ΣΤΗΛΕΣ

Πόσο θα έρθει το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός;

Πόσο θα έρθει το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός;
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr έχει βρει τη δική του ενδεκάδα για το αιώνιο ντέρμπι και οι συντάκτες του δεν φοβούνται να γράψουν για το τελικό σκορ του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Από το βαρετό 0-0 μέχρι τις άνετες νίκες των δύο αντιπάλων.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά το νικητή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Είναι ίσως το μοναδικό άθλημα όπου ο καλύτερος δεν κερδίζει πάντα και ο πιο αδύναμος έχει ελπίδες απέναντι στον πιο δυνατό. Όλα αυτά όμως δεν μας απέτρεψαν από το να προβλέψουμε τι θα γίνει στο ντέρμπι και να προσπαθήσουμε να "πιάσουμε" το σκορ του αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Άλλωστε, αν δεν προβλέψεις το αποτέλεσμα ενός ντέρμπι τι να τις κάνεις τις συζητήσεις πριν από αυτό;

Δημήτρης Κωνσταντινίδης * ένα... στενό 1-1

Σφιχτό προβλέπεται το ντέρμπι. Άμα χάσεις, σε τέτοιο αγώνα έχει, πάντα ζόρι μετά οπότε υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν βλέπω να ανοίγει ματς. Επίσης σε "στενά" γήπεδα σαν τη Λεωφόρο δεν είναι εύκολο (κατά κανόνα) να ανοίξει το παιχνίδι. Εκεί είναι που αγχώνεται ο παίκτης παραπάνω. Όταν και οι δύο ομάδες σε ένα ματς δεν βλέπουν και πολύ άσχημα και την ισοπαλία (αφήστε τώρα τι λένε παραέξω), δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά πράγματα σε γκολ και θέαμα. Ασφαλώς και θέλουν και οι δύο να κερδίσουν δεν λέμε αυτό. Αλλά από τη μία ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή που δεν ξέρει ακόμα την ομάδα του, από την άλλη ο Σίλβα έχει να διαχειριστεί δύο ζόρικα παιχνίδια, σε τέσσερις μέρες. Πάθος και ένταση θα έχουμε πάντως και μέσα στο γήπεδο.

  • Τον Στραματσόνι στην πρεμιέρα του να προσπαθεί να δώσει την δικιά του σφραγίδα στον Παναθηναϊκό. Καμιά φορά αυτό είναι και παγίδα αν προσπαθήσεις να κάνεις πολλά τρικ.
  • Τον Καμπιάσο και τον Εσιέν υγιείς στο γήπεδο. Τα μεγάλα ματς θέλουν τα μεγάλα ονόματα μέσα, ειδικά όταν στην Ελλάδα δεν θα συναντάμε και πολύ συχνά. Οκ για τον δεύτερο δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες αλλά είναι ωραίες τέτοιες κόντρες.
  • Να μην "δω" τον διαιτητή. Μόνιμη ευχή. Να περάσει απαρατήρητος. Αυτός να περιοριστεί σε ανθρώπινα και μόνο λάθη και να μη θέλει να γίνει ο πρωταγωνιστής και εμείς να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά.

Ηλίας Ευταξίας * ξερό Χ και άνοστο 0-0

Αν κάποιος θέλει να δει ποδόσφαιρο, υπάρχουν δύο Ευρωπαϊκά ντέρμπι την ίδια ώρα και ένα παιχνίδι της Σίτι με την Λίβερπουλ. Στην Λεωφόρο θα δούμε μπάλα, με το "μπ" βαρύ και ασήκωτο. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει με 4-4-2 όπως θέλει ο Στραματσόνι αλλά θα περιμένει τον Ολυμπιακό στο δικό του μισό γήπεδο με πρόθεση να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου και διάθεση να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Λογική προσέγγιση από τον νέο προπονητή των πρασίνων βάση του ρόστερ, της δυναμικότητας και της κατάστασης των δύο ομάδων. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός θα πάρει μεν τα μέτρα που θα του δώσει ο Παναθηναϊκός, αλλά δε νομίζω να προσπαθήσει να πνίξει τον αντίπαλο και να πάρει το παιχνίδι με το "έτσι θέλω". Περιμένω έναν διαβασμένο Μάρκο Σίλβα (πάντα είναι), ο οποίος θα προσπαθήσει αρχικά να μην δεχθεί ΚΑΜΙΑ φάση από τον Παναθηναϊκό και αν η ποιότητα των παικτών του το επιτρέψει θα πάρει το παιχνίδι. Εν κατακλείδι, αναμένω ακόμα ένα ντέρμπι "Σούπα... μου πες", με μπόλικο "Χ" και αρκετή μουρμούρα είτε είναι κακή η διαιτησία, είτε όχι.

  • Τον Μάικλ Εσιέν σε ρόλο δεξιού μπακ. Πιστεύω πως δεν θα αγωνιστεί και αν γίνει το λάθος να παίξει, θα το κάνει ως χαφ, αλλά θέλω να τον δω δεξιά στην άμυνα!
  • Θέλω να δω μία μπάλα να χτυπάει την Scy Cam. Το παιχνίδι σταματάει, ο τεχνικός τρέχει με αγωνία πάνω από την πεσμένη κάμερα η οποία δεν έχει πάθει τίποτα και σηκώνεται εκ νέου στον ουρανό. Το γήπεδο χειροκροτεί και το παιχνίδι συνεχίζεται με τα ωραία πλάνα της Scy Cam ξανά στην διάθεσή μας. Μία διακοπή θα την έχουμε στο ντέρμπι... ας είναι αυτή!
  • Να μην διαβάσω ούτε μία λέξη για τον διαιτητή. Ούτε καν στο twitter. Ξέρω πως είναι πιο πιθανό να πετύχει την κάμερα με το εξωτερικό ο Μαρινάκης αλλά η ελπίδα δεν χρεώνεται (ακόμα)!

Γιάννης Σερέτης * 1-1 ή 2-1. 50% Χ, 30% άσος, 20% διπλό!

Και οι δυο ξεκινούν από το "Χ". Αν τους έλεγαν πριν το ματς "θέλετε την ισοπαλία και να μην γίνει το ματς;", νομίζω πως δεν θα είχαν πρόβλημα. Περιμένω τον Παναθηναϊκό πιο παθιασμένο, διψασμένο, συγκεντρωμένο και τακτικά συνεπή. Περιμένω τον Ολυμπιακό προσεκτικό αμυντικά, με διαρκή προσπάθεια να "ακουμπήσει" τη μπάλα στους δυο ακραίους του και να ψάξει συνδυασμούς με τις κινήσεις της "κολώνας" του (Φινμπόγκασον ή Ιντέγε) και του Φορτούνη. Πρόβλημα μεγάλο στο κέντρο της άμυνάς του, είτε παίξει με πρόβλημα είτε δεν παίξει ο Σιόβας. Κεντρικό πρόσωπο ούτως ή άλλως ο Στραματσόνι, δεν θα αλλάξει πολλά και καλά θα κάνει. Τους έχει... πρήξει στην τακτική τις τελευταίες ημέρες. Προσοχή στο κέφι του Μπεργκ και στις στατικές φάσεις του Ολυμπιακού. Ο Παππάς ελπίζω να κάνει τα πάντα για να αποδείξει ότι δεν πρέπει να του αφαιρεθεί το σήμα της FIFA από την ΕΠΟ, όπως έχει αποφασιστεί για το τέλος του χρόνου.

  • Τρολ: Να χειροκροτήσει όλο το γήπεδο τον Καπίνο.
  • Θα έχει την πλάκα του: Να νικήσει 1-0 ο ΠΑΟ με γκολ Μαρινάκη για να γίνει μετά ωραίος συναγωνισμός εφημερίδων και ιστοσελίδων στους τίτλους.
  • Κύρια πρόβλεψη: ισοπαλία 1-1. Δεύτερη πρόβλεψη: 2-1. 50% Χ, 30% άσος, 20% διπλό.

Γιάννης Φιλέρης * 2-1 ο Ολυμπιακός ή 1-1

Περιμένω ωραίο ματς. Με ρυθμό. Με φάσεις. Θα νικήσει 2-1 ο Ολυμπιακός, ή θα έχουμε ισόπαλο σκορ 1-1. Πώς με βλέπετε; Καλά ευχαριστώ...Ναι, πιστεύω ότι θα γίνει καλό παιχνίδι. Άγνωστος Χ ο Παναθηναϊκός, με την έννοια των σκέψεων του Σταματσιόνι, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι "πράσινοι" θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή και θα μπουν με ενθουσιασμό. Αν δώσουν, βέβαια, χώρο στον Ολυμπιακό, την πάτησαν.Παρότι όλοι είμαστε γκρινιάρηδες, αυτά είναι τα ντέρμπι με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε. Είτε είσαι 50άρης, όπως η αφεντιά μου, είτε 25 όλο και ένα ντέρμπι αιωνίων θα έχεις να διηγηθείς στην παρέα ξεκινώντας με το "θυμάσαι τότε..."Ε, θέλω να πιστεύω ότι το σημερινό ματς, θα είναι ένα απ' αυτά, που σε μερικά χρόνια, θα λέμε "θυμάσαι το 2015 που..." κλπ, κλπ...

  • Θέλω να δω μονομαχίες σώμα, με σώμα, Τάκλιν, βουτιές αυτοθυσίας. Όποιος πάει πρώτος στην μπάλα, είναι γνωστό, ότι κερδίζει...
  • Φυσικά και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού και την όλη διαχείριση του ντέρμπι
  • Δεν θέλω να δω, αλλά θα το υποστώ, ΜΑΤ, αστυνομικούς, βαρελότα, καπνογόνα, εμετικά συνθήματα και μια αρρώστια που ξεπερνάει τα όρια. Μπάλα είναι. Όχι πόλεμος.

Θοδωρής Κουνάδης * γκολ στο clasico, 0-0 στο αιώνιο

Προβλέπω ότι το Σάββατο θα δούμε άλλο ένα παιχνίδι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο με εντυπωσιακή (πολιτισμένη) ατμόσφαιρα στις κερκίδες, παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων. Στα επίσημα οι δύο πρόεδροι καθισμένοι δίπλα-δίπλα να βλέπουν με αγωνία τις προσπάθειες των παικτών και όχι να ψάχνουν εάν ο βοηθός διαιτητής έδωσε σωστά ένα πλάγιο. Και ο ξέφρενος ρυθμός του αγώνα να σε κρατά σε εγρήγορση σε όλη τη διάρκειά του και όχι να υπάρχουν στιγμές που βαριέσαι αφόρητα αυτό που βλέπεις. Το έγραψα και στην αρχή, αναμένω ένα ντέρμπι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Γιατί με κοιτάτε περίεργα, για το (οriginal) clasico δεν είναι η ερώτηση; Εκεί προβλέπω και 2-2 και 3-3. Το δικό μας στο 0-0".

  • Περιμένω να τελειώσει το ντέρμπι. Θέλω να ασχοληθούμε το Σάββατο με το ποδόσφαιρο και όχι με το αστυνομικό ρεπορτάζ.
  • Περιμένω να τελειώσει το ντέρμπι στην ώρα του. Θέλω να ασχοληθούμε το Σάββατο με το ποδόσφαιρο και όχι με το αστυνομικό ρεπορτάζ και να φύγουμε και κάποια στιγμή από το γραφείο
  • Περιμένω να τελειώσει το ντέρμπι στην ώρα του χωρίς αμφισβητούμενες φάσεις. Θέλω να ασχοληθούμε το Σάββατο με το ποδόσφαιρο και όχι με το αστυνομικό ρεπορτάζ, να φύγουμε και κάποια στιγμή από το γραφείο και την επόμενη ημέρα να ασχοληθούμε πάλι με ποδόσφαιρο.

Βασίλης Τεμπέλης * 2-0 ο Ολυμπιακός

Δεν περιμένω ωραίο ματς. Λίγες φάσεις, περισσότερα φάουλ. Περισσότερα λάθη. Κάποιο σκληρό φάουλ, κάποιος τσαμπουκάς να μας θυμίζει ότι είναι "αιώνιο ντέρμπι", αλλά όλα σε αθλητικά πλαίσια. Εύκολα ή δύσκολα περιμένω να νικήσει ο Ολυμπιακός. Γιατί έχει καλύτερη ομάδα, είναι σε καλύτερο timing, σε καλύτερη φόρμα. Ο Σίλβα ξέρει την ομάδα του, πως αντιδρά μετά από θετική ή αρνητική εξέλιξη γι' αυτήν. Ο Στραματσόνι δεν το ξέρει αυτό. Το παράλογο θα ήταν να το γνωρίζει, αφού έχει μόνο 15 μέρες. Πρόβλεψη; 0-2 ο Ολυμπιακός και ήσυχο από πλευράς διαιτησίας ντέρμπι...

  • Περιμένω να δω πως θα αντιδράσει ο Μάρκο Σίλβα σε μία ενδεχόμενη τραγική εμφάνιση της ομάδας του π.χ εάν δεχθεί γρήγορα 2 ή 3 γκολ
  • Ανάλογα ο Στραματσόνι. Περισσότερο περιμένω να δω πως θα παρατάξει την ομάδα του, παρά πως διαχειριστεί το ματς μετά καλή εκκίνηση του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού
  • Περιμένω τον Μάικλ Εσιέν να παίξει. Κι αν κι όσο παίξει να δείξει ότι είναι ο Εσιέν.

Μπάμπης Τσιμπίδας * 2-0 το λέει και στο instagram

Ένα παλαιότερο απωθημένο σε ντέρμπι, ήταν να αναδειχθεί νικητής ο Παναθηναϊκός με γκολ του Λουκά Βύντρα. Έτσι για την αποθέωση! Τώρα θέλω να δω Εσιέν στην ενδεκάδα, να με αποστομώσει με την απόδοση και τα τρεξίματα του (!) και να ανακηρύσσεται MVP! Πολλά ζητώ;

Στο τέλος του παιχνιδιού και αφού έχει νικήσει ο Παναθηναϊκός (με κορυφαίο τον Εσιέν, το 'παμε), θέλω να δω τον Αντρέα Στραματσόνι να πανηγυρίζει με τους φιλάθλους, όπως είχε κάνει όταν προπονούσε την Ίντερ, μετά από νίκη της Μίλαν.

Τι περιμένω να δω στα σίγουρα; Κλοτσοπατινάδα! Πιστεύω ότι θα γίνει ένα σκληρό και δυνατό παιχνίδι, με μονομαχίες και κακό θέαμα.

Γιώργος Περπερίδης * γεμάτο πάθος αλλά 0-0

Το να προβλέψεις πώς μπορεί να εξελιχθεί ένα ντέρμπι "αιωνίων" είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο. Με το 4-4-2 ο Στραματσόνι θα κοιτάξει να καλύψει σωστά τους χώρους και να κόψει την πρώτη πάσα στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Ίσως ακόμη προτιμήσει να αφήσει την μπάλα στους "ερυθρόλευκους" και να χτυπήσει στην κόντρα με Καρέλη, Μπεργκ. Ο Σίλβα δύσκολα θα ανεβάσει ψηλά την ομάδα του και ακόμη πιο δύσκολα θα ρισκάρει το οτιδήποτε, έχοντας στο τσεπάκι του ήδη το +8. Αν δεν σημειωθεί γρήγορα κάποιο γκολ, δεν βλέπω να ανοίγει το παιχνίδι. Πολλή τακτική, περισσότερο πάθος και κριτήριο επικράτησης τα λιγότερα λάθη και οι στημένες φάσεις. Πιθανό ακόμη και ένα 0-0, αν φύγει το ματς από την ισοπαλία η μπίλια θα κάτσει στο κόκκινο.

  • Θέλω να δω παιχνίδι χωρίς πολλές διακοπές, με πολύ χρόνο κανονικής ροής αγώνα. Μάλλον με την όρεξη θα μείνω
  • Θέλω να δω τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα ότι είναι πάνω απ' όλα ένα παιχνίδι και να βοηθήσουν με την συμπεριφορά τους τον ρέφερι να βγάλει το ματς χωρίς προβλήματα.
  • Θέλω όσοι βρεθούν στο γήπεδο να γυρίσουν σπίτι τους υγιείς. Χαρούμενοι ή λυπημένοι αλλά υγιείς.

Νίκος Συριώδης * πολύ ξύλο, καθόλου ρίσκο και... 1-1

Ο Ολυμπιακός έχει δεδομένα καλύτερη ομάδα και βρίσκεται σε καλύτερο φεγγάρι. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα σε ένα ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο και μάλιστα στη Λεωφόρο. Οι πράσινοι έχουν νέο προπονητή και κανένα περιθώριο για απώλεια. Θα τα δώσουν όλα, θα σκυλιάσουν, δεν πρόκειται να δώσουν πολλούς χώρους στους παίκτες του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος με τη σειρά του θα προσπαθήσει να βγάλει όσο πιο αναίμακτα το ντέρμπι, έχοντας μπροστά του και την Μπάγερν. Μια ισοπαλία δεν θα τον χαλούσε, ενώ δεν θα άφηνε τραύματα στο "τριφύλλι". Βλέπω γκολ, δεν θα λήξει 0-0, αλλά η ισοπαλία έχει τον πρώτο λόγο. Αν ξεφύγει από το "Χ", ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους τρόπους για να νικήσει σε σχέση με το "τριφύλλι" και έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά μέχρι εκεί. Είπαμε, μια ισοπαλία στέλνει άπαντες στα σπιτάκια τους με ηρεμία, τάξη και ασφάλεια.

  • Θέλω να δω τον κόσμο του Παναθηναϊκού να στηρίζει την ομάδα του ακόμα και αν βρεθεί πίσω στο σκορ και να μην την "τραυματίσει", ειδικά τώρα που κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα.
  • Περιμένω να δω το κοουτσάρισμα των δυο προπονητών και το μεταξύ τους "σκάκι". Το... ντέρμπι του Στραματσόνι με τον Σίλβα ίσως έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις μάχες στο χορτάρι.
  • Θέλω να τελειώσει το ματς και να έχουμε ξεχάσει ότι διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παππάς. Ναι, ουτοπικό στην Ελλάδα, αλλά θα ήταν ωραίο να μείνουμε σε όσα έκαναν ή δεν έκαναν παίκτες και προπονητές.

Στέλιος Χαρτζουλάκης * κακό θέαμα και 0-0

Θεωρώ πως είναι ένα ντέρμπι λίγο περίεργο, σε σχέση με άλλες χρονιές. Τι εννοώ; Ο Ολυμπιακός έχει τον "αέρα" του +8, οπότε είναι άνετος, αλλά την ίδια στιγμή πάει στη Λεωφόρο και για να ισοφαρίσει το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι, κάτι που ίσως του βάλει ένα "πρέπει" που δεν θα έπρεπε. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός αποτελεί αίνιγμα, με τον Στραματσόνι να κάνει το ντεμπούτο του και μένει να δούμε πώς θα διαχειριστεί αυτή τη μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του, αλλά και αν οι παίκτες του θα εμφανιστούν αλλαγμένοι υπό τις οδηγίες του. Θεωρώ πως το θέαμα δεν θα είναι τόσο καλό, μακάρι να διαψευστώ. Ως πιο πιθανό σκορ βλέπω το 1-1.

  • Θέλω να δω έναν αγώνα που θα κυλήσει χωρίς επεισόδια.
  • Θέλω να δω τον Καμπιάσο να σκοράρει και να το αφιερώνει στον Στραματσόνι
  • Θέλω να δω τον Εσιέν να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 90'

Πέτρος Παπαμακάριος * 1-0, 2-1 ο Παναθηναϊκός

Ένα ντέρμπι γεμάτο ερωτηματικά. Κυρίως γιατί δεν έχουμε την παραμικρή εικόνα, ούτε από φιλικό των σκέψεων του Αντρέα Στραματσόνι για το πως θα αντιμετωπίσει το ντέρμπι. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι το σύστημα με το οποίο προτίθεται να παρατάξει το τριφύλλι 4-4-2 σε ευθεία. Τα ερωτηματικά που έχουμε εμείς βέβαια τα έχει και ο Σίλβα οπότε και αυτός αντιμετωπίζει κάτι άγνωστο έχοντας φυσικά μεγαλύτερη πείρα απ' όλους μας να ανταποκριθεί σε ότι συναντήσει.

Και οι δυο προπονητές θα ήταν ευχαριστημένοι πιθανότητα με την ισοπαλία. Όχι όμως και ο Παναθηναϊκός σαν οργανισμός σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Εγώ προβλέπω άσο και το ντέρμπι να κρίνεται στο γκολ, 1-0 ή 2-1.

  • Η παρουσία και μόνο του Εσιέν στην αποστολή σου δίνει κίνητρο να περιμένεις να δεις τον Γκανέζο και σε τι κατάσταση είναι σε επίσημο ματς.
  • Περιμένω να δω το κοουτσάρισμα και των δυο προπονητών. Μιλάμε άλλωστε για τους πιο νέους προπονητές σε ντέρμπι.
  • Τον Καπίνο να μπερδεύεται και να πάει να "δίνει σύνθημα" μπροστά από την 13, το έχει κάνει και στο παρελθόν εξάλλου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ