MMA

Αντρέας Θωμά: Ο άντρας που έχασε 60 κιλά με "όπλο" την πυγμαχία

Αντρέας Θωμά: Ο άντρας που έχασε 60 κιλά με "όπλο" την πυγμαχία

Τον Αντρέα Θωμά από την Κύπρο συνοδεύει μία ιστορία που μπορεί να εμπνεύσει τον καθένα, αναδεικνύοντας την δύναμη της ψυχής αλλά και την θέληση που έχτισε μέσω της πυγμαχίας. (PHOTOS)

Τον Δεκέμβριο του 2010 είχε ένα σοβαρό ατύχημα, όταν έπεσε από 13 μέτρα ύψος και τον κράτησε στο νοσοκομείο για δύο μήνες! Τότε ήταν που έσπασε την λεκάνη του και χρειάστηκε να κάτσει σε αναπηρικό καροτσάκι για έναν μήνα.

Τα φάρμακα που του χορηγήθηκαν σε συνδυασμό με την ακινησία, την εγχείρηση και το φαγητό τον έφτασαν στην παχυσαρκία. Έφτασε να ζυγίζει 140 κιλά και η ζωή του είχε γίνει δύσκολη και όπως λέει ζοριζόταν να δέσει μέχρι και τα κορδόνια του και να κοιμηθεί!

Με παρότρυνση όμως της συζύγου του και του προπονητή πυγμαχίας Χρήστου Αραβη, αποφάσισε πως έπρεπε να ζήσει και πάλι φυσιολογικά. Τα σχόλια κάποιων φίλων στα social media κατά την διάρκεια του Γολγοθά που πέρναγε, αποτέλεσαν και εκείνα κίνητρο για να μην τα παρατήσει. Ξεκίνησε με περπάτημα, ρύθμισε την διατροφή του και φούλαρε τις προπονήσεις.

Η διατροφή του περιελάμβανε κοτόπουλο, ρύζι, σαλάτες, ψάρια, φρούτα, βρώμη και δέχτηκε την βοήθεια από τον γυμναστή Chris Georgio. Οι προπονήσεις του ήταν απαιτητικές από Δευτέρα μέχρι Σάββατο είχε πρωινό τρέξιμο και το βράδυ πυγμαχία. Όπως λέει ο ίδιος:

"Το μποξ είναι το άθλημα που αγαπώ. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση και μου αρέσει ο αγώνας που δίνει κάποιος μέσα στο ρινγκ. Από την προπόνηση μέχρι τους αγώνες. Όταν έβαλα στόχο με τον δάσκαλο μου να παίξω σε αγώνα βετεράνων μου έδωσε ώθηση να τα καταφέρω και να χάσω τα κιλά". Ο Αντρέας Θωμά παίζει στην κατηγορία Βετεράνων το ερχόμενο Σάββατο στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμηστο fightsports.gr

HκαυτήΒrittneyPalmerκαλεί τον McGregor: Γύρνα πίσωΙρλανδέδεν αντέχω άλλο (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ