ΤΕΝΙΣ

Βόμβα στο τένις: Ο Άντι Μάρεϊ βάζει τίτλους τέλους στην καριέρα του

Britain's Andy Murray wipes his face as he plays his Men's Singles Quarterfinal Match against Sam Querrey of the United States on day nine at the Wimbledon Tennis Championships in London Wednesday, July 12, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Britain's Andy Murray wipes his face as he plays his Men's Singles Quarterfinal Match against Sam Querrey of the United States on day nine at the Wimbledon Tennis Championships in London Wednesday, July 12, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Άντι Μάρεϊ αποφάσισε να βάλει τίτλους τέλους σε μια λαμπρή καριέρα στο τένις σε ηλικία 31 ετών, καθώς τα πολλά προβλήματα τραυματισμών δεν του επιτρέπουν να παίξει το τένις που θα ήθελε.

Τέλος εποχής για έναν από τους κορυφαίους τενίστες της τελευταίας δεκαετίας. Ο σπουδαίος Άντι Μάρεϊ ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στη Μελβούρνη, ότι εγκαταλείπει την αγωνιστική δράση μόλις στα 31 του χρόνια.

Ο Σκωτσέζος τενίστας ταλαιπωρείται από πόνους στο ισχίο την τελευταία δειετία, έχει υποβληθεί σε αρκετές εγχειρήσεις για να βελτιώσει την κατάστασή του, όμως δεν έχει δει τα αποτελέσματα που θα ήθελε, ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο και να ανταπεξέρχεται στα δεκάδες τουρνουά μέσα στη χρονιά.

Κάτοχος τριών Grand Slam τίτλων, δυο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, 45 τίτλοι σε τουρνουά της ATP, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης το 2016, 14 τίτλοι στη Masters Series και οκτώ Grand Slam τελικοί αποτελούν το παράσημό του. Ένας σύγχρονος θρύλος του τένις, με άποψη για θέματα κοινωνικά, μια πολυσχιδής προσωπικότητα!

"Μπορώ να παίξω, όμως μέχρι ενός σημείου. Ο πόνος δεν με αφήνει να παίξω όσο θέλω. Δεν με αφήνει να απολαύσω την προπόνηση, δεν με αφήνει να απολαύσω τον αγώνα. Θέλω να σταματήσω την καριέρα μου στο φετινό Wimbledon, αλλά δεν ξέρω πραγματικά αν είμαι ικανός να παίζω μέχρι τότε.

Το φετινό Australian Open κατά πάσα πιθανότητα είναι το τελευταίο μου. Δεν αισθάνομαι καλά. Παλεύω με τους δαίμονες μου, με τον πόνο, δεν ξέρω αν μπορώ να παίζω με τόσο πόνο για τους επόμενους τέσσερις-πέντε μήνες", ανέφερε ο Μάρεϊ στη συνέντευξη τύπου και ήταν πολύ συγκινημένος, ξέροντας ότι θα σταματήσει αυτό που λατρεύει να κάνει, να παίζει τένις.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ