ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Ομιλείτε αγγλικά κύριε Αντσελότι;

Everton manager Carlo Ancelotti arrives at the stadium ahead of the English Premier League soccer match against Watford, at Vicarage Road in Watford, England, Saturday Feb. 1, 2020. (Jonathan Brady/PA via AP)
Everton manager Carlo Ancelotti arrives at the stadium ahead of the English Premier League soccer match against Watford, at Vicarage Road in Watford, England, Saturday Feb. 1, 2020. (Jonathan Brady/PA via AP) JONATHAN BRADY/PA VIA AP

Ένα από τα βασικά στοιχεία που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει ένα προπονητικό team που πάει στην Αγγλία για να δουλέψει, θα ήταν να να ξέρει αγγλικά. Αυτό για ισχύει για όλους πλην... Κάρλο Αντσελότι. Γράφει ο Μάκης Παπασημακόπουλος.

Την αγάπη μου για τον Κάρλο τον Αντσελότι την έχω εκφράσει και σε άλλο σάητ τούτου εδώ του ομίλου.

Την έχω εκφράσει γιατί αναγνωρίζω μέσα του το παλαιό, καλό ΠΑΣΟΚ που όλοι αγαπήσαμε, έστω και αν πλέον κανείς δεν λέει ανοιχτά ότι το αγαπήσαμε, γιατί το ΠΑΣΟΚ έβγαινε με 45% ασούμε, αλλά το ψήφιζαν οι ορδές νίντζα του Γκόντφρεη Χο, που ερχόσαντο μέσα στην νύχτα και ρίχνανε ψήφο, μιας και εμείς όλοι ψηφίζαμε ΚΚΕ, ΔΗΑΝΑ, Νέα Δημοκρατία ή ό,τι τέλος πάντων υπήρχε τότε ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΣΑΝΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

Αλλά τι έλεγα; Ναι. Για την αγάπη μου για τον Κάρλο. Ο Κάρλο λοιπόν, εδώ και καιρό έχει αποφασίσει ότι η ΠΑΣΟΚ-ίλα του δεν κρύβεται και γιατί να την κρύβομεν άλλωστε φίλες και φίλοι, εδώ παίρνει το σόι του μαζί σε κάθε του δουλειά, τι έχει να φοβηθεί; Ότι θα του πούνε τι; Ότι παίρνει τον γιο του; ΝΑΙ ΡΕ ΤΟΝΕ ΠΑΙΡΝΩ. Ότι παίρνει τον γαμπρό του; ΝΑΙ ΡΕ ΤΟΝΕ ΠΑΙΡΝΩ. Άμα λάχει θα πάρω και όλο μου το σόι.

Ενίοτε όμως ο Κάρλο μαλακώνει. Στιγμιαία από-ΠΑΣΟΚ-ο-ποιείται. Λυγάει. Λέω μέσα του «ρε συ Κάρλο, καταρχήν φτούσου αγόρι μου τι άντρας είσαι εσύ; Κατά δεύτερον ρε συ Κάρλο, μήπως, λέω μήπως, να έβαζες ένα κάποιο χέρι στο τημ για να μην νομίζουν ότι είναι σε καμιά Μυκονιάτικη εκδρομή της ΠΑΣΠ; Λέω μήπως». Και κάπως έτσι αρχίζει και ρίχνει μια δεύτερη ίσως και μια τρίτη ανάγνωση στα πράματα και οδηγείται σε αποφάσεις όπως η πιο πρόσφατή του.

Ο Κάρλο λοιπόν, ο Κάρλος των ΤΡΙΩΝ τσαπιολίνκ εδήλωσε προσφάτως: «έφερε εδώ έναν βοηθό, τον γιό μου (εννοάει πως ο βοηθός ΕΙΝΑΙ ο γιός του), έναν αναλυτή βίντεο, τρεις προπονητές φυσικής κατάστασης (και ο γαμπρός του κάπου εκεί μέσα) και έναν υπεύθυνο αγωνιστικής απόδοσης (Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ), που δουλεύει πάνω στην αποκατάσταση των παικτών. Έξι άτομα. Δεν θα προσθέσω άλλους. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δουλεύουμε καλά μαζί με το προσωπικό που ήταν εδώ πριν. Δεν έχουμε προβλήματα, πέρα από το ότι κάποια μέλη του staff μου δεν μιλούν καλά Αγγλικά, αλλά τους αναγκάζω να τα μιλούν, να τα μαθαίνουν. Όλα είναι ΟΚ μέχρι στιγμής».

Είναι όλο υπέροχο. Πέρα από το ότι τονίζει σε περίπτωση που το ξεχάσαμε, ότι ο βοηθός είναι και γιος του, πέρα από το ότι δεν μας λέει ότι ένας εκ των γυμναστών είναι ο γαμπρός του (διότι δεν φτάνει που κάναμε την χάρη της κόρης μου, σιγά μην πρέπει να τον αναφέρουμε κιόλας τον τεμπελχανά), ο Κάρλο μας λέει το ΦΑΝΔΑΣΤΙΚΟ: ότι το staff του, ή τέλος πάντων ΚΑΠΟΙΟΙ από το staff του ΔΕΝ ΠΟΛΥΜΙΛΑΝΕ ΑΓΓΛΙΚΑ. Θα έλεγε κανείς ότι ένα από τα πλέον ΒΑΣΙΚΑ στοιχεία που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει ένα προπονητικό team που πάει ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ για να δουλέψει με ΑΓΓΛΟΥΣ του υπάρχοντος team θα ήταν, ΙΣΩΣ ΛΕΩ, να ξέρει ΑΓΓΛΙΚΑ.

Όχι τύπου «γουέαρ ιζ δε πορτ πληζ», ή «ντου γιου λάηκ μαμαζέλ, δε σουφλάκι», αλλά κανονικά ΑΓΓΛΙΚΑ, λειτουργικά πως το λένε. Από αυτά που σου επιτρέπουν να κάνεις την δουλειά σου χωρίς να πρέπει να κάνεις σχήματα, να δείχνεις προς κάποια κατεύθυνση, ή να κάνεις αλχημείες όπως ο συμφοιτητής μου κάποτε ο Λαρισινός ο οποίος μπαίνοντας σε ένα hardware store στο μαρτυρικό Σαουθάμπτον ζήτησε «θρι κρεμαστέητορς εντ φάηβ μήτερζ μπαλαντάζηερ». Πως το λένε ρε παιδί μου, business English.

Αλλά τι να τόνε κάνεις τον Κάρλο; Να του κρατήσεις κακία; Δεν γίνεται. Διότι ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ το πρόβλημα, σου λέει οι άλλοι έχουν περάσει πόσες αγωνιστικές και φωνάζουνε ακόμα κάτι «τέρνο σούμπιτο» και κάτι «αλόρα», το ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, αλλά ακόμα και τώρα, ακόμα και τώρα που χαλαρώνει κάπως το ΠΑΣΟΚΙΚΟ του σθένος και δεν λέει απλά ένα «μα τι λέτε ρε τενεκέδες, ποια αγγλικά σοβαρά μιλάτε, να μάθουν οι άλλοι ιταλικά» σαν άλλος Βαγγέλης Γιαννόπουλος, ακόμα και τώρα δεν μπορεί να ξετινάξει από πάνω του την πράσινη σημαία ως τρόπο ζωής.

Διότι λέει ας πούμε ότι «δεν έχουμε προβλήματα, ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ», που θα μπορούσε κάποιος να μεταφράσει ως «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΣΗΜΑΤΑ ΜΟΡΣ». Διότι ο Κάρλο δεν γεννήθηκε τυχαία ο πιο ΠΑΣΟΚΟΣ Ιταλός.

Παραμένει ΠΑΣΟΚ ακόμα και στα δύσκολα ή αν προτιμάτε ΕΙΔΙΚΑ στα δύσκολα. Και στέκεται δίπλα στην Εβερτονική τοπική του ΠΑΣΟΚ που έχει στήσει, μπαίνει ασπίδα στους «τέρνο σούμπιτους» που έχει μαζέψει εκεί χάμω και λέει «ο Κάρλο βάζει στήθια μπροστά. Μάθετε ρε ντουγάνια τίποτα αγγλικά να τους ξεγελάσουμε κι εγώ είμαι εδώ».

Είναι δυνατόν να μην τον αγαπας;

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Είχα έναν θείο Βάσκο
TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ