ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Μαϊάμι Όπεν

Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball to Gael Monfils of France during their semi final match at the Dubai Duty Free Tennis Championship, in Dubai, United Arab Emirates, Friday, March 1, 2019. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Stefanos Tsitsipas/AP Photo/Kamran Jebreili AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Ανεβάζοντας την απόδοσή του από τα μισά του πρώτου σετ και μετά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 7-6 (4), 6-1 επί του Μακένζι ΜακΝτόναλντ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Μαϊάμι Όπεν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι απέναντι στον Μακένζι ΜακΝτόναλντ στη συνέχεια ανέβασε στροφές, επικράτησε με 7-6 (4), 6-1 και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Μαϊάμι Όπεν όπου και θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό, Λεονάρντο Μάγερ.

Το ματς δεν ξεκίνησα καλά για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος είδε τον αντίπαλο του να κάνει break μόλις στο τρίτο game του πρώτου σετ και στη συνέχεια να κρατά το σερβίς του για να προηγηθεί με 3-1.

Αυτό το ξεκίνημα του ΜακΝτόναλντ ήχησε σαν καμπανάκι για τον 20χρονο τενίστα ο οποίος άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και στο όγδοο game έκανε το break back για να κρατήσει στη συνέχεια το σερβίς του και να προηγηθεί με 5-4. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να τελειώσει το σετ στο αμέσως επόμενο game όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το set point που δημιούργησε με τον Αμερικανό να κάνει το 5-5.

Στη συνέχεια και οι δύο κράτησαν το σερβίς τους και έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο ΜακΝτόναλντ προηγήθηκε με 3-4, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε με τέσσερις διαδοχικούς πόντους για να κάνει το 1-0 στα σετ με 7-6 (4) μετά από μία μάχη που κράτησε περίπου μία ώρα.

Το δεύτερο σετ ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε από την αρχή δυνατά, έσπασε δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του στα πρώτα τέσσερα games και έτσι κατάφερε να προηγηθεί με 4-0. Ο ΜακΝτόναλντ κράτησε το σερβίς του, μείωσε σε 4-1, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το επόμενο game στη συνέχεια έκανε το τέταρτο συνολικά break στο σερβίς του Αμερικανού για να πάρει το σετ με 6-1 και μαζί τη νίκη.

Στον επόμενο γύρο ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό, Λεονάρντο Μάγερ, ο οποίος επικράτησε με 6-2, 6-4 επί του συμπατριώτη του Γκουίντο Πέγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ