ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

O Mike αποκλείστηκε από τα αγγλικά γήπεδα γιατί ξεκουμπώθηκε

Newcastle United's Allan Saint-Maximin reacts after a missed chance on goal, during the English Premier League soccer match between Newcastle and Bournemouth, at St James' Park, in Newcastle, England, Saturday Nov. 9, 2019. (Owen Humphreys/PA via AP)
Newcastle United's Allan Saint-Maximin reacts after a missed chance on goal, during the English Premier League soccer match between Newcastle and Bournemouth, at St James' Park, in Newcastle, England, Saturday Nov. 9, 2019. (Owen Humphreys/PA via AP) OWEN HUMPHREYS/PA VIA AP

Φίλος της Νιούκαστλ αποκλείστηκε για πάντα, από όλα τα αγγλικά γήπεδα, επειδή ξεκουμπώθηκε μετά από γκολ της ομάδας του. Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε; Γράφει ο Μάκης Παπασημακόπουλος.

Φίλες και φίλοι, φαντάζομαι μπορείτε να διαβάσετε τον τίτλο. Αν δεν μπορείτε, να σας τον ξαναπώ. Ο Mike o Pendridge, φίλος της Νιουκάσλ Γιουνάητεντ αποκλείστηκε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, από ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ, επειδή ξεκουμπώθηκε.

Και να σας δώσω μερικές ακόμα πληροφορίες. Δεν ξεκουμπώθηκε. ΜΟΝΟ. Δεν έμεινε δηλαδή εκεί. Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Η Νιουκάσλ Γιουνάη αντιμετωπίζει την Όξφορντ Γιουνάη στο πλαίσιο του Emirates FA Cup, σε replay αγώνα μιας και η αναμέτρηση στην έδρα του Νεόκαστρου δεν είχε βγάλει νικητή.

Στον δεύτερο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, η ροή του ματς είναι χαμός-σεισμός-πανζουρλισμός. Η Νιουκάσλ παίρνει κεφάλι στο παιχνίδι με 0-2, αλλά η Οξφόρδη με αντεπίθεση διαρκείας, ισοφαρίζει λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκεια του ματς σε 2-2 και το παιχνίδι πάει στην παράταση. Εκεί, με ένα φοβερό σόλο του Αλάν Σεν Μαξιμέν, οι καρακάξες «κλειδώνουν» την νίκη και την πρόκριση, κάτι που πανηγυρίζεται ΕΞΑΛΛΑ από τους οπαδούς της ομάδας και από ΕΝΑΝ ΟΠΑΔΟ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΕΞΑΛΛΑ. Δείτε καταρχήν τις φάσεις για να νιώσετε λίγο αγώνα:

Ο Mike Pendridge λοιπόν, για να επιστρέψουμε στην κορυφή του άρθρου, αποφασίζει ότι ένας απλός πανηγυρισμός απλά δεν αρκεί. ΚΑΙ πρόκριση ΚΑΙ στην παράταση ΚΑΙ με γκολ ποίημα, ε όχι κύριοι σκέπτεται ο Mike, αυτό δεν μπορεί να περάσει με ένα απλό «γιέα» ή ένα «γκόοουλ» ή ένα «γκετ ιν δέαρ μάη σαν», ή τέλος πάντων κάτι άλλο εξίσου αγγλικό και κερκιδικό. Σκέπτεται (και σωστά αν ρωτάτε εμάς), πως μια τέτοια πρόκριση θέλει ένα πυροτέχνημα, μια υπερπαραγωγή.

Κοιτάει στις τσέπες του, πυροτεχνήματα δεν βρίσκει, κονέ με τα μπαλέτα του Γιάννη Φλωρινιώτη δεν έχει (λάθος του), οπότε δρα αστραπιαία και προχωρά σε μια κίνηση ματ: ξεκουμπώνει το πανθαλόνι του, βάζει τα χέρια του μέσα από το εσώρουχό του και βγάζει σε κοινή θέα το μέλος του (για να μην πούμε κάτι πιο βαρύ και λογοκριθούμε), το οποίο και κουνάει πάνω κάτω και ΟΧΙ με κίνηση ανεμόμυλο όπως λανθασμένα γράφτηκε από διάφορα αγγλικά σάητ. Να, δείτε κι εσείς για να κρίνετε αναλόγως:

Χαμός γίνεται στην Αγγλία, εκεί τέτοια πράματα δεν τα σηκώνουν, μέσα σε ελάχιστο χρόνο βρίσκουν πως τόνε λένε, που μένει, ποιον έχει μπάρμπα και τι μάρκα κάλτσα φοράει. Η τιμωρία πέφτει βαριά: ισόβιος αποκλεισμός από ΟΛΑ τα αγγλικά γήπεδα ποδοσφαίρου. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΠΟ ΟΛΑ. Επειδή ξεκουμπώθηκε ας πούμε και μας έδειξε τον τσιτσιρίγκο του. Από μόνο του κάπως υπερβολικό. Δηλαδή από την Λίβερπουλ μέχρι την Ροτσντέηλ και από την Λέστερ μέχρι την Άλτρινχαμ, ΟΛΕΣ οι ομάδες της ποδοσφαιρικής Αγγλίας του σηκώνουν απαγορευτικό. Τελειώσατε κύριε, ξεκουμπωθήκατε σε αγγλικό γήπεδο; ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ.

Και μένουμε εμείς να ρωτάμε; Γιατί τέτοια αυστηρότητα κύριοι; Δεν έδειρε κανένανε, δεν απείλησε κανένανε, δεν προσπάθησε να απαγάγει κανένανε. Εντάξει, ξεβρακώθηκε και κούνησε το μέλος του από την χαρά του, αλλά σε ποιον δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο; Εμένα δεν μου έχει συμβεί δηλαδή, ξεβρακώνομαι μόνο ότι δεν με βλέπει κανείς, αλλά ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι δεν είναι ο μόνος που θέλησε να ξεβρακωθεί ποτέ από την χαρά του. Αφήστε που δεν έχουμε αποκλείσει ακόμα το σενάριο ο αγαπητός Μike να είχε μόλις επιστρέψει από το τσίσο του και να μην είχε προλάβει να ξέρετε, πώς να το πούμε τώρα, να τιναχτεί. Θα ανακηρύξουμε ως εγκληματική και έκνομη πράξη και το τίναγμα τώρα; Εκεί φτάσαμε; Δεν φτάνει που μας έχει γίνει εφιάλτης το «πάνω από τις τρεις παύει να είναι τίναγμα», τώρα δεν μας δίνεται ούτε αυτό;

Αντί να του πουν ένα ΜΠΡΑΒΟ που ακολουθεί το σωστό etiquette μετά την τουαλέτα τον τιμωρούν και από πάνω; Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε;

Πάλι καλά να λέμε που του απαγόρευσαν την είσοδο ΜΟΝΟ στα γήπεδα ποδοσφαίρου και τουλάχιστον μπορεί να συνεχίσει να υποστηράει το βρετανικό μπάσκετ ας πούμε. Τους Μπρίστολ Φλάηερς ή τους Λόντον Τάουερς ή ακόμα και τους Ντι Μπι Ελ Σάρκς (πραγματικά ονόματα όλα).

Ας ελπίσουμε ότι εκεί, θα αναγνωριστεί το μεγαλείο του, αν όχι το μέλος του.

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

Photo Credits: Owen Humphreys/PA via AP

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ