THE SPORTS ECONOMIST

Βλαχοδήμος: Οι συζητήσεις με την Μπενφίκα που θα τον κάνουν τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα

2J4BFGF Anfield, Liverpool, UK. 13th Apr, 2022. Champions League football, Liverpool versus FC Benfica, quarter-final 2nd leg: Benfica goalkeeper Odisseas Vlachodimos Credit: Action Plus Sports/Alamy Live News
2J4BFGF Anfield, Liverpool, UK. 13th Apr, 2022. Champions League football, Liverpool versus FC Benfica, quarter-final 2nd leg: Benfica goalkeeper Odisseas Vlachodimos Credit: Action Plus Sports/Alamy Live News CREDIT: ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Πότε ξεκίνησε η διαδικασία διαπραγμάτευσης Οδυσσέα Βλαχοδήμου και Μπενφίκα για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας, σε ποιο ηγεμονικό οικονομικά επίπεδο θα τον φέρει εφόσον συμφωνηθεί και τι δεν αλλάζει ως προς την προοπτική μεταγραφής.

Σειρά δημοσιευμάτων υπάρχει τις τελευταίες μέρες στην Πορτογαλία με τα οποία καταγράφεται η διαδικασία συζητήσεων μεταξύ Μπενφίκα και Οδυσσέα Βλαχοδήμου για την επέκταση της συνεργασίας τους. Αποτελεί ουσιαστικά εξέλιξη της συναντίληψης που υπήρχε από το τέλος του περυσινού καλοκαιριού.

Τότε, ύστερα από την απόρριψη της προοπτικής παραχώρησης του Ody σε Λιλ και Ατλέτικο, δόθηκαν οι απαραίτητες εγγυήσεις για την αποκατάσταση του status του διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος θα επέστρεφε βασικός και αναντικατάστατος στα δοκάρια των "αετών", με απώτερο στόχο την επικερδή πώλησή του το επόμενο καλοκαίρι, αυτό δηλαδή που μας πέρασε.

Δεν έφτασε μακριά. Για την ακρίβεια μερικές μόνο ώρες από τη μετακόμιση στον Άγιαξ. Για λόγους που περισσότερο είχαν να κάνουν με την αδυναμία των πρωτοπόρων του πορτογαλικού πρωταθλήματος να βρουν, στο παρά ένα του κλεισίματος της μεταγραφικής περιόδου, ισάξιο του Βλαχοδήμου διάδοχό του στην εστία τους, ο οποίος θα ικανοποιούσε και τον νιόφερτο τεχνικό Ρόγκερ Σμιντ, το deal δεν έγινε.

Και αυτό παρότι ο 28χρόνος κίπερ είχε αποδεχτεί την προοπτική της μετακόμισης στο Άμστερνταμ. Και πώς να έκανε αλλιώς δηλαδή, από τη στιγμή που οι πρωταθλητές Ολλανδίας τού πρόσφεραν 14 εκατ. ευρώ για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ενδεικτικό της... αποδοχής ευθύνης της Μπενφίκα για τη μη τελεσφόρηση εκείνης της μεταγραφής, το γεγονός ότι από την επόμενη κιόλας στιγμή ανακοινώθηκε στον Βλαχοδήμο η πρόθεση για επέκταση συμβολαίου και, συνακόλουθα, της οικονομικής αναπροσαρμογής του, βασισμένης προφανώς στην ηγεμονική προσφορά που είχε δεχτεί από τον Άγιαξ.

Από τότε οι δύο πλευρές βρίσκονται σε σταθερή επικοινωνία, συζητώντας, χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη πίεση. Το κλίμα αυτονόητα είναι καλό, απηχεί των εξαιρετικών σχέσεων των δύο πλευρών, αλλά και του γενικότερου καταπληκτικού μομέντουμ της αήττητης ως τώρα σε όλες τις διοργανώσεις Μπενφίκα και υπάρχει καταγεγραμμένη αμοιβαιότητα. Είναι κάτι άλλωστε που αποτελεί κοινό ζητούμενο.

Πρόθεση της Μπενφίκα, πέραν της επιβράβευσης για τη σταθερότητα στο κορυφαίο επίπεδο του Βλαχοδήμου, αλλά και της αποτύπωσής της σε όρους απολαβών, είναι να επεκτείνει και χρονικά το συμβόλαιο προκειμένου το ερχόμενο καλοκαίρι να μην πιεστεί για πώληση με όρους διαφορετικούς από αυτούς που θέλει, μιας και ο Ody τότε θα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του τρέχοντος συμβολαίου του.

Η μεταγραφή άλλωστε, ειδικά με τις συνεπώς εξαιρετικές εμφανίσεις του Έλληνα τερματοφύλακα, παραμένει πάντα σε κοινό πρώτο πλάνο, ειδικά από την στιγμή που οι ενδιαφερόμενοι -ειδικά με ορίζοντα καλοκαιριού- ολοένα και αυξάνονται.

Τη συγκεκριμένη προοπτική, αυτή της μεταγραφής, οποιαδήποτε επέκταση ή αναπροσαρμογή συμβολαίου δεν πρόκειται να την επηρεάσει. Απλώς, θα είναι -εφόσον υπάρξει συμφωνία- η κατάληξη της διαδικασίας που άρχισε από το καλοκαίρι του ’21 και εν πολλοίς θα αποτυπώνει ανάγλυφα τι σημαίνει ο Βλαχοδήμος για την Μπενφίκα.

Περισσότερο ενδεικτικό από την καταγεγραμμένη στις συζητήσεις πρόθεση των Λουζιτανών να φέρουν -βάσει των προσφορών που έχουν κάνει- τον Ody στην κορυφή των πλέον ακριβοπληρωμένων του ρόστερ τους, υπερδιπλασιάζοντας (σημαντικά μάλιστα) τις τρέχουσες απολαβές του (αν συμφωνηθεί θα τον φέρει στην κορυφή των καλύτερα αμειβόμενων Ελλήνων ποδοσφαιριστών στον κόσμο), δεν υπάρχει.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ