ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Ποιος Γιάννης; Δεν ξέρουμε κανέναν Γιάννη

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts after a dunk during the first half of an NBA basketball game against the Utah Jazz Monday, Nov. 25, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts after a dunk during the first half of an NBA basketball game against the Utah Jazz Monday, Nov. 25, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash) AP PHOTO/AARON GASH

Σύμφωνα με τους εκπρόσωποι του ΠΣΑΤ, ο Γιάννης ο Αντετοκούμπο δεν έχει φτάσει ακόμα σε σημείο που του αξίζει μια τέτοια αναγνώριση πως θα γίνει να πούμε. Αντί να πει και ευχαριστώ δηλαδής ο αχάριστος που τόνε βάλαμε στην τριάδα φέτο ζητάει και τα ρέστα; Γράφει ο Μάκης Παπασημακόπουλος.

Γινήκανε τα βραβεία του ΠΣΑΤ που λέτε, αυτά που δίδονε βραβεία στους καλύτερους αθλητάς και τις καλύτερες αθλήτριες της χρονιάς. Δηλαδή, δεν τα δίνονε όποιοι κι όποιοι, τα δίνονε οι αθλητικογράφοι, οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, όχι τίποτα φλώροι. Οι μπεστ οβ δε μπεστ, οι ειδικές δυνάμεις του αθλητικού ρεπορτάζ, η ομάδα Δέλτα. Όχι οι Δελτάδες που είχαμε εμείς με τα μηχανάκια, η άλλη η Δέλτα, με τον Τσάκ Νόρις και τον Λη Μάρβιν. Που τώρα που το σκέφτομαι και εκείνη η Δέλτα είχε μηχανάκια, οπότε φανδάζομαι υπάρχει μια σύνδεση.

Οι καλύτεροι των καλύτερων λοιπόν βράβευσαν τους καλύτερους των καλύτερων, επειδή μόνο οι καλύτεροι μπορούν να κρίνουν τους καλύτερους. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, δεν έχω υπάρξει ποτέ ο καλύτερος σε κάτι για να μπορώ να είμαι σίγουρος. Βασικά ούτε καν καλός σε κάτι, αλλά αυτά είναι θέματα που συζητάω με την ψυχίατρό μου.

Γινήκανε που λέτε τα βραβεία του ΠΣΑΤ και στην κατηγορία του κορυφαίου (ή κορφαίου) αθλητή για το σωτήριον έτος 2019, νικητής εβγήκε ο Στέφανος ο Τσιτσιπάς, αρπάζοντας το βραβείο μέσα από τα χέρια του Κρίστιαν του Γκολομέεβ και του Γιάννη του Αντετοκούμπο.

Όπως ενδεχομένως μπορείτε να καταλάβετε, κάποιοι είχαν τις αντιρρήσεις τους. Εξέφρασαν δηλαδής τις ενστάσεις τους, λέγοντας ότι καλός και άξιος ο Τσιτσιπάς, μέγας τενίστας και ρακετέρ, αλλά όπως και να το δει κανείς ο Γιάννης ο Αντετοκούμπο είναι άλλη κλάση αθλητή, είναι ο MVP του ΝΒΑ, o καλύτερος των καλύτερων, δεν μπορεί να ΜΗΝ είναι ο καλύτερος αθλητής της χώρας για το 2019.

Αυτά βέβαια τα λένε αυτοί, όχι εγώ. Διότι εγώ, επειδής ψάχνω, επειδής ρωτάω έχω τις απαντήσεις. Σύμφωνα με τους εκπρόσωποι του ΠΣΑΤ, το παιδί αυτό, ο Γιάννης ο Αντετοκούμπο δεν έχει φτάσει ακόμα σε σημείο που του αξίζει μια τέτοια αναγνώριση πως θα γίνει να πούμε. Αντι να πει και ευχαριστώ δηλαδής ο αχάριστος που τόνε βάλαμε στην τριάδα φέτο ζητάει και τα ρέστα;

ΑΠΟ "ΑΛΛΟΣ" ΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ;

Ε μα σας παρακαλώ. Το 2018 δεν τον είχαμε καν στις επιλογές. Δηλαδή τον είχαμε, αλλά ήταν εκεί που αφού τελείωνε η λίστα με τα ονοματεπώνυμα, υπήρχε και η επιλογή ΑΛΛΟΣ. Σοβαρά τώρα, όχι αστεία. Στην λίστα με τους καλύτεροι του ΠΣΑΤ δια το 2018 δεν ήταν στην λίστα. Που δηλαδή σας είπα, ήταν, αλλά ήταν εκεί που έλεγε ΑΛΛΟΣ, τύπου:

- Ποιον ψηφίζετε εσείς από τους υποψήφιους;

- Είναι σε άλλη λίστα δεν τον ξέρετε

- Α εντάξει, μπορείτε να διαλέξετε "άλλος" τότε

- Μα δεν τον λένε "άλλος"

- Καλά εμάς δεν μας πειράζει αν δεν πειράζει αυτόν.

Εφέτο λοιπόν ΟΧΙ ΜΟΝΟ μπήκε στην λίστα, αλλά ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ο Γιάννης και αντί να αισθάνονται ευγνωμοσύνη οι ακόλουθοί του, ανάβουν και πυρσούς και κάμουν και σαματά. Ε όχι κύριοι. Όχι από "άλλος" σε "πρώτος" μέσα σε μια χρονιά. Δεν θα τα γκρεμίσομε όλα για πάρτη σας.

Αφήστε δε που και το 2017 ΠΑΛΙ τον είχαμε στην τριάδα ως ΠΣΑΤ. Που δεν είμαι στον ΠΣΑΤ αλλά αντιλαμβάνεστε. ΔΥΟ χρονιές στην τελική τριάδα τον έχουμε τον Γιάννη, δεν αρκεί; Ντε και καλά επειδής πήρε έναν τίτλο εκεί στο NBA, αυτό το MVP πως το λένε, να τον λούσουμε με τιμές; Στην τελική μήπως πήρε τον τίτλο του MVP στην Α1; Όχι δεν τόνε πήρε. Αυτόν τον τίτλο τον πήρε ο Νικ ο Καλάθης. Ακούσατε τον Σ.Γ.Τ.Ε.Α.Τ.Ν.Κ. (Σύλλογο Για Την Ευρύτερη Αναγνώριση Του Νικ Καλάθη) να κάνει σαματά; Όχι βέβαια, γιατί κατά πρώτον αυτός ο σύλλογος δεν υπάρχει, αλλά ΑΝ υπήρχε θα έδειχνε ένα επίπεδο, δεν θα τα έκανε όλα όπα.

ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ

Αλλά έτσι είναι η ζωή, άδικη. Και έτσι είναι οι άνθρωποι, αχάριστοι. Να σου δίνουν ΔΥΟ ολάκερες θέσεις στην πρώτη τριάδα των ΚΟΡΦΑΙΩΝ του ΠΣΑΤ μέσα σε τρία χρόνια και εσύ να έχεις τους υποστηρικτάς σου που διαμαρτύρονται. Αντι να λες φχαρστώ πάρα πολύ που σου ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ να μπεις στην τριάδα ενώ είσαι άνευ κούπας, αντι να τους στείλεις μια ανθοδέσμη, ένα βαζάκι σπιτική μαρμελάδα, ΚΑΤΙ, δεν λες τίποτα και αφήνεις να αιωρείται πάνω από την ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ένα σκούρο σύννεφο καχυποψίας.

Επειδής τι; Έκαμες εκεί καμιά 50ρια τρίπολ ταμπλετ πώς λέγονται αυτά, επειδή πήγες την ομάδα σου στους τελικούς του ΝΒΑ, επειδή οργίασες κατά την διάρκεια της ρέγκιουλαρ σήζον και κάτι τέτοια.

Ο ΚΟΥΦΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΕΖΟΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΝΒΑ, ΕΠΗΡΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ; ΕΚΑΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ;

Όχι και όχι.

Άρα κύριε Αντετοκούμπο να περμένετε την σειρά σας. Κι άλλοι έχουν νουμεράκι για το ταμείο αλλά δεν σπρώχνονε. Όλοι θα ξυπηρετηθείτε.

Αυτό ακριβώς ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

Photo Credits: AP Photo/Aaron Gash

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ