ΣΤΗΛΕΣ

Πού θα κριθεί το ΑΕΚ - Ολυμπιακός;

Πού θα κριθεί το ΑΕΚ - Ολυμπιακός;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεκατρείς συντάκτες του Sport24.gr προβλέπουν πού θα κριθεί το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, την ώρα που εσείς μπορείτε να επιλέξετε το αποτέλεσμα του αποψινού (19/02, 19:30) αγώνα!

Η συντακτική ομάδα του Sport24.gr απαντά στο ερώτημα της εβδομάδας που δεν είναι άλλο από το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός το οποίο θα διεξαχθεί απόψε (19:30) στο ΟΑΚΑ. Πού θα κριθεί λοιπόν; Ελάτε να δείτε τις απαντήσεις αλλά και να ψηφίστε για το αποτέλεσμα!

Θέμης Καίσαρης: Στην κατοχή

Για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος στο ποδόσφαιρο. Αλλά αν έπρεπε σώνει και ντε να κάνω μια πρόβλεψη για το νικητή του ΑΕΚ-Ολυμπιακός θα έλεγα πως θα είναι αυτός που θα έχει λιγότερο την μπάλα. Ειδικά δε αν κάποια απ'τις δύο ομάδες αγγίξει/ξεπεράσει το 60% τότε σίγουρα θα είναι η ηττημένη του αγώνα. Οι ευθρόλευκοι έχουν διαχρονικά προβλήματα ως ομάδα πρωτοβουλίας: δυσκολεύονται απέναντι σε οργανωμένες άμυνες, καταφεύγουν σε απειλή από στημένα, μακρινά σουτ, φάσεις μετά από κλέψιμο και ταυτόχρονα "δίνουν" καθαρές ευκαιρίες στον αντίπαλο στην κόντρα.

Απ'την άλλη, ούτε η ΑΕΚ έχει πείσει κανέναν φέτος ως αφεντικό. Ξεκίνησε με έναν προπονητή που δεν πιστεύει πως είναι δουλειά του η ανάπτυξη και η επίθεση, συνέχισε με έναν άλλον που έφτιαξε λίγα πράγματα και τώρα προσπαθεί να βρει έναν επιθετικό μπούσουλα με τον Χιμένεθ. Όμως η γη παραήταν καμμένη για να βγάλει καρπούς μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Με λίγα λόγια, από πρωτοβουλία θα είναι δύσκολο να δούμε πράγματα. Στημένα, αντεπιθέσεις. Όποιος βρει γκολ σ'αυτά, θα αφήσει την κατοχή στον άλλον, για να πάρει τη νίκη.

Γιάννης Σερέτης: Στη δίψα και την προσωπικότητα

Είναι οξύμωρο για μια ομάδα που σχεδόν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και γράφει διαφορά 21 βαθμών από την αντίπαλό της, αλλά αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν δείχνει για το συγκεκριμένο ματς να υπερτερεί ούτε σε έναν τομέα έναντι της ΑΕΚ! Στην αμυντική λειτουργία; Χωρίς Μιλιβόγεβιτς και με τους... γνωστούς στόπερ, όχι. Στην παραγωγικότητα και στους τρόπους ανάπτυξης; Ειδικά σ' αυτό τοtiming,όχι. Στην αυτοπεποίθηση και στην ατμόσφαιρα εντός της ομάδας; Όχι βεβαίως, μετά τις λευκές εντός έδρας ισοπαλίες στα δύσκολα ματς με τον Ατρόμητο και την Οσμάνλισπορ! Ακόμη και το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο ειδικά πέρυσι (δύο νίκες της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ), έπαιξε σημαντικό ρόλο στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, είναι υπέρ της Ένωσης.

Ίσως το μόνο στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι υπερτερούν είναι οι εναλλακτικές επιλογές και το ατομικό ταλέντο ορισμένων παικτών, κι αυτά μόνο σε συγκεκριμένες θέσεις. Όσο για το κίνητρο και τη δίψα των δύο ομάδων; Θεωρητικά γι' αυτό το ματς πρωταθλήματος (και όχι Κυπέλλου), η ΑΕΚ “καίγεται”. Και επειδή αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός και διότι τρέχει να προλάβει ταplay offs(ηττήθηκε και η Ξάνθη στο Περιστέρι...). Αντιθέτως, οι Ερυθρόλευκοι καίγονται για τη ρεβάνς της Πέμπτης στην Τουρκία. Αν καταθέσει στο γήπεδο μεγαλύτερη αφοσίωση, συγκέντρωση και δίψα από την ΑΕΚ ίσως να νικήσει ο Ολυμπιακός που δεν έχει πλέον και περισσότερες ισχυρές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες από την γηπεδούχο. Μοιάζει “χλωμό” όμως...

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Στην εύρεση της τρύπας

Η ΑΕΚ έχει μια πολύ συγκεκριμένη ευκαιρία στο συγκεκριμένο ματς. Να στοχεύσει στην τρύπα που (θεωρητικά μιλώντας ακόμα) άφησε πίσω του ένας ποδοσφαιριστής με ολοκληρωτική παρουσία στη μεσαία γραμμή του ΟΣΦΠ. Επί της ουσίας, αυτό είναι το πρώτο απαιτητικό ματς που η ομάδα του λιμανιού θα δώσει δίχως τον Μιλιβόγεβιτς στον πνεύμονα της ενδεκάδας της. Και το βέβαιο είναι ότι στον συγκεκριμένο χώρο, ουδεμία εκ των υπαρχουσών εναλλακτικών λύσεων διαθέτει την ποδοσφαιρική γκάμα του προαναφερθέντος. Θα αντεπεξέλθει λοιπόν ο Ρομαό; Θα ανταποκριθεί ο Ρέτσος; Θα βρει λύση ο Μπέντο όποιον εν τέλει επιλέξει; Προτού ο αντίπαλος δώσει την απάντηση, η ΑΕΚ καλείται να κατακτήσει τη μεσαία γραμμή και να στοχεύσει ακριβώς στην καρδιά της. Αρκεί εκτός από το τυρί, να δει και τη φάκα. Τι εννοώ; Το να έχει την άμυνα πολύ ψηλά, όπως συνηθίζει τελευταία ο Χιμένεθ, ίσως δημιουργήσει θέματα στις πτέρυγες. Απαιτούνται λοιπόν υπομονή, στρατηγική και όχι βιασύνες.

Θοδωρής Ρούσσος: Στο αν θα ασχοληθεί ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι είναι αδιάφορο για τον Ολυμπιακό. Οχι λόγω του +21 από την ΑΕΚ, αλλά λόγω του +13 από την δεύτερη θέση. Δεν είναι καν ντέρμπι (ντέρμπι είναι μόνο ένα στην Ελλάδα). Ακόμα και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, είναι σημαντικότερο για τους ερυθρόλευκους, γιατί διακυβεύεται ένας στόχος - ένας τίτλος. Πόσω μάλλον το ματς της επόμενης Πέμπτης με την Οσμάνλισπορ στην Αγκυρα για τη φάση των "32" του Europa League.

Αν ο Ολυμπιακός βρει έστω και ένα κίνητρο στο συγκεκριμένο παιχνίδι (ατομικά υπάρχουν - ομαδικά δύσκολο), τότε μπορεί και να δούμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Από την άλλη, η ΑΕΚ έχει μόνιμα κίνητρο όταν αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό και της αρκεί μία νίκη στο συγκεκριμένο ματς για να χτίσει πάνω σε αυτήν όλο το υπόλοιπο της σεζόν. Ακόμα και να την πετύχει όμως δεν της αρκεί για να μπει στην 5άδα και θα κληθεί να τη διαχειριστεί στη συνέχεια. Αν και στο παρελθόν έχουμε δει πολλά γκολ σε παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, αυτό δύσκολα θα ξεφύγει από το 0-1 (μηδέν έως ένα) γκολ.

Κώστας Τσίλης: Το μαχαίρι και το καρπούζι

Δεν έχει καμία σχέση αυτό το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, με τα δυο αμέσως προηγούμενα. Δηλαδή αυτό στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα του πρώτου γύρου και τον τελικό του κυπέλλου πέρυσι. Δεν έχει καν σχέση με το αντίστοιχο περσινό του πρωταθλήματος στο οποίο η ΑΕΚ νίκησε με το γκολ του Βάργκας. Αυτή την φορά σχεδόν όλα τα διακυβεύματα του ντέρμπι, είναι στην πλευρά της Ένωσης. Από την ανάγκη να κάνει επιτέλους στην φετινή σεζόν μια μεγάλη νίκη που θα ζεστάνει τον κόσμο της, μέχρι να μην χάσει άλλους βαθμούς και ως εκ τούτου άλλο έδαφος στην προσπάθεια να μην χάσει το τρένο των πλέι οφ. Και ως εκ τούτου η ΑΕΚ κρατά και το μαχαίρι και το καρπούζι αυτού του παιχνιδιού και εν πολλοίς θα κριθεί από το πώς θα το διαχειριστεί.

Δυο θα είναι τα καθοριστικά στοιχεία για την ΑΕΚ. Το πρώτο έχει να κάνει με το πώς θα λειτουργήσει η άμυνα της, μετά την ανισορροπία που έχει προκαλέσει η απουσία και των δυο καθαρόαιμων δεξιών μπακ της. Το δεύτερο αφορά την αποτελεσματικότητα των συνεργασιών του Αραούχο, με τους δυο ακραίους επιθετικούς. Αν αυτές βγουν όπως έχουν σχεδιαστεί, η ΑΕΚ είναι το (απόλυτο) φαβορί.

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Στην προσέγγιση του Χιμένεθ

Για τον Ολυμπιακό η αποψινή αναμέτρηση αποτελεί ουσιαστικά ντέρμπι γοήτρου, καθώς η διαφορά του στον βαθμολογικό πίνακα με την ΑΕΚ είναι τεράστια, ενώ ο τίτλος έχει πάρει -καιρό τώρα- τη γνωστή ρότα προς τον Πειραιά. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι είναι αδιάφοροι οι "ερυθρόλευκοι", το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Σε περίπτωση νίκης ή έστω ισοπαλίας, οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά κλειδώνουν το 7ο σερί πρωτάθλημα τους και αποφεύγουν τις αναταράξεις που αναπόφευκτα θα προκαλέσει η ενδεχόμενη ήττα. Στο αγωνιστικό σκέλος, οι παίκτες του Μπέντο δεν έχουν κανέναν ιδιαίτερο λόγο να εκβιάσουν το γκολ ή να μπουν στο τερέν με το γκάζι κολλημένο στο γρασίδι. Άρα το πως θα κυλήσει ο αγώνας θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την προσέγγιση του Μανόλο Χιμένεθ.

Αν ο Ισπανός τεχνικός επιλέξει να πιέσει από το ξεκίνημα ψηλά την άμυνα του Ολυμπιακού, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία μπάλας για τους Πειραιώτες, αλλά θα ρισκάρει και την πιθανή αντεπίθεση. Όλοι οι Πορτογάλοι τεχνικοί, όπως και ο Μπέντο ψάχνουν τους κενούς χώρους στην κόντρα κι αν τους βρουν μπορεί το έργο των παικτών του να γίνει πολύ πιο εύκολο. Από τακτικής άποψης, λοιπόν, το πως θα κυλήσει ο αγώνας πάνω στο χορτάρι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πως θα προσεγγίσει το ματς ο προπονητής της ΑΕΚ. Είναι πιθανό να συνυπολογίσει ότι οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται από αγώνα μεσοβδόμαδα, άρα να παίξει πιο επιθετικά στην εξέλιξη του αγώνα, θέλοντας να εκμεταλλευθεί και την πιθανή κόπωση των αντιπάλων.

Γιώργος Περπερίδης: Στα λάθη

Η ΑΕΚ εμφανίζει μεγαλύτερη συνέπεια από τη μέση και μπροστά στα τελευταία παιχνίδια, ενώ σαφέστατα έχει παραπάνω από έναν λόγους να "καίγεται" για το παιχνίδι συγκριτικά με τον Ολυμπιακό. Ο ενθουσιασμός και η αγωνία της να αποδείξει πράγματα μπροστά στο κοινό της είναι ένα έξτρα κίνητρο, που το ίδιο εύκολα μπορεί όμως να της γυρίσει μπούμερανγκ και να την οδηγήσει σε λάθη αν δεν το χειριστεί σωστά. Στο αντίπαλο στρατόπεδο το ματς αυτό είναι ντέρμπι γοήτρου και... τίποτα απολύτως παραπάνω. Καμία πίεση δεν αισθάνεται ο Ολυμπιακός, που λογικά θα έχει μεγαλύτερη άνεση στην διαχείριση των δεδομένων του αγώνα. Η υπερβολική άνεση όμως μπορεί να οδηγήσει σε χαλαρότητα, απώλεια συγκέντρωσης και κατ' επέκταση σε λάθη.

Η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να μπει πιεστικά στο ματς, αμφιβάλλω ωστόσο αν θα θελήσει να πάρει πολλά ρίσκα από νωρίς. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δεν έχει λόγο να βιάζεται, προτιμώντας ένα νορμάλ τέμπο και έλεγχο των χώρων. Χωρίς να υπολογίζονται οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και με τα δεδομένα που ισχύουν πριν την σέντρα, η ομάδα που θα κάνει λιγότερα λάθη αλλά και αυτή που θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί αυτά του αντιπάλου, αυτομάτως θα αποκτήσει προβάδισμα νίκης στο ΟΑΚΑ.

Αλέξης Βιρβίλης: Η… Άγκυρα θα κρίνει το αποτέλεσμα!

Χωρίς… προπόνηση πάει ουσιαστικά ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Με έναν Μπέντο να μην κάνει έστω και μία… μικρή πρόβα ενδεκάδας, γιατί πολύ απλά δεν του το επέτρεψαν οι συνθήκες. Μετά το 0-0 με την Οσμάνλισπορ και την κόπωση των παικτών του από το βράδυ της Πέμπτης (16/2), ο Πορτογάλος κατέβασε αναγκαστικά ταχύτητα για να προφυλάξει τους παίκτες του. Από πλευράς στόχων, η προοπτική της πρόκρισης στους «16» τουEuropaLeagueαναπόφευκτα φέρνει το ματς με την ΑΕΚ σε δεύτερη μοίρα.

Από την άλλη στον Ολυμπιακό θέλουν το διπλό στο ΟΑΚΑ για πολλούς λόγους. Για να πάρουν ρεβάνς από τα περσινά αποτελέσματα στο Μαρούσι, για να αποδείξει μπροστά σε 35 χιλιάδες κόσμο ότι η ΑΕΚ έχει πολλά… ψωμιά ακόμα για να κατεβάσει τη διαφορά ακόμα και από τους 20 βαθμούς και κυρίως για να πάει η ομάδα με ηρεμία στην Άγκυρα. Αυτό είναι που «καίει» περισσότερο. Το ματς της Πέμπτης (23/2).

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές όπως π.χ. ο Ιντέγε, που έκανε ό,τι μπορούσε να παίξει στο ντέρμπι. Αυτό σίγουρα είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για τους φίλους του Ολυμπιακού. Μέχρι εκεί όμως. Τα προβλήματα για τους Πειραιώτες είναι γνωστά. Η άμυνα αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» του και επίσης, αυτό που θα κληθεί να δείξει στο ΟΑΚΑ είναι ότι η μη παραγωγή ορθολογικών επιθετικών προσπαθειών με την Οσμάνλισπορ ήταν μία κακή παρένθεση και τίποτα περισσότερο.

Σε γενικές γραμμές, τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός ζορίζεται πριν από σοβαρά ευρωπαϊκά ματς. Ουσιαστικά η… Άγκυρα θα κρίνει το αποτέλεσμα. Κατά πόσο δηλαδή οι παίκτες θα είναι 100% συγκεντρωμένοι απόψε (19/2) και κατά πόσο θα ταξιδεύει το μυαλό τους στην Τουρκία. Για την ιστορία πάντως, τα τελευταία δύο χρόνια τα ματς στο ΟΑΚΑ με γηπεδούχο την ΑΕΚ κρίνονται στο γκολ. Πάνω-κάτω το ίδιο σκηνικό αναμένεται και στη σημερινή αναμέτρηση.

Ηλίας Καλλονάς: Στο κίνητρο

Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, σ’ ένα ντέρμπι δεν χωρούν ιδιαίτερες αναλύσεις. Παρ’ όλα αυτά, το timing και το κίνητρο των δύο ομάδων παίζουν, τις περισσότερες φορές, σημαντικό ρόλο στην έκβαση τέτοιων αναμετρήσεων. Ο Ολυμπιακός προέρχεται απ’ τη “λευκή” ισοπαλία κόντρα στην Οσμάνλισπορ που επανέφερε -πιο έντονα αυτή τη φορά- τη δυσαρέσκεια, μερίδας του κόσμου και των ΜΜΕ, προς το πρόσωπο του Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος γνωρίζει καλά πως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ευρωπαϊκή συνέχεια του Ολυμπιακού έχει μεγαλύτερη αξία από μία νίκη σε ντέρμπι, αφού στο πρωτάθλημα βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας απ’ τους διώκτες του και δεν κινδυνεύει ουσιαστικά. Επομένως, δεν αποκλείεται να προβεί σε αλλαγές στην ενδεκάδα ενόψει και της ρεβάνς με την τουρκική ομάδα, χωρίς βέβαια να υποτιμήσει το παιχνίδι με τους “κιτρινόμαυρους”. Η χρησιμοποίηση ή μη του Μπράουν Ιντέγε στη βασική ενδεκάδα θα έχει καθοριστική σημασία για την εξέλιξη του ματς, καθώς ο Νιγηριανός στράικερ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τη φετινή χρονιά και έχει δείξει πως μπορεί να κρίνει -μόνος του- ένα ντέρμπι.

Απ’ την άλλη πλευρά, η ισοπαλία της ΑΕΚ απέναντι στον Ηρακλή (2-2) έβαλε... φρένο στον ενθουσιασμό του τελευταίου διαστήματος. Η Ένωση παραμένει αήττητη υπό τις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ και δείχνει καλή εικόνα στα εντός έδρας παιχνίδια της, όμως οι αγωνιστικές “πληγές” που άφησαν πίσω τους οι Κετσπάγια και Μοράις, όπως για παράδειγμα η δυσκολία διαχείρισης ενός παιχνιδιού, δεν είναι εύκολο να επουλωθούν άμεσα. Η παρουσία περίπου 40.000 θεατών στο ΟΑΚΑ θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες του Χιμένεθ, οι οποίοι παραμένουν χωρίς νίκη σε ντέρμπι την εφετινή σεζόν και θέλουν να δώσουν μία χαρά στον κόσμο. Όμως, πολλά θα εξαρτηθούν απ’ την ατομική ποιότητα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Δηλαδή, όπως συμβαίνει, συνήθως, στα ντέρμπι. Για την ΑΕΚ, το παιχνίδι είναι ξεκάθαρο πως έχει μεγαλύτερη βαθμολογική σημασία, αφού κυνηγάει την είσοδο στα πλέι οφ. Αντίθετα, για τον Ολυμπιακό είναι καθαρά θέμα γοήτρου. Σ' αυτά τα παιχνίδια, το κίνητρο πολλές φορές υπερισχύει ακόμα και της αγωνιστικής ποιότητας.

Νίκος Συριώδης: Στην άμυνα του Ολυμπιακού

Η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού φέτος είναι αναμφίβολα η άμυνά του. Οι Πειραιώτες δέχονται φάσεις με πολύ μεγάλη ευκολία ακόμα και σε παιχνίδια με αρκετά κατώτερους αντιπάλους και αυτό είναι κάτι που δεν έχει βρει λύση ως τώρα. Ασχέτως αν οι αντίπαλοι τα βάζουν ή όχι, βρίσκουν αρκετές ευκαιρίες με καλές προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Δεν θυμόμαστε άλλη χρονιά με τόσα τετ α τετ των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Όχι ότι μπροστά βγάζει μάτια ο Ολυμπιακός, όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα εύκολα ή δύσκολα βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει και να παίρνει τα περισσότερα παιχνίδια. Η ποιότητα της μεσοεπιθετικής του γραμμής είναι αρκετή για τα ελληνικά δεδομένα, γι' αυτό άλλωστε και έχει χτίσει τόσο σημαντική διαφορά από τους διώκτες του.

Αν στο ντέρμπι οι Πειραιώτες παρουσιάζουν τις ίδιες αδυναμίες στο ανασταλτικό τους κομμάτι, θα έχουν προβλήματα. Η ΑΕΚ βλέπουμε ότι με τον Μανόλο Χιμένεθ έχει συμμαζευτεί και σε δυο ματς πέτυχε από έξι γκολ, ενώ ακόμα και τον Ηρακλή που ήταν κακή, σκόραρε εις διπλούν. Αν οι κιτρινόμαυροι χτυπήσουν με κάθετες μπαλιές και βρουν ευκαιρίες για να σκοράρουν, τότε οι Πειραιώτες θα έχουν μεγάλο θέμα. Είναι στοίχημα η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στο ντέρμπι. Αν φέρει εις πέρας την αποστολή της, τότε θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητές του για να φύγει με ένα καλό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ. Αν παρουσιάσει πάλι τις γνωστές παθογένειες, η ΑΕΚ έχει τους παίκτες για να τον τιμωρήσει. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον...

Βασίλης Τεμπέλης: Στους λόγους των "μικρών" και το "ερωτηματικό" του Χιμένεθ

Είναι αυτονόητο ότι οι "μικροί" του Ολυμπιακού - όσοι ξεκινήσουν στην αρχική ενδεκάδα ή κληθούν να αγωνιστούν κατά τη διάρκεια του ματς - θα παίξουν για τρεις λόγους. Για τον Ολυμπιακό, το δικό τους ντέρμπι (είναι μια μεγαλύτερη ευκαιρία να αποδείξουν ότι "μεγάλωσαν"), και περισσότερο για τον Μπέντο. Ακούν, διαβάζουν, καταλαβαίνουν ότι ο προπονητής τους δέχεται κριτική. Αυτός ο προπονητής που τους εμπιστεύεται και τους έβαλε με δικό του κόστος στα "βαθιά".

Για τον Ολυμπιακό πάνω-κάτω ξέρουμε πώς θα παίξει με τα καλά του και τα κακά του. Η ΑΕΚ είναι ερωτηματικό. Ακόμη περισσότερο, τώρα που ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει αποφασίσει ή εμφανίσει τον τρόπο με τον οποίον προσανατολίζεται να παίξει. Κι αυτό γιατί είναι το πρώτο ντέρμπι των παικτών της ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία και μένει να φανεί πώς θα λειτουργήσει η ομάδα τόσο σε καλά όσο και σε κακά χρονικά διαστήματα της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ το θέλει πολύ όχι μόνο γιατί θέλει να σώσει το γόητρο από μια κακή σεζόν, αλλά και βαθμολογικά γιατί εάν δεν κερδίσει θα έχουμε φθάσει 21η αγωνιστική - δε μένουν και τόσες πολλές ακόμη - και δεν θα είναι στην πεντάδα. Ο Ολυμπιακός ναι μεν έχει στο μυαλό του και το ματς με την Οσμάνλισπορ - λογικά αυτό θα έχει και μεγαλύτερη σημασία - αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει τη σημασία που πάντα έχει ένα ντέρμπι.

Δημήτρης Σαμόλης: Στις στατικές φάσεις

Σε ένα ντέρμπι όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Η ΑΕΚ έχει αλλάξει εικόνα με την πρόσληψη του Μανόλο Χιμένεθ. Είναι πιο σφιχτή στην άμυνα, κάνει όμως και γκολ, τα καταφέρνει καλά στην παραγωγή φάσεων. Ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια ότι δεν πείθει τον τελευταίο καιρό και η απουσία του Λούκα Μιλιβόγεβιτς προκαλεί μεγάλο κενό στον άξονα. Έχασε μπόλικη από τη δυναμική της η ομάδα του Πειραιά με την πώληση του Σέρβου στην Κρίσταλ Πάλας. Το παιχνίδι θα κριθεί στη θέληση και στο πάθος που θα έχουν οι δύο ομάδες. Κομβικό ρόλο θα παίξει ο χώρος της μεσαίας γραμμής και οι προσωπικές μονομαχίες σε αυτόν. Θα είναι σφιχτό ματς και θα κριθεί στο γκολ.

Σημαντικός παράγοντας, αν όχι ο κύριος, οι στατικές φάσεις. Είναι ενδιαφέρον από εκεί και πέρα να δούμε εάν επηρεαστούν οι μικροί των "ερυθρόλευκων" από ένα τόσο "καυτό" παιχνίδι, άσχετα ότι μιλάμε για αγώνα στο ΟΑΚΑ. Παρά τη βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες (51 ο Ολυμπιακός - 30 η ΑΕΚ), δε νομίζω ότι οι φιλοξενούμενοι θα έχουν λιγότερο άγχος. Αμφότερες έχουν λόγους να θέλουν την επικράτηση. Περιμένω λοιπόν σφιχτό ματς, χωρίς μεγάλες φάσεις, που θα κριθεί στο γκολ.

Θοδωρής Κουνάδης: Στο βαθμολογικό κίνητρο

Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία- μετά την ήττα της Ξάνθης- να βρεθεί στην πέμπτη θέση. Πιθανότατα έχει ξεχάσει και η ίδια πότε ήταν η τελευταία φορά που ήταν εκεί. Μία νίκη λοιπόν έστω και με μισό μηδέν θα την φέρει ξανά στον δρόμο των playoffs, επιβεβαιώνοντας την βελτίωση που έχει δείξει επί Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ολυμπιακός, με τον αέρα του +13 από τη δεύτερη θέση, έχει το μυαλό του την Πέμπτη στο ματς της χρονιάς. Η' τουλάχιστον θα έπρεπε εκεί να το έχει, γιατί πέρσι αναλώθηκε σε μία μάχη άνευ ουσίας στο ΟΑΚΑ, ξοδεύοντας ενέργεια με 9 παίκτες, με αποτέλεσμα μετά να φανεί κατώτερος τον περιστάσεων στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ