GAMES

Football Manager: Έτσι θα οδηγήσεις την ομάδα σου στην κορυφή

Football Manager: Έτσι θα οδηγήσεις την ομάδα σου στην κορυφή

Ένας οδηγός με όλα όσα πρέπει να προσέξεις στο Football Manager για να οδηγήσεις την ομάδα σου στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε ξανά νωρίτερα για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Το Football Manager 2020 είναι πλέον στα χέρια μας και... “έχε γεια καημένε κόσμε”. Το απόλυτο κόλλημα ετών για όλους τους προπονητές της εξέδρας ήρθε πιο αληθινό από ποτέ.

Όσοι τυχεροί βρεθήκατε στο μεγάλο event του Sport24 Radio 103,3 στο σπίτι της 24MEDIA είχατε την ευκαιρία να πάρετε ορισμένα βασικά tips από τον Θέμη Καίσαρη.

Football Manager: Έτσι θα οδηγήσεις την ομάδα σου στην κορυφή

Βέβαια, είχατε την ευκαιρία να μάθετε και μία φοβερή μανατζερική ιστορία. Η αγαπημένη του Λίβερπουλ τον απέλυσε και έμεινε ελεύθερος με την Χαλ να αποτελεί το επόμενο προπονητικό του βήμα. Εκεί οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες την ομάδα, όμως στην τρίτη του σεζόν έχοντας την Χαλ δεύτερη στην Premier League ήρθαν νέοι ιδιοκτήτες οι οποίοι του είπαν ότι θα κριθεί από την πορεία του στους επόμενους δύο μήνες.

Όσοι έχετε παίξει το Football Manager μπορείτε να τον καταλάβετε...

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Επιστρέφουμε όμως στο θέμα μας που είναι οι οδηγίες για το πως θα φτάσεις και εσύ στο δρόμο των επιτυχιών. Πρώτα απ' όλα πρέπει να επιλέξεις την ομάδα που θα προπονήσεις. Σε αυτό το κομμάτι συνήθως υπάρχουν τρεις επιλογές, η αγαπημένη σου ομάδα, μία ομάδα εύρωστη οικονομικά ή ένας σύλλογος τυχαίος (ζήτω η Αλκορκόν). Ότι και να επιλέξεις από αυτά μην αφήσεις να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Τι εννοούμε; Το καλοκαίρι χτίζονται οι ομάδες και όσο κλισέ κι αν ακούγεται τόσο αληθινό είναι.

Ανέλαβε αμέσως δράση και άρχισε να βάζεις τις προσωπικές σου πινελιές. Ρίξε το βάρος στην φυσική κατάσταση τις πρώτες εβδομάδες και στην συνέχεια βάλε μπρος το κομμάτι της τακτικής. Επέλεξε το σύστημα ή τα συστήματα που θες να μάθουν καλά οι παίκτες σου και δούλεψε τα ώστε να εξοικειωθούν.

Football Manager: Έτσι θα οδηγήσεις την ομάδα σου στην κορυφή

Γενικότερα το πρόγραμμα των προπονήσεων παίζει μεγάλο ρόλο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς τόσο για την βελτίωση των παικτών, όσο και στο να παραμένουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ένα σημαντικό στοιχείο αποτελούν και τα φιλικά.

Αν έχει μία ομάδα που παίζει έναν αγώνα την εβδομάδα οι παίκτες σου δύσκολα θα φτάσουν σε καλό αγωνιστικό ρυθμό. Ειδικά όταν υπάρχουν πολλές διακοπές για τα ματς των Εθνικών ομάδων δεν είναι κακό να κανονίζεις κάποιο φιλικό για να δώσεις αγωνιστικό ρυθμό και στους παίκτες που δεν έχουν.

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Στο κομμάτι της τακτικής έχει πληθώρα επιλογών σε συστήματα και τρόπους παιχνιδιού. Ανάλογα με το πώς θες να αγωνίζεται η ομάδα σου θα βρεις σίγουρα αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Εμείς θα σου προτείνουμε κάποιες επιλογές με τα ανάλογα tips.

4-1-4-1 ΑΝΟΙΚΤΟ

Football Manager: Έτσι θα οδηγήσεις την ομάδα σου στην κορυφή

Ένα σύστημα που απαιτεί καλά χαφ και φορ κίλερ. Ειδικά ο αμυντικός μέσος σε αυτό το σύστημα θα πρέπει πέρα από τις ανασταλτικές ικανότητές του να έχει και οργανωτικές, ενώ οι άλλοι δύο του άξονα είναι απαραίτητο να πατούν περιοχή και να έχουν αξιόλογα τελειώματα.

4-3-3

Football Manager: Έτσι θα οδηγήσεις την ομάδα σου στην κορυφή

Ένα σύστημα βγαλμένο για tiki taka. Ουσιαστικά θα μπορούσαμε να το πούμε και 2-3-2-3. Μπροστά από τους δύο στόπερ χρειάζεται ένας αμυντικός μέσος που να σκουπίζει τα πάντα. Οι ακραίοι αμυντικοί να μπορούν να παίξουν φουλ μπακ, ενώ η τριάδα μπροστά θα πρέπει να δημιουργεί και εκτελεί το ίδιο καλά. Για να πετύχει αυτό το σύστημα είναι απαραίτητο να έχεις παίκτες με καλή κίνηση χωρίς την μπάλα και μεγάλη συγκέντρωση.

To Football Manager σου προσφέρει απεριόριστες επιλογές για να ελέγξεις τα πάντα στην ομάδα σου. Ρίξε μεγάλο ενδιαφέρον στο πώς ανταποκρίνονται οι παίκτες όχι μόνο στη θέση, αλλά και στον ρόλο που τους αναθέτεις για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, ρίξε μια ματιά στις εκθέσεις των βοηθών σου πριν από μία αναμέτρηση ή και κατά την διάρκειά της για να στοχεύσεις στις αδυναμίες των αντιπάλων σου.

ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Φυσικά, ένα από τα αγαπημένα στοιχεία όλων στο παιχνίδι είναι να βρίσκει τα ταλέντα του αύριο. Σε αυτό πέρα από τις έτοιμες λύσεις που μπορεί να βρει κάποιος στο ίντερνετ με τις λίστες που κυκλοφορούν με τα μεγάλα ταλέντα του αύριο, χρειάζεται δουλειά και σε επίπεδο σκάουτινγκ.

Football Manager: Έτσι θα οδηγήσεις την ομάδα σου στην κορυφή

Το Football Manager σου επιτρέπει να στείλεις τους σκάουτερ σου πάντου, πληρώνοντας το ανάλογο κόστος. Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι πρόεδροι δεν λένε σχεδόν ποτέ όχι σε θέματα που αφορούν το σκάουτινγκ και τα έξοδα που απαιτούνται για αυτό.

Μεγάλο ρόλο στο καλύτερο σκάουτινγκ παίζουν και οι συνεργάτες που θα επιλέξεις. Για αυτό το λόγο, ανάλογα και με το μπάτζετ που σου δίνει η ομάδα σου, βρες τους καλύτερους συνεργάτες για να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

BONUS: ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΛΕΝΤΑ

Για το τέλος αφήσαμε την καλύτερη ενδεκάδα με τα μεγαλύτερα ταλέντα του παιχνιδιού τα οποία θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία.

Όνομα Ομάδα Θέση
Gianluigi Donnarumma Milan Τερματοφύλακας
Trent Alexander-Arnold Liverpool Δεξί μπακ
William Saliba Arsenal Κεντρικός Αμυντικός
Gian-Luca Itter Freiburg Αριστερό Μπακ
Luis Florentino Benfica Αμυντικός Μέσος
Mason Mount Chelsea Μέσος
Sandro Tonali Brescia Μέσος
Kai Havertz Bayer Leverkusen Μέσος
Eduardo Camavinga Stade Rennais Μέσος
Ansu Fati Barcelona Εξτρεμ-Επιθετικός
Kylian Mbappe Paris Saint Germain Εξτρεμ-Επιθετικός
TAGS GAMES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ