ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Μάικλ Νάιτ ο Μπενζεμά, Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Ζιρού

FILE - In this  Sunday, Sept. 7, 2014 file photo, France's Karim Benzema reacts during his international friendly soccer match against Serbia, in Belgrade, Serbia. Karim Benzema has been indefinitely suspended from the French national team on Thursday, Dec. 10, over his involvement in an ongoing blackmail case, throwing a major doubt over his international career. The Real Madrid striker has been charged with conspiracy to blackmail, relating to an extortion scam over a sex tape featuring France teammate Mathieu Valbuena.  (AP Photo/Darko Vojinovic, file)
FILE - In this Sunday, Sept. 7, 2014 file photo, France's Karim Benzema reacts during his international friendly soccer match against Serbia, in Belgrade, Serbia. Karim Benzema has been indefinitely suspended from the French national team on Thursday, Dec. 10, over his involvement in an ongoing blackmail case, throwing a major doubt over his international career. The Real Madrid striker has been charged with conspiracy to blackmail, relating to an extortion scam over a sex tape featuring France teammate Mathieu Valbuena. (AP Photo/Darko Vojinovic, file) AP

Δεν ξέρω αν κάποιοι από εσάς θυμάστε τον Καρίμ τον Μπενζεμά, όταν ξεκινούσε την καριέρα του, τότε που ανέβασε την μετοχή του στο ταβάνι, παίζοντας με τα χρώματα της Λυόν.

Τότε που λέτε (δια τους νεαρότερους αναγνώστες μας), το να βλέπεις τον Μπενζεμά στο γήπεδο ήταν μια εξαιρετική ποδοσφαιρική εμπειρία. Για τα δεδομένα της εποχής, ήταν κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.

Πριν καν βγει από τα teensτου που λένε και στο χωριό μου, ο Καρίμ τρομοκρατούσε τις αντίπαλες άμυνες, χρησιμοποιώντας ό,τι πλησιέστερο υπήρχε εκείνη την περίοδο στο πλήρες αγωνιστικό πακέτο.

Ήθελες τεχνική; Την είχε. Ήθελες ταχύτητα; Και αυτήν την είχε. Ήθελες σουτ, κεφαλιά, πλασέ, αίσθηση του γκολ; Προφανώς τα είχε κι αυτά.

Ήθελες σωματική παρουσία κόντρα σε σκληρές άμυνες; Και τέτοιο είχε. Μέχρι και καλές εκτελέσεις φάουλ είχε, άλλο που δεν φαινόταν πολύ γιατί στην Λυόν τα στημένα τα είχε μονίμως καπαρωμένα ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο. Αυτό έλειπε άλλωστε.

Κοινώς, ο Μπενζεμά είχε ένα αγωνιστικό πακέτο που την τελευταία φορά που το είχε αντικρίσει ο ποδοσφαιρικός κόσμος σε παρόμοιες δοσολογίες, φορούσε την φανέλα της Μπαρτσελόνα και έλεγε "Ρονάλντο" στην πλάτη, σε εκείνο το μυθικό (αλλά εξαιρετικά σύντομο) πέρασμά του από την Βαρεκλώνη

Αν σας φαίνεται υπερβολική μια τέτοια σύγκριση, τότε μάλλον δεν είχατε προλάβει τον νεαρό τότε Μπενζεμά να «θερίζει» με την φανέλα της Λυόν. Τόσο απλά.

Έκτοτε βέβαια, έχει περάσει πολύς καιρός. Ο 32 χρονος σήμερα Μπενζεμά, έχει πλέον συνδέσει το όνομά του περισσότερο με την Ρεάλ Μαδρίτης παρά με την Λυόν, έχοντας "γράψει" ήδη 11 σεζόν στην "βασίλισσα", αλλά παρά το γεγονός ότι παραμένει συνεπής στην σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα, ο περισσότερος κόσμος τον θυμάται πιο εύκολα λόγω της ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΗΣ σχέσης του με τις ατασθαλίες, τα σκάνδαλα και τις δικαστικές του διαμάχες.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε την περίφημη υπόθεση εκβιασμού με στόχο τον Ματιέ Βαλμπουενά, που έκανε τον γύρο του κόσμου και κόστισε στον Μπενζεμά τον αποκλεισμό του από την εθνική Γαλλίας;

Ή τα παραστρατήματα του με άλλα μέλη της τότε εθνικής Γαλλίας το 2010, που μας αποκάλυψαν ότι ο Καρίμ είχε μια τάση στις κάπως πιο (δια να το θέσουμε κόσμια) "τρυφερές" ηλικίες, όταν αυτές αφορούν το γυναικείο φύλο;

Ο ίδιος ο Μπενζεμά βέβαια δεν έχει βοηθήσει την κατάστασή του με την γενικότερη στάση του, επιδεικνύωντας ένα προφίλ που φωνάζει πάνω από όλα "αυτός είμαι και αν δεν σας αρέσει, σας γράφω στα παλαιά μου τα παπούτσα". Δεν τον νοιάζει ρε παιδί μου, πως το λένε. Σου λέει, μια χαρά καριέρα έχω κάνει ακόμα και με τα σκάνδαλα, κούπες και διακρίσεις έχω τσεπώσει, ας λένε ό,τι θένε.

Υπάρχει όμως μια εξαίρεση. Αυτή η "πόρτα" προς την εθνική Γαλλίας που κλείδωσε για πάντα λόγω του σκανδάλου Βαλμπουενά, δεν του έκατσε ποτέ καλά. Κάτι λίγο η (ως ένα σημείο δικαιολογημένη) πίστη του στο ταλέντο του, κάτι λίγο η έλλειψη πίστης του στους επιθετικούς που πήραν την θέση του στους τρικολόρ, τον έχουν κάνει λίγο να «κολλήσει» με αυτήν την ιστορία.

Εν μέσω κορονοτέτοιου λοιπον, ο Καρίμ επέστρεψε στο «πονεμένο» του θέμα, θέλοντας να πει το κομμάτι του σχετικά με την εθνική Γαλλίας και συγκεκριμένα για τον στράηκερ που φαντάζει ως ο πιο μόνιμος στην κορυφή της επίθεσης της, τον Ολιβιέ Ζιρού.

Μιλώντας ζωντανά στο Instagramμε τον YouTuberΜοχάμεντ Χένι, ο Μπενζεμά ξεσπάθωσε όταν ρωτήθηκε για την εθνική και τον άνθρωπο που έχει κάνει την θέση της κορυφής της επίθεσης δική του:

"Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την Φόρμουλα 1 με τα γκο-καρτ και το εκφράζω αυτό με τον πιο ευγενικό τρόπο που μπορώ. Πάμε στο επόμενο θέμα, δεν θέλω να μιλήσω άλλο για τον Ζιρού. Απλά ξέρω ότι εγώ είμαι Φόρμουλα 1".

Βέβαια στην συνέχεια, προσθέτει ένα "ναι μεν αλλά", λέγοντας πως αυτό το στυλ παιχνιδιού (του Ζιρού) ίσως να ταιριάζει στην εθνική, αλλά ακόμα και όταν πάει να πει κάτι (σχετικά) θετικό, δεν ξεχνά να προσθέσει ένα καίριο "εντάξει δεν είναι πολύ ωραίο να το βλέπεις και σίγουρα δεν θα πεις πω πω είδα κάτι απίστευτο".

Κοινώς έχει ακόμα στενοχώρια και νεύρα περί του θέματος και δεν κρύβεται. Φανταστείτε δηλαδή τι θα έλεγε για τον Ζιρού αν ΔΕΝ ήταν ευγενικός:

  • Ότι αυτός είναι ο Σούπερμαν και ο Ζιρού κάποιο τσιράκι του Λεξ Λούθορ
  • Ότι αυτός είναι πυρηνικός αντιδραστήρας και ο Ζιρού αυτό το μπαταριοκίνητο μοτεράκι που βάζαμε κάποτε στο καράβι το Playmobil
  • Ότι αυτός είναι φιλέτο πρώτης διαλογής και ο Ζιρού γατομπίφτεκο
  • Ότι αυτός είναι ο Μάηκλ Νάητ στον Ιππότη της Ασφάλτου και ο Ζιρού ο Αλμπέρτο Εσκενάζι στον Ιππότη της Λακούβας
  • Ότι αυτός είναι η χαίτη του Τσιαντάκη και ο Ζιρού ο ημιχαίτη του Ασκάρατε
  • Ότι αυτός είναι τα Μπέργκερ Κινγκ και ο Ζιρού τα Χάμπο (είναι παλιά αυτά, λογικά κάποιοι δεν θα τα θυμούνται, δοξασμένα πρώτα βήματα ελληνικού φαστ φουντ)
  • Ότι αυτός είναι κοστούμι Τζόρτζιο Αρμάνι και ο Ζιρού φόρμα Τζόρτζιο Έρμεηλ (πραγματική μάρκα η δεύτερη, δεν κάνω πλάκα)
  • Ότι αυτός τέλος πάντων είναι η Τζήνα Τζέημσον και ο Ζιρού η Μαριάννα Ντούβλη (πολύ χοντρή προσβόλα)

Μένει μόνο να δούμε αν θα υπάρξει και μια κάποια αντίδραση από πλευράς Ζιρού, εκτός και αν ο διεθνής επιθετικός έχει και κάποια καλύτερα πράγματα να κάνει από το να απαντάει στον κάπως «ξινούλη» Καρίμ.

Δεν ξέρω Καρίμ, εγώ εικασίες κάμω.

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ