THE SPORTS ECONOMIST

Ο Μέντες επιστρέφει ηχηρότατα στην μεταγραφική πραγματικότητα του Ολυμπιακού

Ο Μέντες επιστρέφει ηχηρότατα στην μεταγραφική πραγματικότητα του Ολυμπιακού
INTIME

Το deal του Χάμες Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό αποτελεί το πρώτο… εισερχόμενο του κορυφαίου ατζέντη, Ζόρζε Μέντες στους "ερυθρόλευκους" (αλλά και στη Νότιγχαμ Φόρεστ) την τελευταία διετία, σηματοδοτώντας έτσι την ηχηρότατη επιστροφή του Πορτογάλου στα "επιχειρηματικά" δρώμενα τω πρωταθλητών Ελλάδας.

Σημειολογικά καταγράφεται ως υποσημείωση στην ολοκλήρωση της σπουδαίας μεταγραφής του Χάμες Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό. Ο Κολομβιανός εκπροσωπείται από την Gestifute, την εταιρεία δηλαδή του κορυφαίου ατζέντη Ζόρζε Μέντες, ο οποίος για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, φέρνει πελάτη του όχι μόνο στους "ερυθρόλευκους", αλλά και στην κοινής ιδιοκτησίας με τους πρωταθλητές Ελλάδας, Νότιγχαμ Φόρεστ.

Οι "κόκκινοι" της Αγγλίας απέκτησαν το φετινό καλοκαίρι στην προσπάθειά τους να χτίσουν ρόστερ αξιώσεων στην Premier League 22 συνολικά ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει μέχρι στιγμής "γράψει" 15 προσθήκες (συμπεριλαμβάνονται οι δύο που αποκτήθηκαν δανεικοί από τη Φόρεστ, ο Μπόουλερ δηλαδή και ο Χουάνγκ Ουί Τζο και φυσικά οι τελευταίες χρονικά, αυτές των Ροντρίγκες, Μπακαμπού, Σαμασέκου, χωρίς να υπολογίζονται όσοι έχουν συμφωνήσει και έπονται, δηλαδή Κασάμι και Ομάρ).

Γι’ αυτές τις συμφωνίες, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Αγγλία, υπήρξε συνεργασία με κορυφαία γραφεία εκπροσώπησης της υφηλίου. Με τις συγχωνευμένες πλέον σε μια εταιρεία, ICM Stellar Sports και CAA Base (από το πελατολόγιο της πρώτης τροφοδοτήθηκε κυρίως η Φόρεστ, με τον Ολυμπιακό να προχωράει από αυτό στην πανάκριβη αγορά του Πεπ Μπιέλ και στην τελευταία συμφωνία με τον Μπακαμπού, ενώ το πελατολόγιο της δεύτερης έφερε στους "ερυθρόλευκους" τους δύο Νοτιοκορεάτες και ως… συμπλήρωμα τον Ισραηλινό αριστερό μπακ Λάιντνερ).

Με τη Wasserman, με την γερμανική ROOF (αμφότερες συνεργάστηκαν αποκλειστικά με τη Φόρεστ ως το παρά πέντε του φινάλε της ελληνικής μεταγραφικής περιόδου μιας και η δεύτερη έφερε στον Ολυμπιακό τον Σαμασέκου), η εταιρεία του Πίνι Ζάχαβι εκπροσωπεί τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ (και μετά το "διαζύγιο" με τον επίσης πελάτη του Ισραηλινού, Πέδρο Μαρτίνς, ουσιαστικά σταμάτησε γρήγορα το πάρε-δώσε συλλόγου και ατζέντη), η KΙΝ πιστώνεται τα deals του Αβιλά Γορδόν και του Κόνραντ ντε λα Φουέντε, τ’ αδέρφια Λέμιτς συνέβαλλαν στη συμφωνία με τον Σίμε Βρσάλικο, ο Λεονάρντο Κορνατσίνι μεσολάβησε γι’ αυτήν με τον Μαρσέλο (στην οποία έπαιξε ρόλο και ο πρώην εκπρόσωπός του, Ροδρίγο Καντιέρι, αλλά και μέλη της οικογένειας του Βραζιλιάνου), η LIAN Sports επανεμφανίστηκε στα ερυθρόλευκα μεταγραφικά δρώμενα με την επιστροφή του Παναγιώτη Ρέτσου, η αγγλική Straight Ace Sports Management εκπροσωπεί τον Τζος Μπόουλερ και η KDS τον Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Εύκολα διαπιστώνεται σε μια τόσο εκλεκτή παρέα γραφείων εκπροσώπησης πως δεν υπήρχε πουθενά – ούτε σε επίπεδο διαμεσολάβησης ή έστω εξυπηρέτησης – τ’ όνομα του Ζόρζε Μέντες. Αξιοσημείωτο αν μη τι άλλο και για τα δεδομένα της τεχνογνωσίας και του modus operandi του Ολυμπιακού, απουσία που εύλογα προκαλούσε μεγάλη εντύπωση.

Πόσο μάλλον από την στιγμή που δεν ήταν καν… φετινή, μιας και η τελευταία επαφή του Πορτογάλου με τον Ολυμπιακό καταγράφηκε το περυσινό καλοκαίρι, με το σίριαλ, μακρόσυρτο και ταραχώδες, της πώλησης του Ζοζέ Σα στη Ρόμα, ενώ ένας ακόμη πελάτης του Μέντες, ο Χασάν αποχώρησε τότε από τους "ερυθρόλευκους" μετακομίζοντας δανεικός στην Κόνιασπορ.

Ο Αιγύπτιος φουνταριστός ήταν ακριβώς ο τελευταίος πελάτης του Μέντες που είχε αγοράσει ο Ολυμπιακός. Το καλοκαίρι του ’20, από την Μπράγκα, έναντι 2 εκατ. ευρώ. Και ο προτελευταίος που είχε φέρει ο Πορτογάλος στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Στο τέλος εκείνης της μεταγραφικής περιόδου, πάνω κάτω σε συνθήκες ανάλογες της τρέχουσας συγκυρίας που έφερε τον Ροντρίγκες στους "ερυθρόλευκους", ο Μέντες είχε φέρει στον Πειραιά τον τελευταίο του πελάτη, τον συμπατριώτη του αριστερό μπακ Ρούμπεν Βινάγκρε. Δεν μπορούσε να παραμείνει άλλο στους Γουλβς όπου και αγωνίζονταν, ο Ολυμπιακός "καίγονταν" για παίκτη στη θέση του, ο δανεισμός βόλεψε όλες τις πλευρές, από την πρώτη στιγμή όμως, δεν λειτούργησε.

Και κάπως έτσι, ακριβώς δύο χρόνια μετά, με το deal (ουσιαστικά δανεισμός παραμένει, ανεξαρτήτως της αποδέσμευσης του Ροντρίγκες από την Αλ Ραγιάν…) του 31χρονου Κολομβιανού, ο Ζόρζε Μέντες επιστρέφει ηχηρότατα στην μεταγραφική πραγματικότητα και στο επιχειρησιακό περιβάλλον του Ολυμπιακού, εντασσόμενος και αυτός στον ξεχωριστό κύκλο γραφείων εκπροσώπησης με τα οποία συνεργάζονται οι "ερυθρόλευκοι" στην Ελλάδα και οι "κόκκινοι" στην Αγγλία.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ