ΤΕΝΙΣ

Το συγκινητικό μήνυμα του Κύργιου στον Μάρεϊ: "Δεν με παίρνεις στα σοβαρά, αλλά άκουσέ με..."

An emotional Andy Murray, of Britain, steps off the court after defeating Marius Copil, of Romania, 6-7(5), 3-6, 7-6(4), during the Citi Open tennis tournament in Washington, Friday, Aug. 3, 2018. (AP Photo/Andrew Harnik)
Άντι Μάρεϊ (apimages) AP

Ο Άντι Μάρεϊ αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του και πολλοί συναθλητές του έσπευσαν να του ζητήσουν να το ξανασκεφτεί και να μην εγκαταλεψει. Το συγκλονιστικό μήνυμα του Νικ Κύργιου.

Ο Άντι Μάρεϊ αποφάσισε να βάλει τίτλους τέλους σε μια λαμπρή καριέρα στο τένις σε ηλικία 31 ετών, καθώς τα πολλά προβλήματα τραυματισμών δεν του επιτρέπουν να παίξει το τένις που θα ήθελε.

Ο Σκωτσέζος τενίστας ταλαιπωρείται από πόνους στο ισχίο την τελευταία δειετία, έχει υποβληθεί σε αρκετές εγχειρήσεις για να βελτιώσει την κατάστασή του, όμως δεν έχει δει τα αποτελέσματα που θα επιθυμούσε, ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο και να ανταπεξέρχεται στα δεκάδες τουρνουά μέσα στη χρονιά.

Κάτοχος τριών Grand Slam τίτλων, δυο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, 45 τίτλοι σε τουρνουά της ATP, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης το 2016, 14 τίτλοι στη Masters Series και οκτώ Grand Slam τελικοί αποτελούν τα παράσημά του!

Πολλοί συναθλητές του έσπευσαν να του ζητήσουν να το ξανασκεφτεί, ενώ ένας εξ αυτών που στεναχωρήθηκε πολύ με την απόφασή του, είναι ο Ελληνοαυστραλός, Νικ Κύργιος.

Αναλυτικά το μήνυμά του στο Facebook: "Άντι, γνωρίζω πως τις περισσότερες φορές δεν με λαμβάνεις στα σοβαρά, αλλά τουλάχιστον άκουσέ με σε αυτό παλιέ μου φίλε. Πάντα ήσουν κάποιος που επηρέαζε το άθλημα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ξέρω ότι αυτός ποτέ δεν ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήθελες να αποχωρήσεις, αλλά ήταν τρομερή διαδρομή.

Με προστάτευσες κάτω από τα φτερά σου από τότε που μπήκα στο tour και μέχρι αυτή τη μέρα ήσουν κάποιος που κυριολεκτικά αδημονώ να βλέπω. Είσαι ένας τρελός τενίστας, πολύ καλύτερος από μένα, αλλά απλά θέλω να ξέρεις ότι σήμερα δεν είναι μια θλιβερή μέρα μόνο για σένα και την ομάδα σου, είναι μια θλιβερή μέρα για το άθλημα και για όλους όσους επηρέασες.

Αυτές είναι δυο φωτογραφίες που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις και να σκεφτείς ότι στην πραγματικότητα ήμουν ο μικρός σου αδερφός. Τέλος πάντων, θέλω μόνο να ξέρεις, και είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζεις ήδη, ότι όλοι θέλουν να συνεχίσεις να παλεύεις και να συνεχίσεις να είσαι εσύ. Καλή τύχη στo Australian Open muzz, θα είμαι δίπλα σου".

Εκτός βέβαια από τον Κύργιο, πολλοί τενίστες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφασή του να σταματήσει και του ζήτησαν να παλέψει και να μην βάλει τίτλους τέλους στην σπουδαία καριέρα του. Ο Ντελ Πότρο, ο Ντιμιτρόβ, ο Άντι Ρόντικ, η Σλόουν Στίβενς, ο Στάνισλας Βαβρίνκα και πολλοί ακόμη έστειλαν το μήνυμά τους...











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ