ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Το αφοπλιστικό χαμόγελο του Ντάνι Πογιάτος

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΝΤΑΝΙ ΠΟΓΙΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΝΤΑΝΙ ΠΟΓΙΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν μπορεί να έρχεται ο κύριος Πογιάτος ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ (αυτό που το πας) και με το χαμόγελο του ΚΕΡΔΙΣΑ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ να κάτσει σε ελληνικό πάγκο. Γράφει ο Μάκης Παπασημακόπουλος.

Λίγα πράγματα η αλήθεια είναι γνωρίζουμε για τον νέο προπονητή του Παναθηναικού, τον Ντάνι τον Πογιάτος. Σίγουρα υπάρχουν εκείνοι που παρακολουθάνε από κοντά ακόμα και το τρίτο τοπικό Μάλτας και άρα το να έχουν έναν λεπτομερή φάκελο για τον πρώην (πλέον) προπονητή της U-18 της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι και κάτι τόσο δύσκολο, αλλά εμείς οι απλοί, ταπεινοί φίλοι του αθλήματος δεν θα μπορούσαμε να ξέρουμε και τόσα πολλά.

Πέρα από το επώνυμό του βέβαια, το οποίο όπως έχω εκφράσει και στο παρελθόν, μου θυμίζει όνομα Έλληνα δικηγόρου, από εκείνους τους hustlers να πούμε, που την αράζουν έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων και σου πουλάνε υπηρεσίες ατάκα και επί τόπου: «θέλετε δικηγόρο; Ορφέας Πογιάτος, στην διάθεσή σας, ορίστε και η κάρτα μου».

Προφανώς και αν ήταν Έλλην με τέτοιο επώνυμο και δήλωνε δικηγόρος, ΜΟΝΟ με το Ορφέας ως μικρό θα πήγαινε μπροστά. Έχει ένα δικηγορικό κουδούνισμα το Ορφέας Πογιάτος, δεν ξέρω αν συμφωνείτε.

Ευτυχώς για τον αυτόν βέβαια, η μοίρα δεν τον ήθελε να γίνει δικηγόρος-κόρακας στην Ευελπίδων, ούτε να τόνε λένε Ορφέα. Ο Ντάνι ο Πογιάτος ΕΙΝΑΙ προπονητής και ΕΙΝΑΙ ο νέος χεντ κόουτς του ΠΑΟ. Η στήλη αυτή βέβαια δεν ασχολείται με ανούσια θέματα όπως το τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει ο Ντάνις, ή ποιους παίκται θέλει και σε ποιες θέσεις. Η στήλη αυτή ασχολείται με την ουσία των πραγμάτων φίλες και φίλοι, μόνο με το ΖΟΥΜΙ της κάθε ιστορίας σα να λέμε.

Προχωράμε λοιπόν στο ζουμί. Δεν έχει ανησυχήσει κανέναν δηλαδή το ΧΑΜΟΓΕΛΟ του Ντάνι του Πογιάτος στο 90% των φωτογραφιών του ως νέος κόουτς του Πανατενάηκος; Μα κανέναν; Που καλά κάνει και χαμογελά δηλαδή ο άνθρωπος αλίμονο κιόλα, αλλά ΑΥΤΟ το χαμόγελο, ΑΥΤΟ το χαμόγελο που διαφημίζει μια αδιανόητη χαρά, ένα συγκλονιστικότατο κέφι, δεν ΦΩΝΑΖΕΙ ότι ο Ντάνις δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για το πρωτάθλημα στο οποίο έχει έρθει;

Δεν τον ενημέρωσε κανείς δηλαδής ότι στο πρωτάθλημα που ΟΛΟΙ οι διαιτητές φταίνε σε ΟΛΟΥΣ, όπου ΟΛΑ τα ανάποδα αποτελέσματα είναι επειδής είναι ΟΛΑ στημένα, όπου ΟΛΟΙ οι παράγοντες πολεμάνε το σύστημα που πολεμάει εκείνους, όπου ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν ΟΛΑ τα παρασκήνια, όπου ΟΛΕΣ οι αποφάσεις, ακόμα και οι πιο απλές συναντούν αντίσταση και αντιρρήσεις από ΟΛΟΥΣ;

Συγγνώμη δηλαδή ρε Ντάνι, αλλά δεν πάει το χαμόγελό σου σε αυτό το πρωτάθλημα. Θέλει μια άλλη πόζα, μια άλλη γκριμάτσα, μια άλλη στάση. Θέλει μια φάτσα που να λέει «μόλις έφαγα 3 χρόνια χωρίς αναστολή και έμαθε ότι το κελί μου δεν έχει τουαλέτα». Θέλει μια φάτσα που να φωνάζει «χθες πήρα το ολοκαίνουργιο αμάξι μου και σήμερα το πρωί μου το κλέψανε». Αλλά σίγουρα όχι ΑΥΤΟ το χαμόγελο, αυτό το πρόσωπο που μοιάζει με εργαζόμενο που ΜΟΛΙΣ ξεκινάει η άδειά του.

Θέλουμε άλλα εμείς εδώ. Θέλουμε φάτσες Μπάγεβιτς, φάτσες Φερέιρα, φάτσες Μάρτινς, φάτσες Τεννέ, ΑΓΕΛΑΣΤΕΣ, ΣΤΡΙΦΝΕΣ, ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ή/και ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΕΣ, θέλουμε συνεντεύξεις τύπου στο όριο του τσακωμού ή/και της παρεξήγησης, θέλουμε ειρωνείες, ανακοινώσεις με γλώσσα καφενείου.

Δεν μπορεί να έρχεται ο κύριος Πογιάτος ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ (αυτό που το πας) και με το χαμόγελο του ΚΕΡΔΙΣΑ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ να κάτσει σε ελληνικό πάγκο. Οι άλλοι δηλαδή τόσα χρόνια, τζάμπα επένδυσαν στην ξινίλα και τα νεύρα; Ε όχι λοιπόν, αυτή η στήλη δεν τα δέχεται αυτά.

Να πάει να κάνει τον προπονητή αλλού ο κύριος Πογιάτος. Όχι να έρχεται εδώ και να δηλώνει χαρούμενος και τέτοια. ΆΚΟΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ. Τι τηνε περάσατε την Σούπερλίγκα μας κύριε Ορφέα πως σας λένε; Επεισόδιο των Τελετάμπις; Εντωμεταξύ, τώρα που είπαμε Τελετάμπις και αφήνοντας στην άκρη το ότι ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΑ δημιούργημα ανθρώπων που έτρωγαν παραισθησιογόνα μαζί με τα κορν φλέηκς τους το πρωί, το πρόσωπο του μωρού που βλέπαμε στον ήλιο, δεν πάει ΚΟΥΜΠΩΤΑ και ΤΑΜΑΜ σαν ρόλος στο χαμογελαστό πρόσωπο του Ντάνι Πογιάτος;

Δηλαδή βγάζουμε το μωρό από εκείνο τον ήλιο, βάζουμε το χαμογελαστό πρόσωπο του Ντάνι του Πογιάτος και αμέσως ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΜΕ το επίπεδο της σειράς. Τώρα βέβαια και λόγω του ότι αναφερθήκαμε και σε κάποια άλλα ονόματα σκέφτηκα στην θέση αυτή, στο πρόσωπο του ήλιου δηλαδή να είχαμε την φάτσα του Μπάμπη του Τεννέ και κάπου αγριεύτηκα οπότε σταματώ εδώ.

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ