση σε πρώιμο στάδιο έχει γίνει, μένει να φανεί αν και πώς θα προχωρήσει.

  • Η Λέγκια ανακοίνωσε την απόκτηση του Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Ο Σέρβος αριστερός μπακ ήταν ο βασικός στόχος της ΑΕΚ για την ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από τη Λέχια Γκντανσκ. Οι ετήσιες απολαβές του στην πρωτοπόρο του πολωνικού πρωταθλήματος ανέρχονται σε 400.000 ευρώ. Η πρόταση ήταν καλύτερη από αυτήν της Ένωσης (300.000 ευρώ, υπήρχαν και μπόνους), αλλά ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι η ομάδα της Βαρσοβίας δεν μπορεί με τίποτα να χάσει το εισιτήριο για τα προκριματικά Champions League της επόμενης σεζόν (ο πρωταθλητής της Ekstraklasa ξεκινά από τον πρώτο προκριματικό γύρο).

  • Ο Χουλιάν Κουέστα επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον Άρη για λίγες ακόμη ημέρες μέχρι το τέλος της σεζόν. Στην εκτός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό έμεινε στον πάγκο, καθώς την εστία των κίτρινων υπερασπίστηκε ο Φάμπιαν Έμαν (παρεμπιπτόντως ο Αυστριακός ειδοποιήθηκε από τον Άρη ότι υπολογίζεται για τη νέα σεζόν). Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επέκταση ο Κουέστα δέχθηκε προφορικά νέα πρόταση για νέο συμβόλαιο διάρκειας δυο ετών. Η νέα είναι αρκετά καλύτερη από την προηγούμενη και ο 29χρονος το σκέφτεται σοβαρά και με άλλη διάθεση πλέον. Του αρέσει η Θεσσαλονίκη και το γεγονός ότι αγωνίζεται για μια ομάδα ιστορική και με κόσμο. Προβληματίζεται από την άλλη από την αποχώρηση βασικών στελεχών, όπως οι Φετφατζίδης, Βέλεθ, Ιντέγε, Λάρσον και Ντιγκινί. Έχει προταθεί και στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον ΑΠΟΕΛ (εξετάζεται η περίπτωσή του) και την Ομόνοια.

  • O Χερόνιμο Μπαράλες ανανέωσε για δυο ακόμη χρόνια με τον Αστέρα. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (11 γκολ σε 23 ματς) την τρέχουσα σεζόν επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2022 (μένουν μόνον οι ανακοινώσεις) και ουσιαστικά ριζώνει στην Τρίπολη και τη χώρα μας καθώς όταν το εξαντλήσει θα είναι 35 ετών. Ματιές στον Αργεντινό επιθετικό έριξε τους τελευταίους μήνες και ο Ατρόμητος τους τελευταίους μήνες, αλλά ο Μόμο αποφάσισε να πει το ναι και να μείνει στην Τρίπολη. Εκτός απροόπτου τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο συμπατριώτης του - επίσης βασικός μέλος των Αρκάδων - Ματίας Ιγκλέσιας.

  • Τα 40ά του γενέθλια στη δράση θέλει να γιορτάσει ο Λουκάς Βύντρα. Ο 39χρονος (5/2/1981) κεντρικός αμυντικός της Λαμίας δεν σκοπεύει να κρεμάσει τα παπούτσια του. Στόχος του, αντίθετα, είναι να συνεχίσει για ένα τουλάχιστον έτος. Η ομάδα της Φθιώτιδας αποτελεί προτεραιότητά του, στην οποία χαίρει εκτίμησης με τον ιδιοκτήτη, Πανουργιά Παπαϊωάννου, να θέλει την παραμονή του. Φυσικά έχει και ρεκόρ στο δρόμο του για να καταρρίψει. Είναι ήδη ο έβδομος γηραιότερος παίκτης στη Super League. Την πρώτη θέση στη σχετική λίστα κατέχει ο Μίλαν Σέβο, ο οποίος αγωνίστηκε στο Τρίκαλα - ΟΦΗ της 26ης Μαρτίου 2000 σε ηλικία 40 ετών, 6 μηνών και 11 ημερών.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ