ΣΤΗΛΕΣ

Το Champions League επιστρέφει, τι προβλέπεις;

Το Champions League επιστρέφει, τι προβλέπεις;

Ώρα Ελλάδας 21:45. Το σεντόνι του Champions League θα απλωθεί ξανά στα γήπεδα της Ευρώπης καθώς η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επιστρέφει με τις πρώτες αναμετρήσεις των "16" και οι συντάκτες του Sport24.gr προβλέπουν τους νικητές των πρώτων ζευγαριών. Εσύ ποιους βλέπεις στα προημιτελικά;

Μπενφίκα - Ντόρτμουντ και Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα την Τρίτη και Ρεάλ Μαδρίτης - Νάπολι με Μπάγερν Μονάχου - Άρσεναλ την Τετάρτη! Χωρίς πολλά λόγια και αναλύσεις, λίγο πριν τη σέντρα των πρώτων αναμετρήσεων οι συντάκτες του Sport24.gr ανοίγουν τη κουβέντα και προσπαθούν να μαντέψουν σωστά ποιες ομάδες θα προκριθούν. Στο τέλος του κειμένου περιμένουμε τις δικές σας προβλέψεις.

Θοδωρής Κουνάδης

Η Τρίτη έχει στο μενού το πιο αμφίρροπο ζευγάρι από τα τέσσερα και αλλά και αυτό με το μεγαλύτερο φαβορί. Προφανώς και θα συντονιστούμε με Λισαβόνα και στην "ελληνική" μονομαχία ανάμεσα σε Μπενφίκα και Ντόρτμουντ. Ο Μήτρογλου είναι σε εξαιρετική κατάσταση την ώρα που οι Γερμανοί έχουν "κολλήσει" στην επίθεση, έχοντας μόνο τέσσερα γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Λογικά η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα μπορεί να καθαρίσει από την Τρίτη το βράδυ την μπουγάδα στο Παρίσι. Αλλιώς θα το κάνει στη Βαρκελώνη.

Το βράδυ της Τετάρτης θα συμβεί κάτι που δεν βλέπουμε συχνά τα τελευταία χρόνια στους "16". Πρώτα ματς σε Μπερναμπέου και Allianz Arena, καθώς Ρεάλ και Μπάγερν αντίστοιχα δεν πήραν τις πρώτες θέσεις στους ομίλους τους. Ωστόσο έχουν το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους, χωρίς φυσικά να θεωρούνται ακλόνητο φαβορί. Ωστόσο, ακόμα και αν Νάπολι και Άρσεναλ πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης και η πρωταθλήτρια Γερμανίας, έχουν αναμφισβήτητα την ποιότητα να περάσουν στις έδρες των αντιπάλων τους.

Ηλίας Καλλονάς

Το ζευγάρι της Μπενφίκα με την Ντόρτμουντ είναι βέβαιο πως θα μας προσφέρει πλούσιο θέαμα και ξεχωριστές συγκινήσεις, αφού απ’ την μία πλευρά οι επιθετικοί των δύο ομάδων “πετούν φωτιές”, κι απ’ την άλλη, είναι γνωστά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην αμυντική λειτουργία (κυρίως οι Βεστφαλοί). Δεν αποκλείεται η πρόκριση να κριθεί στα εκτός έδρας γκολ, με την Ντόρτμουντ να έχει το προβάδισμα, κατά την άποψή μου, λόγω της ποιότηταςκαι του βάθους του ρόστερ της. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει κι η μονομαχία των Ελλήνων, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλου να καλείται να σταματήσει τον φορμαρισμένο Κώστα Μήτρογλου.

Πρόβλεψη:Ντόρτμουντ

Στο έτερο ζευγάρι της Τρίτης, η Μπαρτσελόνα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία είναι κατώτερη των προσδοκιών τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο γαλλικό πρωτάθλημα την εφετινή σεζόν. Συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, όπου οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες σε ομίλους και νοκ άουτ, οι Παριζιάνοι πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να κοντράρουν την ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Οι δύο νίκες στα ισάριθμα ματς δεν φαντάζουν ουτοπικό σενάριο για τους Καταλανούς. Μόνο ο παράγοντας “Έντινσον Καβάνι” μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Το θέμα είναι, θα τα καταφέρει;

Πρόβλεψη:Μπαρτσελόνα

Στους αγώνες της Τετάρτης,η Ρεάλ Μαδρίτης θα “ιδρώσει” απέναντι στην μαχητική κι άκρως επικίνδυνη Νάπολι, αλλά εύκολα η δύσκολα θα πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά.Oι Μαδριλένοι δεν παρουσιάζουν καλό πρόσωπο το τελευταίο διάστημα, αλλά σε μία φάση νοκ άουτ παίζουν σημαντικό ρόλο οι παραστάσεις, η ποιότητα των παικτών και το βάρος της φανέλας.Γι’ αυτό το λόγο, ηπλάστιγγα γέρνει ξεκάθαρα υπέρ των “μερένγκες”.

Πρόβλεψη:Ρεάλ Μαδρίτης

Απ’ την άλλη πλευρά, τοζευγάρι Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου έχει καταντήσει... ανέκδοτο. Οι “κανονιέρηδες”τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο κιήθελαν να αποφύγουν τουςδεύτερουςΒαυαρούς, αλλά η κληρωτίδα -γι’ ακόμα μία φορά- δεν τους έκανε το χατίρι. Η παράδοση είναι ξεκάθαρα εναντίον της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ, η οποία έχει αποκλειστεί απ’ τους Γερμανούς τρεις φορές στη φάση των 16 (2005, 2013 και 2014). Οι Άγγλοι ήλπιζαν πως φέτος θα καταφέρουν να “σπάσουν” την κατάρα και να προκριθούν σταπροημιτελικά για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009/10 (μετρούν 6η σερί αποκλεισμούς στους “16”). Όμως, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν... μπλέκεις.

Πρόβλεψη:Μπάγερν Μονάχου

Φώντας Σέμπρος

Η Ντόρτμουντ είναι ομάδα με περισσότερο ταλέντο από την Μπενφίκα, αλλά έχει προβλήματα στην άμυνα. Οι Γερμανοί είναι το φαβορί για την πρόκριση, αλλά αν ο Μήτρογλου εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν, τότε οι "αετοί" μπορούν να περάσουν. Μέχρι τώρα ο "Μητρογκόλ" στα μεγάλα ματς δεν πάει καλά, ίσως ήρθε η ώρα για το αντίθετο.

Πρόβλεψη: Μπενφίκα

Και εδώ κόντρα στο φαβορί. Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις γιατί η Μπαρτσελόνα δύσκολα θα χάσει την πρόκριση. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορικά, η Παρί παίζει όπως πρέπει, δηλαδή με τον Καβάνι στην κορυφή και όχι στο άκρο. Κάτι μου λέει φέτος ίσως είναι η χρονιά του Ουρουγουανού. Ίσως βέβαια και να μην είναι αρκετός. Θα δείξει...

Πρόβλεψη: Παρί Σεν-Ζερμέν

Το θέμα είναι τι καταφέρει η ιταλική άμυνα στο πρώτο ματς, ενώ αν ο Μίλικ ήταν υγιής, τότε η Νάπολι θα είχε περισσότερες ελπίδες. Έχουν οι Ιταλοί την ταχύτητα να δημιουργήσουν προβλήματα, όμως δεν έχουν (μάλλον) το πακέτο για να αφήσουν εκτός την Ρεάλ.

Πρόβλεψη: Ρεάλ Μαδρίτης

Και για 3η φορά κόντρα στο φαβορί. Μπορεί η Μπάγερν από το πρώτο ματς στο Μόναχο να πετύχει 3-4 γκολ και να "καθαρίσει", όμως η δημιουργικότητα του Μεσούτ Εζίλ μαζί με την ταχύτητα παικτών όπως οι Αλέξις Σάντσες και Θίο Γουόλκοτ, εκτιμώ πως θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στον Αντσελότι.

Πρόβλεψη: Άρσεναλ

Θέμης Καίσαρης

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Δεν θα πάω κόντρα στα "θέλω" μου. Απ' την αρχή της σεζόν έχω κάνει "έκκληση" στην Ντόρτμουντ να μας σώσει στο φετινό Champions League. Να γίνει δηλαδή η ροκ ομάδα που θα μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στα νοκ-άουτ. Προφανώς και θέλω να τη δω να το κάνει στους οκτώ, γιατί όχι και παραπέρα, γι'αυτό και θέλω να περάσει την Μπενφίκα. Πολλές φάσεις θα φτιάξει, πολλές θα δεχθεί, νομίζω θα περάσει.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα δεν βλέπεται περισσότερο από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Τη σώζει η ποιότητα των παικτών μπροστά, τη σώζει το γεγονός πως μια ο Μέσι, μια ο Σουάρες, κάποιος θα βγει μπροστά και θα καθαρίσει. Η Παρί δεν είναι σε φεγγάρι για να αποτελέσει σοβαρή απειλή, Μπαρτσελόνα βλέπω, αλλά όχι με σιγουριά.

ΡΕΑΛ

Κι εδώ θα πάω με το φαβορί, χωρίς όμως μεγάλη σιγουριά απ' την εικόνα του αυτήν την εποχή. Η Ρεάλ αποκλείστηκε στο Κύπελλο, έχασε το αήττητο και κάποια στιγμή ίσως στερέψει η ρέντα του Ζιντάν. Δεν βλέπω όμως τη Νάπολι ως μέγεθος ικανό να αποκλείσει τη Βασίλισσα. Στο φινάλε, το πήρε πέρσι χωρίς να είναι πραγματικά καλή, θα αποκλειστεί φέτος στους 16;

ΜΠΑΓΕΡΝ

Ίδια ματιά κι εδώ. Δεν πείθει το φαβορί, αλλά δεν πείθει και το αουτσάιντερ πως είναι ικανό για τον αποκλεισμό-έκπληξη. Ο Αντσελότι ακόμα ψάχνεται στην Μπάγερν και πολλές φορές στη Γερμανία τον έχει σώσει η ποιότητα των παικτών. Και με τη Ρεάλ θυμίζω πως μετά τον Φεβρουάριο την είχε βρει την άκρη και κατέκτησε το Champions League το 2014. Δεν γεμίζει ακόμα το μάτι, αλλά μήπως το κάνει η Άρσεναλ;

Στέλιος Χαρτζουλάκης

Θεωρητικά και στα τέσσερα ζευγάρια υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και μιλάμε φυσικά για τις δύο ισπανικές και τις δύο γερμανικές ομάδες.

Το Μπενφίκα - Ντόρτμουντ φαντάζει ως ένα πολύ "ανοιχτό" ζευγάρι, αφού πρόκειται για δύο φύσει επιθετικές ομάδες και πιθανότατα να έχουμε πολλά γκολ, όμως η Ντόρτμουντ έχει δείξει πως όταν πρέπει στο Champions League, είναι πολύ σοβαρή και ξέρει να παίρνει αυτά τα ματς και αυτές τις προκρίσεις. Επομένως, θεωρώ πως όχι μόνο θα προκριθεί, αλλά δεν θα δυσκολευτεί και ιδιαίτερα.

Πρόβλεψη: Ντόρτμουντ

Παρί και Μπαρτσελόνα συναντώνται για μία ακόμη φορά και δεν βλέπω πώς μπορούν οι Γάλλοι να απειλήσουν την παρέα του Μέσι, ειδικότερα φέτος που έχουν χάσει το ειδικό βάρος που τους έδινε σε αυτό το επίπεδο ο Ζλάταν. Μπορεί να έχει βελτιωθεί αισθητά η γαλλική ομάδα το τελευταίο διάστημα, αλλά η Μπαρτσελόνα θα κυριαρχήσει απόλυτα και θα πάρει μία ξεκούραστη πρόκριση.

Πρόβλεψη: Μπαρτσελόνα

Δεν είναι και στην καλύτερή της φάση η Ρεάλ, που δεν εντυπωσιάζει με τον τρόπο παιχνιδιού της και θεωρώ πως οι αγώνες με τη Νάπολι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για τους "μερένγκες". Μπορεί η Νάπολι φέτος να μην έχει τον Ιγκουαΐν και αυτό να της δημιουργεί μια κάποια δυσχέρεια στο σκοράρισμα, αλλά είναι πιο "σκληρή" και πιο δυσκατάβλητη από τις προηγούμενες χρονιές. Πιστεύω πως και τα δύο ματς θα είναι "κλειστά" και οι Ιταλοί μπορούν να κάνουν την έκπληξη.

Πρόβλεψη: Νάπολι

Αν η Άρσεναλ δεν φύγει από τη Βαυαρία με πολλά γκολ στο "κεφάλι", ίσως μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση στο "Emirates". Πάντως, οι "κανονιέρηδες" δεν είναι και στην καλύτερη φάση τους, αλλά ούτε και η ομάδα του Αντσελότι πείθει μετά τη διακοπή της Bundesliga. Παραδοσιακά, όμως, η Μπάγερν παρουσιάζεται πολύ δυνατή σε τέτοιους αγώνες και λογικά θα πάρει την πρόκριση, ίσως κι από το πρώτο ματς.

Πρόβλεψη: Μπάγερν

Ηλίας Ευταξίας

Μπενφίκα - Ντόρτμουντ

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα

Ζευγάρι που "έπρεπε" να βγει το Μπενφίκα - Ντόρτμουντ τόσο για το ελληνικό ενδιαφέρον και τις μονομαχίες Παπασταθόπουλου - Μήτρογλου όσο και για το γεγονός πως οι δύο ομάδες ταιριάζουν σε αγωνιστικό στυλ. Επίθεση που κρύβει τα κενά στις άμυνες και όπου τους βγάλει. Πολλά θα κριθούν στο πρώτο παιχνίδι και την έδρα των αετών, αλλά η Ντόρτμουντ θα είναι στο τέλος η ομάδα που θα περάσει.

Θεωρητικά, η Παρί Σεν-Ζερμέν έχει επιτέλους την ευκαιρία της απέναντι στην Μπαρτσελόνα καθώς οι μπλαουγκράνα μετά από αρκετό καιρό δεν είναι ομάδα-φόβητρο αλλά η παρέα των Μέσι-Σουάρες. Μπορούν οι Γάλλοι να αφήσουν εκτός συνέχειας τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της διοργάνωσης και τον καλύτερο επιθετικό αυτής; Όχι, δεν το νομίζω, πρέπει να φάει αρκετά ψωμιά ακόμα η ΠΣΖ.

Ρεάλ Μαδρίτης - Νάπολι

Μπάγερν Μονάχου - Άρσεναλ

Όνομα βαρύ όπως τα 11 τρόπαια του Champions League αλλά εμφανίσεις που δεν εντυπωσιάζουν κανέναν. Η Ρεάλ Μαδρίτης θυμίζει Μπαρτσελόνα καθώς αμφότερες έχουν παίκτες και φανέλα αλλά όχι τις ομάδες φόβητρο. Η Νάπολι μπορεί να φαντάζει και να είναι πιο σκληρή αντίπαλος από την Παρί αλλά ο σταθερός κορμός της Βασίλισσας θα παίξει σημαντικό ρόλο στα νοκ άουτ.

Ακόμα ένα φαβορί που δεν βγάζει μάτια. Η Μπάγερν Μονάχου στάθηκε τυχερή και πήρε ξανά την Άρσεναλ στην κλήρωση με την ομάδα του Βενγκέρ να έχει την παραδοσιακή αφέλεια να μένει εκτός συνέχειας ακόμα και αν ο αντίπαλός της επιδιώξει να αυτοκτονήσει. Βλέπω Γερμανούς αλλά νιώθω πως ο Αλσατός χρειάζεται όλη την θετική ενέργεια που μπορούν να του δώσουν οι φαν του. In Arsene We Trust (μέχρι το τέλος).

Κώστας Μπράτσος

Τα παιχνίδια της Τρίτης δύσκολα θα αναδείξουν ομάδα με πολύ μεγάλο προβάδισμα. Η Ντόρτμουντ συνεχίζει σε καθεστώς απόλυτης αστάθειας, μετά από τη νίκη επί της δεύτερης Λειψίας και την ήττα από την ουραγό Ντάρμστατ, η Μπενφίκα στηρίζεται στον Κώστα Μήτρογλου που ήταν ξεχασμένος στον 1ο γύρο και ως εκ τούτου το "ζευγάρι" θα κριθεί από τα γκολ του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στη ρεβάνς. Ομοίως, η Μπαρτσελόνα, στις τρεις φορές που δοκιμάστηκε στο Παρίσι τα τελευταία χρόνια, μόνο πέρυσι πέρασε εύκολα. Φέτος, που κι αυτή (όπως και η Παρί) δείχνει σημάδια πτώσης, θα στηρίξει την πρόκριση στην έδρα της.

Στα ζευγάρια της Τετάρτης, το Ρεάλ - Νάπολι πιθανότατα να εξελιχθεί στο ζευγάρι με τα περισσότερα γκολ της φάσης των 16, αφού οι δύο επιθέσεις βγάζουν "φλόγες" και γι' αυτό τα εκτός έδρας τέρματα θα παίξουν τον μεγαλύτερο ρόλο, κάτι που στο τέλος θα ευνοήσει τους κατόχους του τροπαίου. Στο εξίσου... σύνηθες ζεύγος της Μπάγερν με την Άρσεναλ, δεν τίθεται θέμα ότι το "Wenger Out" θα αποκτήσει ακόμη περισσότερους θιασώτες, αφού η διαφορά επιπέδου των δύο ομάδων παραμένει χαώδης και στην τέταρτη σερί διοργάνωση που τίθενται αντιμέτωπες.

Θοδωρής Ρούσσος

Τρίτη (14/2)

Οι "Γάλλοι" της Παρί θα επιδιώξουν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης, έστω και με μισό μηδέν και οι Καταλανοί να ξεμπερδέψουν μια ώρα αρχύτερα. Το ματς δεν θα είναι εύκολο για τον Μέσι και την παρέα του, παρότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ των δύο ομάδων έχει ανοίξει. Η Μπάρτσα θα σφραγίσει την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο πρώτο. Στο άλλο ματς της ημέρας, η Μπενφίκα των Μήτρογλου / Σάμαρη θα υποκλιθεί στην εμπειρία της ομάδα του Παπασταθόπουλου. Από το πρώτο παιχνίδι, οι Γερμανοί θα είναι στους "8".

Τετάρτη (15/2)

Η Ρεάλ Μαδρίτης σκοράρει εδώ και δέκα μήνες σε κάθε παιχνίδι της. Η Νάπολι σκοράρει πολύ το τελευταίο διάστημα, αλλά ο σκοπός θα αγιάσει τα μέσα. Για να κοντράρεις τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου πρέπει να ανέβεις στην ταχύτητά της. Η σύγκρουση του ισπανικού ποδοσφαίρου με το ιταλικό, πάντα "γεννάει" κάτι καλό. Η Ρεάλ έχει την εμπειρία, η Νάπολι πολλούς... υποστηρικτές σε αυτό το ζευγάρι. Θετικό και για... τους δύο ότι ο επαναληπτικός γίνεται στο Σαν Πάολο. Όσον αφορά το άλλο ζευγάρι, δύσκολα αντιμετωπίζεται η Μπάγερν στο Μόναχο. Οι Γερμανοί θα επιδιώξουν να βραχυκυκλώσουν τον γερμανικό εγκέφαλο της Αρσεναλ (Εζίλ) και να κάνουν το κομμάτι τους. Δύσκολα θα φύγει από εκεί, ακόμα και με το Χ η ομάδα του Βενγκέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ