ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Λαρεντζάκης, ο Μόγλης του Ολυμπιακού

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πανηγυρίζει με την φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πανηγυρίζει με την φανέλα του Ολυμπιακού INTIME

Ο Ολυμπιακός άλωσε το Καζάν και ο Βασίλης Σκουντής στέκεται στα μπασκετικά και στα ποδοσφαιρικά ταλέντα του Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Κοντεύουν τέσσερις μήνες από τότε που τον ξεμονάχιασα στο σαλόνι του ξενοδοχείου Hilton στη Λευκωσία και όπως έλεγε και ο συχωρεμένος ο Νίκος Αλέφαντος, μου τα εξήγησε ωραία.

Από τότε μέχρι τώρα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Δεν εννοώ (ότι μεγάλωσε) στην ηλικία, αλλά στην μπασκετοσύνη, την οποία κάποιοι, κάπου, κάπως κάποτε, αμφισβητούσαν εντόνως και μάλιστα σε σημείο να τον αδικούν κατάφωρα...

Δεν ήταν, λέει, παίκτης για μεγάλα πράγματα. Απέδειξε ότι είναι...

Φτάνει μέχρι την Εθνική Νέων και πολύ του είναι, υποστήριζαν...

Έφτασε και στην Εθνική Ανδρών και μάλιστα έχει παίξει ήδη σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και σε ένα Προολυμπιακό Τουρνουά...

Δεν είναι παίκτης για την Ευρωλίγκα, επέμεναν.

Πριτς που δεν είναι!

Είναι και παραείναι κι όποιος εξακολουθεί να αμφιβάλει, ιδού (και) το Καζάν, ιδού και το πήδημα!

Ο Larry (του) Legend

Το σκέφτηκα πολύ μέχρι να το γράψω, διότι δικαιολογημένα θα θεωρηθεί ιεροσυλία, αλλά αποφάσισα να το ξεφουρνίσω, με την απαραίτητη διευκρίνιση...

Τον Λαρεντζάκη τον φωνάζουν χαϊδευτικά και χάριν συντομίας Λάρι και πλάκα πλάκα αποδεικνύει ότι είναι κι ελόγου του ένας Larry Legend!

Προς Θεού, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ η κόπια του Λάρι Μπερντ, απλώς είναι ο Λάρι που αξίζει να παίζει στον Θρύλο!

Αμ πως;

Στον πρόλογο της συνέντευξης που είχε δημοσιευθεί στις 15 Σεπτεμβρίου έγραφα ότι περισσότερο από παίκτης του μπάσκετ, θαρρώ πως ο Γιαννούλης είναι μονάδα μέτρησης του μπάσκετ!

"Πόσο χρόνο έχω να σκοτώσω και τους πέντε;"

Η ιστορία με τον Πιτίνο είναι γνωστή, αλλά επειδή έχει το χάζι της την ξαναγράφω, όπως μου τη διηγήθηκε ο ίδιος ο Ρικ...

Με ρώτησε μια μέρα ο Λαρεντζάκης τι περιμένω, τι θέλω και τι ζητώ από αυτόν. Του είπα ότι θέλω να μπει στο γήπεδο και να σκοτώσει πέντε. Έβαλε τα γέλια και μου απάντησε: "Πολύ ωραία, κόουτς, κανένα πρόβλημα. Θα τους σκοτώσω και τους πέντε. Πες μου μόνο πόσο χρόνο έχω για να το κάνω;"

Μέχρι τώρα ο εκ Κύθνου ορμώμενος γκαρντ είχε διάφορα παρανόμια και παρατσούκλια: Λάρι, Μόγλης (όπως τον αποκάλεσε ένας προπονητής του , κόμπρα και... Χελωνονιντζάκι όπως τον βάφτισε ο Γιώργος Πρίντεζης...

Χελωνονιντζάκι και μάλιστα, όπως εξήγησε τις προάλλες ο ίδιος, ο Λεονάρντο, αυτός με τα σπαθιά και την μπλέ κορδέλα στο κεφάλι!

Ο Μόγλης, τα νησιώτικα και το... total football

Στην ίδια συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, ο Λάρι μαρτύρησε επίσης ότι εάν δεν έπαιζε μπάσκετ, θα ήταν, λέει, dj και θα έπαιζε ελληνικά και κυρίως νησιώτικα!

Προς το παρόν αυτό το "άγριο αγόρι της ζούγκλας" όπως έπλασε ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ τον δικό του Μόγλη, παίζει πειραιώτικα και αυτό τα λέει όλα!

Δεν είμαι πάντως βέβαιος ότι παίζει μονάχα μπάσκετ, ώρες ώρες τον κόβω και για ποδοσφαιριστή ο οποίος μάλιστα διακονεί το total football!

Μιλάμε ότι ο λεγάμενος παίζει από τερματοφύλακας μέχρι σέντερ φορ και δεν συμμαζεύεται...

Τα πλονζόν α λα Μπουφόν

Πρωτόπαιξε τερματοφύλακας στις 27 Μαρτίου του 2018 στο ματς της ΑΕΚ με τη Στρασμπούρ, στο ΟΑΚΑ, όπου έκανε ένα α λα Τζιανλουίτζι Μπουφόν πλονζόν για να ανακόψει την τροχιά της μπάλας σε μια πάσα του Ντέιβιντ Λόγκαν και η φάση αυτή έγινε viral σε όλη την Ευρώπη.

Μάλιστα ο τότε τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Βασίλης Μπάρκας τον κάλεσε στην προπόνηση της επόμενης μέρας στους Θρακομακεδόνες και κάτι τέτοιο έπρεπε να κάνει και στις 17 του περασμένου Οκτωβρίου ο Τόμας Βατσλίκ!

Εικάζω ότι το δεύτερο πλονζόν του Λαρεντζάκη (αυτή τη φορά στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός-Προμηθέας) δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Τσέχου γκολκίπερ, διότι αλλιώς θα τον προσκαλούσε κι ελόγου του για προπόνηση στου Ρέντη!

Προχθές το απόγευμα στο Καζάν, όμως ο 28χρονος γκαρντ άλλαξε ρόλο και από τερματοφύλακας μετατάχθηκε σε σέντερ φορ!

Το α λα Ρονάλντο κοντρόλ με το στήθος

Το εννοώ αυτό, έχοντας στο μυαλό μου μια φάση που εκτυλίχθηκε 75 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της παράτασης...

Με το σκορ στο 79-81 μετά το καλάθι του Λορέντσο Μπράουν, ο Λάρι μούνταρε προς το καλάθι της Ούνικς, με αντίπαλο τον Μάριο Χεζόνια που τον πίεσε αρκετά, αλλά ξα του!

Πάνω στo μπάσιμο, λοιπόν, ηρωικώς μαχόμενος για να σώσει την κατοχή, ο Λαρεντζάκης διάνυσε όλο το δρόμο και σκόραρε για το 79-83, κοντρολάροντας μάλιστα την μπάλα με το στήθος!

Τέτοιος συντονισμός και τέτοια πετυχεσά, ούτε ο Κριστάνο Ρονάλντο να ήταν!

Πέρα από τα ποδοσφαιρικά, στο θρίλερ του Καζάν, ο λεγάμενος μόστραρε και τα μπασκετικά τάλαντα του, όντας στ’ αλήθεια ένας do-it-all παίκτης.

Σε 27 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, σκόραρε 10 πόντους, κατέβασε έξι ριμπάουντ, μοίρασε πέντε ασίστ, έκλεψε μια μπάλα, έβγαλε 16 βαθμούς στο PIR, ζόρισε πολύ τον Χεζόνια όταν επωμίσθηκε το μαρκάρισμα του και πάει λέγοντας...

Απομονώνω τρεις φάσεις που καταδεικνύουν την καταλυτική συμβολή του στο πέρασμα του Ολυμπιακού από τη χώρα των Τατάρων...

Οι τέλειες πάσες

Δυο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του ματς κατέβασε το επιθετικό ριμπάουντ και πάσαρε στον Τάιλερ Ντόρσι για να γράψει με τρίποντο το 72-75.

Στα 44’’ και σε επαναφορά διαρκείας μόλις δυο δευτερολέπτων μετά το τάιμ αόυτ του Γιώργου Μπαρτζώκα, έδωσε την τέλεια πάσα στον Μουσταφά Φαλ για να ξαναβάλει μπροστά τον Ολυμπιακό (75-77).

Στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας (σκορ 77-77) κινήθηκε κατά μήκος της base line και ξαναπέταξε την μπάλα στον Ντόρσι, ο οποίος αυτή τη φορά αποδείχθηκε ατζαμής από τα 6μ.75 και κατόπιν αυτού ακολούθησε η παράταση.

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ