ΣΤΗΛΕΣ

Μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός;

Μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Πανιώνιο και η διαφορά του από τους κυανέρυθρους μειώθηκε στους 7 βαθμούς με 8 αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος. Μπορεί να χαθεί το πρωτάθλημα που φάνταζε σίγουρο πριν από τις δύο συνεχόμενες ήττες των ερυθρολεύκων; Οι συντάκτες του Sport24.gr απαντούν.

Μετά από 22 αγωνιστικές στην Superleague ο Ολυμπιακός οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με 51 βαθμούς και τον Πανιώνιο να είναι αυτή τη στιγμή η πιο κοντινή απειλή για του πρωταθλητές Ελλάδας. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο ανεβασμένος ΠΑΟΚ που στραβοπάτησε με τον Ηρακλή στους 40 βαθμούς, ενώ λίγο πιο πίσω στην 4η θέση είναι ο Παναθηναϊκός (38 β.) που ηττήθηκε στην Ξάνθη. Την 5άδα κλείνει η ΑΕΚ και η Ξάνθη με 36 πόντους, 15 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Η διαφορά των 7 βαθμών που έχει ο Ολυμπιακός φαντάζει ικανή να του δώσει το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, αλλά η αγωνιστική εικόνα των ερυθρολεύκων είναι προβληματική, ενώ το πρόγραμμα βαρύ με Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις για τους "16" του Europa League και παιχνίδια για το Κύπελλο. Το ερώτημα είναι αν ο καλός πρώτος γύρος αρκεί για τον Ολυμπιακό ή το κακό του πρόσωπο αυτή την περίοδο μπορεί να δώσει νέο ενδιαφέρον στη μάχη της κορυφής.

Θέμης Καίσαρης

Όχι. Μπορεί, αλλά δεν θα το χάσει. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε "εύκολα" να έχει πέντε βαθμούς περισσότερους. Το 0-0 στην Ξάνθη είναι "φυσιολογικό" αποτέλεσμα, αλλά η ήττα στην Τούμπα απ'τον κακό ΠΑΣ και το 1-1 στο Καυτανζόγλειο ήταν στην ουσία πέντε πεταμένοι βαθμοί. Μ'αυτούς ο Δικέφαλος θα ήταν έξι βαθμούς πίσω απ'τον Ολυμπιακό και με νίκη στην Τούμπα θα τον πήγαινε στο τρίποντο. Κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν μετά, με τον Ολυμπιακό να έχει να πάει στη Λεωφόρο, αλλά σίγουρα η ανατροπή θα είχε σημαντικές, υπολογίσιμες πιθανότητες.
Και τώρα έχει (γιατί ποδόσφαιρο είναι, όλα μπορούν να συμβούν), αλλά στην πραγματικότητα μιλάμε απλώς για πιθανότητες που υπάρχουν μόνο και μόνο γιατί το 100% δεν υπάρχει στη ζωή. Ο ίδιος ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι σε κατάσταση που να μπορεί να το χάσει, αλλά δεν υπάρχει κάποιος να του το πάρει.

Ηλίας Ευταξίας

Όχι. Ακόμα και αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να είναι κακός, ακόμα και αν κάνει νέο ρεκόρ σε γιόμες και τα συνθήματα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης αντικατασταθούν από γιούχες, οι ερυθρόλευκοι δεν θα χάσουν ένα πρωτάθλημα που θέλει 8 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί και είναι 7 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο.

Ακόμα και αν ο δεύτερος δεν ήταν ο Πανιώνιος αλλά μία από τις "μεγάλες" ομάδες της Superleague πάλι θα ήταν μεγάλη έκπληξη για τον Ολυμπιακό να χάσει τον τίτλο, όχι γιατί θα καθαρίζει τα δικά του παιχνίδια εύκολα, αλλά γιατί οι γύρω του δεν δείχνουν ικανοί να πάρουν την κούπα, ακόμα και αν ο πρωταθλητής την αφήσει διαθέσιμη.

Είναι τελείως διαφορετική κατάσταση να κυνηγάς ή να φτάσεις στην κορυφή και άλλο πράγμα να διατηρηθείς εκεί. Ο Πανιώνιος δεν είναι Λέστερ, ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμα έτοιμος για να αντέξει στην 1η θέση ενώ ο Παναθηναϊκός που έχει όλο το πακέτο δεν είναι το μέγεθος του παρελθόντος και δύσκολα θα ξαναγίνει με τους καπετάνιους που έχει.

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Όχι! Η απάντηση θα μπορούσε να είναι μονολεκτική και να περιορίζεται σε ένα ξερό "όχι". Αυτό δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού που δεν είναι η καλύτερη, ούτε με τα πάνω-κάτω στην απόδοσή του που θα συνεχιστούν, τουλάχιστον στο διάστημα που η ομάδα θα παίζει δύο παιχνίδια την εβδομάδα, με το μαχαίρι στα δόντια. Πέρα από το πρόγραμμα των 8 αγωνιστικών που απομένουν, στις οποίες οι "ερυθρόλευκοι" έχουν σχετικά βατό πρόγραμμα, πλην των εκτός έδρας αγώνων σε Τούμπα και Λεωφόρο, θεωρώ απίθανο να βρεθεί διεκδικητής που θα πάει... τρένο μέχρι το τέλος. Το δυσκολότερο κομμάτι για μια ομάδα που διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο, δεν είναι το να μαζέψει τους βαθμούς σε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορεί, αλλά να έχει και τα φυσικά αποθέματα να αντέξει την κορυφή και να μη ζαλιστεί. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ομάδων που ξεκίνησαν ανταγωνιστικά, αλλά την ώρα της κρίσης, έχασαν ανέλπιστους βαθμούς επειδή απλά δεν είχαν το ειδικό βάρος.Υ.Γ.: Ακόμη και με αυτή την εικόνα του Ολυμπιακού που δεν πείθει ιδιαίτερα, θεωρώ ότι στο φινάλε η διαφορά θα είναι περίπου στα τωρινά επίπεδα, όποιος κι αν είναι ο δεύτερος, πιθανότατα ο ΠΑΟΚ.

Ηλίας Καλλονάς

Όχι. Ωραία τα παραμύθια με νεράιδες και... Λέστερ. Όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι είναι υπέρ του αδύναμου, όταν παίζει με τον δυνατό. Όλοι θέλουν ο Δαβίδ να επικρατήσει του γίγαντα Γολιάθ. Όμως, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν εξαιρέσει κανείς την πορεία της ΑΕΛ το 1988, η κατάκτηση του πρωταθλήματος από ένα μεγάλο αουτσάιντερ φαντάζει ουτοπικό σενάριο. Ο Ολυμπιακός, παρά την ήττα απ' τον Πανιώνιο, βρίσκεται ακόμα σε πλεονεκτική θέση έναντι των "κυανέρυθρων", αλλά και των υπολοίπων διεκδικητών του τίτλου. Το σημαντικότερο όμως είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις, ακόμα κι αν τη φετινή σεζόν είναι απογοητευτικοί. Ο Πανιώνιος έχει κάνει ήδη την μεγάλη υπέρβαση. Το σπουδαιότερο είναι πως έχει καταφέρει να κερδίσει την αποδοχή του κόσμου (του), ύστερα από πολλά χρόνια. Δεν είναι όμως έτοιμος -ακόμα- για το επόμενο βήμα.

Στέλιος Χαρτζουλάκης

Όχι. Ξεκάθαρα τα πράγματα. Για να χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, θα πρέπει μέσα στις 8 αγωνιστικές που απομένουν, ο Πανιώνιος να κάνει τρεις νίκες παραπάνω από τους "ερυθρόλευκους". Όχι, αυτό δεν μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν ηττηθεί ο Ολυμπιακός στην Τούμπα και στη Λεωφόρο, έδρες από τις οποίες πρέπει να περάσουν και οι Νεοσμυρνιώτες, αφού ακολουθούν το πρόγραμμα των πρωτοπόρων της Super League. Όσο κακός κι αν είναι ο Ολυμπιακός, η διαφορά των 7 βαθμών από την καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος θα πρέπει να θεωρείται διαφορά ασφαλείας. Εννοείται φυσικά πως δεν τίθεται καν λόγος για το αν θα προλάβουν ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσουν τον τίτλο. Οι γκέλες που έχουν κάνει, ενδεχομένως να τους στερήσουν και τη δεύτερη θέση στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Νίκος Συριώδης

Όχι. Προφανώς δεν είναι η εικόνα του Ολυμπιακού τέτοια που να βάζεις το χέρι σου στην φωτιά ότι δεν θα γίνει η απόλυτη ανατροπή στο φινάλε της κανονικής περιόδου, όσο το γεγονός πως έχει ακόμα μια διαφορά ασφαλείας και όχι τόσες πολλές αγωνιστικές, ώστε να καλυφθούν οι επτά βαθμοί από τον Πανιώνιο ή οι έντεκα από τον ΠΑΟΚ που είναι και ο επόμενος αντίπαλος των Πειραιωτών. Ενδεχομένως να μιλούσαμε σε άλλη βάση, αν ο Δικέφαλος δεν κουβαλούσε το -3 από την περσινή απόφαση να μην κατέβει στη ρεβάνς του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη και αν ξέραμε προκαταβολικά ότι θα νικήσει στο ντέρμπι της Κυριακής (5/3). Επειδή όμως δεν συμβαίνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο και επειδή κανείς δεν προεξοφλεί ότι παράλληλα με τις όποιες απώλειες θα έχει ο Ολυμπιακός στην συνέχεια της σεζόν, δεν θα έχουν ανάλογες και οι άμεσοι διώκτες του, παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Ο μεν Δικέφαλος έχει να παίξει και με τους τρεις μεγάλους αντιπάλους του, ενώ οι κυανέρυθροι υποδέχονται την ΑΕΚ την Δευτέρα (6/3), δυο αγωνιστικές μετά έχουν να παίξουν στην Τούμπα και στις 6 Απριλίου φιλοξενούν τον Παναθηναϊκό. Παραείναι δύσκολο το πρόγραμμά τους για τέτοια διαφορά και μόλις οκτώ ματς να απομένουν.

Θοδωρής Ρούσσος

Όχι. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ; Αντε και να υποθέσουμε ότι μπορεί να το χάσει. Από ποιον; Από τον ΠΑΟΚ, που αποδεδειγμένα τον πιάνει ίλιγγος, μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο; Από τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο προτεραιότητα είναι να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα που άφησε ο Στραματσόνι;

Η μοναδική ομάδα που μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό, είναι ο Πανιώνιος. Είναι η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και η μοναδική που νίκησε σε μια έδρα, από όπου οι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ - ΠΑΟ έφυγαν με... 3-2-3. Θα αντέξει; Θα το πιστέψει αν φτάσει στο -4 (την άλλη αγωνιστική παίζει εντός με την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός στην Τούμπα).

Για την οικονομία της συζήτησης πάντως, ο Ολυμπιακός έχει κάνει την εκταμίευσή του από τον Νοέμβρη και τώρα "τρώει" από τα έτοιμα.

Αλέξης Βιρβίλης

Όχι. Δεν μπορεί να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα για τον απλούστατο λόγο ότι ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει μία καλή διαφορά και δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια άλλη ομάδα που θα μπορέσει να τερματίσει πρώτη στον φετινό μαραθώνιο. Η βαθμολογική διαφορά λοιπόν από τις υπόλοιπες ομάδες από τη μία πλευρά είναι ασφαλής (+7 από Πανιώνιο, +11 από ΠΑΟΚ), ενώ από την άλλη δεν γίνεται να πάνε “τρένο” εώς το τέλος της σεζόν οι υποψήφιοι “μνηστήρες”. Με την εικόνα που βγάζει ο Ολυμπιακός μπορεί να μην πείθει, μπορεί να μην εμπνέει εμπιστοσύνη στους φιλάθλους του, μπορεί να μην αισθάνεται σίγουρος ακόμα και ο ίδιος ο Πάουλο Μπέντο (σ.σ. για αυτό το λόγο χρησιμοποίησε ακόμα και στα ματς με ομάδες τύπου ΑΕΛ ή Ηρακλή στο Φάληρο τα “βαριά χαρτιά”), όμως, λαμβάνοντας υπόψη και το πρόγραμμα των υπολοίπων, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι έχει σφιχταγκαλιάσει το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Να θυμίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει στα τελειώματα του β' γύρου και με τους τρεις “μεγάλους”. Ο δε Πανιώνιος επίσης έχει στο πρόγραμμά του την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Αν τα πάρει όλα τα ματς ο Πανιώνιος και χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός, ε τότε ας το κατακτήσουν οι "κυανέρυθροι". Η ποδοσφαιρική λογική ωστόσο λέει ότι οι “ερυθρόλευκοι” ακόμα και να χάσουν π.χ. στην Τούμπα την Κυριακή (5/3), δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν...

Βαγγέλης Αρναούτογλου

Όχι, από Νοέμβριο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα η ελπίδα πεθαίνει (πολύ) νωρίς και όχι τελευταία. Δίχως να σκαλίσουμε λοιπόν το χθες και το πως δημιουργήθηκε η διαφορά που δεν καλύπτεται, ας μείνουμε στο σήμερα υπερθεματίζοντας στο γιατί δεν ανατρέπεται. Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να πάει στο -9 και να το παλέψει στην Τούμπα μπας και το φέρει στο -6. Και στο -8 να μειώσει, θα λυγίσει στην ιδέα ότι έχει ξανά ελπίδες, διότι αυτό είναι τοDNAτου παραδοσιακά. Πάμε στον Πανιώνιο. Στο καλύτερο σενάριο για εκείνον (νίκη επί της ΑΕΚ, ήττα του ΟΣΦΠ), την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι στο -4. Για να πάρει πρωτάθλημα όμως, θα πρέπει να φέρει αποτελέσματα στην Τούμπα και στη Λεωφόρο. Πιστεύω ότι δεν διαθέτει τόση ποιότητα για να τα καταφέρει. Για τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ δεν το συζητώ καν. Στην παρούσα φάση, προέχει το να μην εκτροχιαστούν από τα πλέι οφς. Ακόμα και αν η διαφορά ήταν σήμερα (όπως θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι) στους 8-9 βαθμούς, δεν πείθουν ότι θα έπαιρναν όλα (ή σχεδόν όλα) τα ματς για να γυρίσουν ολότελα το παιχνίδι.

Κώστας Τσίλης

Όχι, ας όψονται οι προκάτοχοι του Χιμένεθ. Μόνο το γεγονός πως φτάσαμε τέλη Φλεβάρη να ανοίγουμε την κουβέντα περί του αν ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα, μετά από τόσο τραγική σεζόν που έχουν κάνει μέχρι τώρα η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, φανερώνει πόσο μεγάλη ευκαιρία έχει χαθεί γι’ αυτούς τρεις. Προφανώς και θεωρητικά γερά στο κόλπο παραμένει ο Πανιώνιος, αλλά πρακτικά και για περισσότερους από έναν λόγους, δεν μπορεί να γίνει Λέστερ. Από την άλλη μεριά και με βάση το (βάθος του) ρόστερ και με δεδομένο ακόμα και το αποτέλεσμα του πρόσφατου ντέρμπι, είναι προφανές πως η ΑΕΚ είχε και την δυνατότητα και την ευκαιρία, να το διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα. Αλλά πλήρωσε ένα προς ένα και ακριβά, όλα τα λάθη που έχει κάνει από το καλοκαίρι, μέχρι και τώρα. Και κυρίως το διπλό λάθος με την επιλογή προπονητή.

Ο Χιμένεθ δεν έχει μαγικά. Ένα στοιχειώδες νοικοκύρεμα στο παιχνίδι της ομάδας και μια διαχείριση του υλικού και της ψυχολογίας των παικτών έχει κάνει. Εκεί δηλαδή, που απέτυχαν παταγωδώς οι προκάτοχοι του Ισπανού τεχνικού και ευθύνονται για το γεγονός πως, για παράδειγμα, η ΑΕΚ πέταξε συνολικά δέκα βαθμούς σε παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, χωρίς κανένα ντέρμπι. Σκεφτείτε τι κουβέντα θα κάναμε για την μάχη του τίτλου, αν η ΑΕΚ τους είχε τώρα αυτούς τους δέκα βαθμούς.

Δημήτρης Σαμόλης

Όχι. Δεν το χάνει. Ωραίο πράγμα να βλέπεις ότι υπάρχει ανταγωνισμός στη Super League. Είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να είναι ο Ολυμπιακός ένα σωρό βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο. Όχι ότι καλύπτονται οι επτά βαθμοί που χωρίζουν την ομάδα του Πειραιά από τον Πανιώνιο, αλλά το "διπλό" στο Φάληρο έδωσε ένα επιπλέον ενδιαφέρον στη διεκδίκηση της κορυφής, το οποίο είχε εξαφανιστεί τις τελευταίες σεζόν, ειδικά στις τελευταίες "στροφές". Δεν πιστεύω, όμως, ότι θα χάσουν τον τίτλο οι "ερυθρόλευκοι". Εύκολα ή δύσκολα θα μαζέψουν τους απαραίτητους βαθμούς στα επόμενα οκτώ παιχνίδια, για να πάρουν ένα ακόμα πρωτάθλημα. Ο εφετινός Ολυμπιακός θα μπορούσε κάλλιστα να μην κόψει πρώτος το νήμα, αλλά "έπεσε" πάνω σε μέτριους και ασταθείς αντιπάλους, που ήταν μια κρύο, μια ζέστη στα παιχνίδια που έδωσαν. Μπορεί για το σύνολο του Πάουλο Μπέντο να ακολουθούν κομβικής σημασίας παιχνίδια, τα αρνητικά αποτελέσματα των οποίων θεωρητικά θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν μια ομάδα στην πορεία προς τον στόχο της κορυφής, αλλά δεν βλέπω πώς αυτό μπορεί να γίνει για τον Πορτογάλο και τους ποδοσφαιριστές του.

Μπάμπης Τσιμπίδας

Όχι. Στην Ελλάδα ζούμε… Εάν ήμασταν σε μία άλλη χώρα, με τον πρωτοπόρο να έχει κακή απόδοση, μικρό ρόστερ και υποχρεώσεις σε τρεις διοργανώσεις, θα το συζητάγαμε. Στην Ελλάδα, όχι. Εδώ ο Πανιώνιος, ο οποίος νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», δεν το πιστεύει, θα το πιστέψουμε οι υπόλοιποι; Εάν το πίστευε ότι είχε ρεαλιστικές πιθανότητες, δεν θα άφηνε έξω τους βασικούς, για να τους έχει ξεκούραστους στα επόμενα παιχνίδια. Ή ο Παναθηναϊκός ο οποίος έχει σταθερή αγωνιστική άνοδο, αντί να βρίσκεται στους 43 και στους -8, ελέω των διαιτητικών λαθών σε Γιάννινα και Πηγάδια, έμεινε στους 38 βαθμούς. Οπότε, αποδεκτές οι ελπίδες για μία ελληνική Λέστερ, αλλά η Premier League το επιτρέπει.

Γιώργος Περπερίδης

Όχι. Δεν πείθει αλλά και δεν το χάνει. Επί της ουσίας, ο μοναδικός που μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό είναι ο Πανιώνιος. Ρεαλιστικά μιλώντας όμως, ούτε αυτός προλαβαίνει. Γιατί στις 8 αγωνιστικές που απομένουν θα πρέπει να βρει τρεις νίκες παραπάνω από τον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, ειδικά κοιτώντας το πρόγραμμα των ομάδων. Σίγουρα πάντως η αγωνιστική εικόνα των Πειραιωτών επιτρέπει στους "κυανέρυθρους" να κάνουν όνειρα... Αντίπαλος θα μπορούσε να θεωρηθεί ο ΠΑΟΚ, αλλά ο "Δικέφαλος" οφείλει πρώτα να αποδείξει πως έχει αποβάλλει την... υψοφοβία. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά καλείται να κερδίσει τα παιχνίδια με Ατρόμητο, Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο και να πάρει 5-6 βαθμούς στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Κέρκυρα, Λεβαδειακό και Παναιτωλικό. Και αυτό χωρίς να συνυπολογίζουμε τους βαθμούς που μπορεί να συλλέξει στα ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο. Επομένως το σενάριο με πρωταθλητή τον Πανιώνιο ή κάποια άλλη ομάδα συγκεντρώνει ποσοστά... θαύματος και μόνο.

Γιάννης Σερέτης

Όχι, θα πρόκειται για θαύμα. Δεν μπορεί να το χάσει αυτό το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, ο οποίος στα τελευταία οκτώ ματς έχει δύο εκτός έδρας ντέρμπι εναντίον του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού και από τα υπόλοιπα παιχνίδια του τα πιο... δύσκολα είναι με Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιά, όλα στο “Γ. Καραϊσκάκης!”. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ, η μοναδική ομάδα που θα μπορούσε να το διεκδικήσει (ο Πανιώνιος έχει και ρέντα πλην του ταλέντου του και δύσκολο πρόγραμμα με ΑΕΚ, Ατρόμητο, Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη και Λεωφόρο – Τούμπα), δείχνει σταθερότητα στον β΄ γύρο, όχι όμως και τόση αξιοπιστία ώστε να φτάσει σε εκθαμβωτικό σερί νικών. Τα εκτός έδρας δύσκολα παιχνίδια του Δικέφαλου είναι με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο και ίσως ανοίξει κουβέντα ΜΟΝΟ στην περίπτωση νίκης του επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής. Σ' αυτή την περίπτωση η διαφορά από τους Ερυθρόλευκους θα μειωθεί στους 8, αλλά και πάλι θα είναι απίθανο να καλυφθεί στις τελευταίες επτά αγωνιστικές. Αν χάσει αυτό το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός θα είναι θαύμα ισάξιο της... Λέστερ.

Βασίλης Τεμπέλης

Όχι. Η ευκαιρία (τους) μόλις χάθηκε Αν είχαν κάποια ευκαιρία Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ την έχασαν, Σάββατο και Κυριακή, αντίστοιχα. Βαθμολογικά γίνεται, όπως γινόταν και πριν την 22η αγωνιστική.
Αλλά, πρακτικά δε γίνεται. Δε γίνεται γιατί όταν ο Ολυμπιακός χάνει βαθμό ή βαθμούς από τον Πανιωνίο, τον Πλατανιά, τον Αστέρα, την Κέρκυρα και την ΑΕΛ (βγαίνει έξω το ντέρμπι με την ΑΕΚ που όλα είναι πιθανά), οι άλλοι δεν το εκμεταλλεύονται.

Για τον ΠΑΟΚ πάντα θα υπάρχει ένας Ηρακλής, μια Ξάνθη, ένας ΠΑΣ Γιάννινα να του κόψει βαθμούς. Για τον Παναθηναϊκό πέραν των δύο τελευταίων, ο Λεβαδειακός και η Κέρκυρα.

Η ΑΕΚ έχασε αρκετά νωρίς έδαφος για να μπορεί να ελπίζει για κάτι τέτοιο. Θεωρητικά, εάν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός νικούσαν τον Ηρακλή και τη Ξάνθη θα ήταν στο -9 και το -11. Κι αν νικούσε ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, θα πήγαινε σε -6. Και πάλι θα ήταν δύσκολο, αλλά θα μπορούσε να ελπίζει.

Βγαίνει από την εξίσωση ο Πανιώνιος γιατί έχει πιάσει "ταβάνι". Δεν μπορεί να κάνει θαύματα, ήδη αυτό που κάνει "θαύμα" είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ