ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Αλλαγή στην αλλαγή

Everton's Moise Kean controls the ball during the English Premier League soccer match between Everton and Wolverhampton Wanderers at Goodison Park in Liverpool, England, Sunday, Sept 1, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Everton's Moise Kean controls the ball during the English Premier League soccer match between Everton and Wolverhampton Wanderers at Goodison Park in Liverpool, England, Sunday, Sept 1, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ο Μάκης Παπασημακόπουλος με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο σχολιάζει τα όσα συνέβησαν στον ποδοσφαιρικό πλανήτη το Σαββατοκύριακο και στέκεται στην αλλαγή του Μόιζε Κεν από τον Ντάνκαν Φέργκιουσον 18 λεπτά μετά την είσοδό του.

Γιομάτη αγωνιστικό σαββατοκύριακο ζήσαμε φίλες και φίλοι και πως όχι, αφού μπουχτίσαμε στα ματσάκια. Και Γερμανία τήνε Μπάγερν και τήνε Μπορούσια είδαμε και Ιταλία είδαμε την Ίντερ του Κόντε να πέφτει από την κορυφή και άφθονη Αγγλία είδαμε, γιατί εδώ που τα λέμε δεν αποτελεί μυστικό ότι έχουμε μια αδυναμία ως στήλη στην Πρέμιερ χλινκ.

Πόσο μάλλον αυτήν την περίοδο, που στην άκρη του πάγκου της Έβερτον κάθεται (ή μάλλον ελάχιστα κάθεται αλλά οκ) ο Ντάνκαν Φέργκιουσον, παλαιά δόξα του συλλόγου και αυτό που λέμε "σέντρεφόρ παλαιάς κοπής". Στα νιάτα του που λέτε, ο Ντάνκαν (ή Μπιγκ Ντανκ όπως ήταν το παρατσούκλι του), ήταν επιθετικός που λίγο- πολύ μόνο στην Αγγλία μπορούσε να κάνει καριέρα. Με την τεχνική δεν τα πήγαινε πολύ καλά, αλλά είχε εξωφρενικό μπόι, στυλάκι πορτιέρη και κεφάλι φτιαγμένο για βγάλτε-μου-σένδρες. Το βγάλτε-μου-σένδρες βέβαια μια κουβέντα είναι, μιας και δεν το «μάτωνε» το διχτάκι συχνά, αλλά πολύ γούσταρε γενικώς να είναι ο «βαρύς επιθετικός στο κουτί» και ποιοι είμαστε εμείς για να τα πούμε όχι;

Επιπλέον όλων αυτών, ο Ντανκ ήταν και ολίγον σαματατζής, εντός και εκτός γηπέδου και την κεφαλιά ως όπλο τήνε πήγαινε τραίνο. Με στραβοκοίταξες; Κεφαλιά. Με αποκάλεσες κάπως; Κεφαλιά. Με εκνεύρισες ΜΕ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ; Κεφαλιά.

Για να μην τα πολυλογάμε, ήταν λίγο τρόμος, λίγο οξύθυμος, λίγο προβληματικούλης γενικά. Αλλά τα χρόνια πέρασαν, ο Ντανκ έχει ηρεμήσει, έχει μελώσει και πλέον ηγείται του αγαπημένου του συλλόγου μετά την απόλυση του Μάρκο Σίλβα. Όλα τα παραπάνω μας φέρνουν στο βράδυ της Κυριακής, όταν και η Έβερτον καταφέρνει να φύγει από το Ολντ Τράφορντ με τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον Μπιγκ Ντανκ να ζει ολάκερο το ματς μέσα στην καρεκλόβροχα φορώντας μονάχα ένα λευκό πουκάμισο. Και παντελόνι δηλαδή, δεν ήταν τύπου πουκάμισο-σώβρακο. That would just be weird.

Προς την τελική ευθεία του ματς, ο πρώην πορτιέρης της περιοχής, νυν τεχνικός γυρίζει στον πάγκο και πετάει μέσα στο γήπεδο του Μόιζε Κεν, με τον οποίο έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν ως στήλη. Ο 19χρονος η αλήθεια είναι αλλιώς τα φανδάστηκε όταν άφησε τα μαυρόασπρα της Γιουβέντους για τα ΠΛΕ της Έβερτον, αλλά το βράδυ της Κυριακής η φάση του έπιασε νέο πάτο. Τόνε βάζει στο ματς ο Ντανκ τον μικρό στο 70 ο λεπτό. Μπες μέσα και φάτους όλους του λέει. Μπες μέσα και σπάσε τους τα οστά. Μπες μέσα και δείξε ποιος είσαι. Φτιάχνεται ο μικρός, φουσκώνει τα στήθια του, σφίγγει μούσκουλα, μπαίνει.

Δεκαοκτώ λεπτά αργότερα όμως, βλέπει την πινακίδα να σηκώνεται και να τον ενημερώνει πως «για 18 λεπτά σε θέλαμε λεβέντη, πάνε βγάλε κάλτσες και σορτσάκια τώρα και κάμε ένα όμορφο ντουζάκι». Βγαίνει περίλυπος και απογοητευμένος, ΛΟΓΙΚΟ ΟΣΟ ΝΑ ΠΕΙΣ, με τον Μπιγκ Ντανκ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΕΙ ΠΛΗΡΩΣ, λες και τον είχε καλέσει σε σπιτικό πάρτι και ο Κεν του είχε κατουρήσει τις γλάστρες. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, οι δημοσιογράφοι περίμεναν σαν τρελοί να τελειώσει το ματς, ώστε να ρωτήσουν τον Φέργκιουσον σχετικά με την αλλαγή της αλλαγής.

Τι έγινε ρε Ντανκ τον αρωτάνε, τι σου έκανε το παιδί και τον έκανες αλλαγή στηναλλαγή; Η απάντηση ΘΑΥΜΑΣΙΑ:

"Χρειαζόμουν απλά να κάνω μια αλλαγή για να "σκοτώσω" λίγο χρόνο. Έχω πολλούς επιθετικούς στον πάγκο, δεν είχα κάτι μαζί του προσωπικά", εδήλωσε οψηλός, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝΕ.

Στην τελική αν ΑΥΤΟ ήταν το δεν-έχω-κάτι-προσωπικό-μαζί-του, φανταστείτε τι θα γινόταν στο έχω-κάτι-προσωπικό-μαζί - του. Θα τόνε καλούσε με κραυγές βγαλμένες από το Κάλιντορ ο Μονομάχος και θα του έλεγε: "λοιπόν σαπάκι άκου. Λέω να σε βάλω μέσα να παίξεις λίγο, αλλά επειδής δεν έχω αποφασίσει ακόμα, πάνε κάνε δέκα γύρους γύρω από το γήπεδο με τρέξιμο ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ και αφού τους κάνεις ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ Ή ΝΑ ΠΑΡΑΠΑΤΗΣΕΙΣ, έλα να σου πω τι αποφάσισα. Και πάρε μου και ένα πακέτο τσιγάρα όπως έρχεσαι. ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ".

Άντε τώρα να πεις στον Κεν εσύ "πώς σου φαίνεται να μπεις λίγο αλλαγή" και να μην αντιδράσει με κραυγή απόλυτου τρόμου, λες και του λένε να δει μαραθώνιο του Καφέ Της Χαράς.

Θα βλέπει στον ύπνο του τον πάγκο της Έβερτον και θα ιδρώνει σαν μαραθωνόδρομος. Θα βλέπει στους εφιάλτες του τον Ντανκ και θα ξυπνάει ουρλιάζοντας "ΌΧΙ ΤΟΝ ΨΗΛΟ ΨΥΧΟΠΑΘΗ! ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΓΙΑ 18 ΛΕΦΤΑ ΠΕΡΙΚΑΛΩ!"

Και σοβαρά τώρα, ποιος δεν θα τόνε δικαιολογήσει τον άνθρωπο;

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

Photo Credits: AP / Rui Vieira

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ