ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Πού είναι τα τρακτέρ μου, ρε αλήτες;

Everton's Moise Kean gestures during the English Premier League soccer match between Everton and Wolverhampton Wanderers at Goodison Park in Liverpool, England, Sunday, Sept 1, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Everton's Moise Kean gestures during the English Premier League soccer match between Everton and Wolverhampton Wanderers at Goodison Park in Liverpool, England, Sunday, Sept 1, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ο Μάκης Παπασημακόπουλος αφιερώνει το "Αυτό ακριβώς, τίποταλλο" στον πατέρα του ποδοσφαιριστή Κεν που δεν πήρε τα τρακτέρ που του έταξε η Γιουβέντους.

Καλή η εθνική δεν λέγω, καλά το πάει ο Ολλανδός καμία αντίρρηση, αλλά δεν είναι δυνατόν να περιμένετε να πιάσω το θέμα της εθνικής μας ομάδας όταν ΚΑΙΕΙ ακόμα η συγκλονιστική ιστορία του Μπιορού Ζαν Κεν με το όνομα, πατέρα του σαφώς πιο γνωστού Μόιζε Κεν, που πήρε το καλοκαίρι μεταγραφή από την Γιουβέντους στην Έβερτον.

Διότι ο πατήρ Κεν έχει άποψη για την καριέρα του κανακάρη του και πιο συγκεκριμένα για την μεταγραφή του στην Έβερτον.

Δεν έπρεπε να πάει το παιδί λέει ο πατήρ Κεν, είναι μικρός και δεν ξέρει, δεν νταρέσει εκεί στην Έβερτον, πρέπει να γυρίσει στην Ιταλία και ιδανικά στην Ρώμη. Μετά είπε εκεί και κάτι για τον Μίνο τον Ραηόλα, τον τωρινό ατζέντη του γιού του, ότι πήρε τα δικαιώματα του παίκτη απο μένανε και τώρα να τα αποτελέσματα και άλλα τέτοια υπέροχα. Βλέπετε, ο Μπιορού Ζαν Κεν διαχειριζόταν τα θέματα του γιου του, όταν εκείνος ήταν νεαρό ξεπεταρούδι (που και τώρα είναι δηλαδή αλλά εντάξει), μέχρι που εδωκε την μπίζνα του μικρού στον γνωστό παχουλό υπερ-ατζέντη και εκείνος άρχισε να συστηματικά να γράφει στα παλιά του τα παπούτσα το τι έλεγε ο πατήρ.

Λογικό εδώ που τα λέμε, ο Μίνο Ραηόλα είναι όχι κάποιος πρωταξάδερφος του Κεν-έηκου για να τσεκάρει με τον πάτερα Κεν αν έχει στρώσει καλά το τραπέζι.

Ιν ένι κέης που λένε και στο χωριό μου, ο πατήρ Κέην ούτε λίγο ούτε πολύ εκφράζει κάθετα την αντίθεσή του στην μεταγραφή του γιού του και στην προσπάθειά του να καθιερωθεί στην Premier League και μέχρι εδώ περίπου καλά. Θέλω να πω, πατέρας είναι, γιο έχει, δεν συμφωνάει με τις επιλογές του, δεν πολυγουστάρει και τις ατζεντο-παρέες του, εξακολουθούμε να είμαστε ακόμα στην αυλή του ΝΟΡΜΑΛ.

Από εδώ όμως και πέρα αρχίζει το ζουμί. Διότι όπως προκύπτει ο πατήρ Κεν δεν τα έχει μαζεμένα μόνο στον Ραηόλα. Τα έχει μαζεμένα και στη Γιουβέντους, έστω και αν δηλώνει Γιουβεντίνος ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ.

" Η ιστορία με τα τρακτέρ; Πιστεύω στον θεό και πιστεύω στις υποσχέσεις", είπε ο όπως αποδεικνύεται τρακτερικός πατήρ Κεν. " Αν όμως ο λόγος τους είναι ένα ψέμα, τότε δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ πλέον. Μου υποσχέθηκαν ΔΥΟ ΤΡΑΚΤΕΡ και ακόμα δεν μου τα έχουν δώσει. Όταν το παιδί ήταν δεκατέσσερα, με πήρε τηλέφωνο ο Μαρότα και τον πήγα στο Τορίνο, ενώ θα μπορούσε να καταλήξει από τότε στην Αγγλία. Σε εκείνη την φάση μου υποσχέθηκε δύο τρακτέρ ως αντάλλαγμα για να υπογράψει ο γιος μου στην Γιουβέντους".

Μάλιστα φίλες και φίλοι. ΔΥΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ζήτησε ο πατήρ Κεν από την Γιουβέντους για να πάει τον μικρό στο Τορίνο. Όχι τύπου ένα φορτηγό και έναν εκσκαφέα. Όχι μια μπετονιέρα και μια μπολντόζα. Όχι δύο γερανούς. Τρια πούλμαν. ΔΥΟ ΤΡΑΚΤΕΡ. Που χωρίς αμφιβολία πρέπει να είναι η πιο ασυνήθιστα συγκεκριμένη απαίτηση για οποιαδήποτε μεταγραφή στην ιστορία της ανθρωπότητας.

-Θες το παιδί μου;

-Μάλιστα τόνε θέλουμε.

-Δύο τρακτέρ.

-Μα να μην σας δώκομε….

-ΔΥΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΕΙΠΑ.

-Όχι σας άκουσα, απλά ήθελα να σας πω.

-ΔΥΟ. ΤΡΑ.ΚΤΕΡ.

Αν τελείωνε εκεί η ιστορία θα ήταν από μόνη της αρκούντως γραφική για να δικαιολογήσει την παρουσία της σε αυτήν την στήλη. Αλλά είπαμε, έχει ζουμί το πράμα. Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στις αράδες που χρησιμοποιήθηκαν για να εκφράσουν τις θέσεις του πατήρ Κεν, ο γιος που ανταλλάχτηκε για δύο τρακτέρ, ο Εβερτον-ικός πλέον Μόιζε έρχεται και βάνει τα πράματα στην θέση τους:

" Τρακτέρ; Δεν ξέρω καν τι σε αναφέρεσαι. Αν είμαι ο άντρας που είμαι σήμερα αυτό το οφείλω μόνο στην μητέρα μου και με αυτό τα είπα όλα! Και μην ξεχνάς ποιος βάζει φαγητό στο τραπέζι όταν το στομάχι σου είναι γεμάτο".

Με τη τελευταία πρόταση ομολογώ πως μπερδεύτηκα λίγο διότι δεν βγάζει πολύ νόημα, αλλά οκ δεν είναι εκεί το θέμα μας θαρρώ. Το ζήτημα λοιπόν εδώ, είναι ότι πέραν του γεγονότος πως ο πατήρ Κεν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ στην ζωή του μικρού Μόιζε, ίσως να σερβίρει και φίδια. Να είναι φιδέμπορας ρε παιδί μου, ψεύτης πως το λένε.

Αλλά ΑΝ τελικά αποδειχτεί πως είναι φιδέμπορας, τότε μιλάμε για ένα ΤΟΣΟ συγκεκριμένο ψέμα που σε κάνει να σκέφτεσαι για το τι διάολο συμβαίνει στο μυαλό του πατήρ Κεν.

Δηλαδής, άντε και είπε ότι έκαμε μια συμφωνία με την Γιουβέντους για τον γιο του. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΖΗΤΗΣΕ ΔΥΟ ΤΡΑΚΤΕΡ; Γιατί όχι ένα κοντέηνερ μήλα ημερών; Ένα φορτηγό με φιγούρες Τζι Άι Τζο; Ένα ανατρεπόμενο με σοκοφρέτες; Τέσσερα διθέσια αεροπλάνα πρώτου παγκοσμίου πολέμου; Γιατί να μείνεις σε δύο ψωροτρακτέρ; Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από έναν ψεύτη χωρίς φιλοδοξίες παιδιά μου.

Αν είναι να το πετάξεις το φίδι, αν είναι να ελευθερώσεις το ανακόντα, τότε μην φανείς δειλός. Μην φοβηθείς το ψέμα. Σου δίνεται η δυνατότητα να φανείς υπερπαραγωγή, να δείξεις πως όταν βάζεις τις απαιτήσεις σου στο τραπέζι, τρίζουν τα πλακάκια. Και εσύ τελικά καταλήγεις να ζητήσεις ΔΥΟ ΤΡΑΚΤΕΡ;

Δεν ξέρω πραγματικά, το μόνο σίγουρο είναι πως ο πατήρ Κεν πρέπει να επαναπροσδιορίσει τους στόχους και την πραγματικότητά του. Άλλωστε η πρώην (πλέον) γυναίκα του και ο γιος του δεν τον συγκαταλέγουν ανάμεσα στους πλέον αγαπημένους τους ανθρώπους, οπότε από εκεί η παρτίδα χάθηκε.

Άρα γιατί να μην τα παίξεις όλα για όλα, παρουσιάζοντας ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ απαιτήσεις που ξεπερνούν κάθε όριο, επίπεδο και λογική; Όλα εγώ πια;

Αυτό ακριβώς ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ