SPORT24

Χριστόπουλος: "Περίμενα πιο ποιοτικό πρωτάθλημα"

Χριστόπουλος: "Περίμενα πιο ποιοτικό πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε στον "Sport24 Radio 103,3" για την πορεία των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ αλλά και την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός στην εκπομπή “Πάμε αποδυτήρια” και στους Άκη Δημακό και Νίκο Γιαννόπουλο:

Για τον Ολυμπιακό: “Σε σχέση με την περσινή ομάδα ο Ολυμπιακός είναι αλλαγμένος και βελτιωμένος κυρίως στο ρόστερ του, το οποίο είναι πιο πλήρες από την μέση και μπροστά. Παίκτες που ήταν και πέρσι αποδίδουν καλύτερα και αυτό κάνει τη διαφορά. Προς το παρόν έχει φανεί ευστοχία στις μεταγραφές και μελλοντικά οι παίκτες θα αποδώσουν ακόμη καλύτερα. Ο Μάρκο Σίλβα προσεγγίζει απλά τα παιχνίδια, χωρίς τρικ και ευρεσιτεχνίες. Κάνει τα αυτονόητα. Τα αμυντικά χαφ λειτουργούν σε απλούς σχηματισμούς και η άμυνα και η επίθεση λειτουργούν με κλασσικό τρόπο. Είναι σωστές οι τοποθετήσεις των παικτών, τους οποίους έχει κάνει να αποδίδουν στο 100%. Αυτά φέρνουν τα αποτελέσματα. Από τους παίκτες έχουν ξεχωρίσει οι Ντουρμάζ, Φορτούνης, Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς. Η ομάδα έχει όμως πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και έχουν ατομικά χαρακτηριστικά υψηλού επιπέδου. Ο Ντομίνγκες μέχρι πρότινος ήταν παίκτης βαρόμετρο και τώρα βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους”.

Για τον Παναθηναϊκό: “Είμαστε έξω από την ομάδα για να ξέρουμε καταστάσεις του Παναθηναϊκού για να ξέρουμε πως λειτουργούν κάποια πράγματα. Βάσει λογικής κάθε ομάδα πρέπει κάθε χρόνο να κάνει ένα βήμα μπροστά. Στον Παναθηναϊκό έγιναν γρήγορα κάποιες μεταγραφές. Μετά όμως δεν είδαμε η ομάδα να παίρνει κάποια πράγματα από αυτές τις προσθήκες. Ήταν μια χτισμένη ομάδα με την σφραγίδα του προπονητή και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι δεν λειτούργησε. Ο Παναθηναϊκός έχει ρόστερ, έχει δυναμική και μπορεί να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο και να πρωταγωνιστήσει”.

Για τον ΠΑΟΚ: “Πρέπει να δώσεις στον κόσμο να καταλάβει ποια είναι η στρατηγική σου και τι πρέπει να περιμένει. Βέβαια ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια και είχε μια βάση για να χτίσει πάνω σε αυτή τα επόμενα του βήματα. Πρέπει να υπάρχει υπομονή. Κανένας δεν μπορεί να κριθεί μετά από 10 αγωνιστικές, αλλά μετά από 1-2 αγωνιστικές περιόδους. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν το πρότζεκτ πρέπει να εγκλιματιστούν στην Ελλάδα, να αφομοιώσουν κάποια πράγματα και μετά να αποδώσουν”.

Για το φετινό πρωτάθλημα: “Πίστευα ότι φέτος το πρωτάθλημα θα ήταν πιο ποιοτικό σε σύγκριση με τα προηγούμενα. Διαψεύστηκα όμως. Για μένα οι περισσότερες ομάδες δεν αποδίδουν στα επίπεδα που θα μπορούσαν. Αδιαμφισβήτητα η θετικότερη έκπληξη είναι ο Πανιώνιος. Ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο. Η ΑΕΚ προέρχεται από την Β΄ Εθνική, χρειάζεται χρόνο για να ισορροπήσει και συνεχώς θα βελτιώνεται. Όσο για τον ΠΑΟΚ, πέρσι το δυνατό του σημείο ήταν η επίθεση και είχε πρόβλημα στην άμυνα. Φέτος παρατηρούμε ότι έχει το ίδιο πρόβλημα και αυτό του στερεί βαθμούς. Περίμενα να δω περισσότερα πράγματα από πολλές ομάδες”.

Για το αν χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει η δουλειά ενός προπονητή: “Χρειάζεται χρόνος. Όταν υπάρχει κάποιος καινούργιος προπονητής ή παίκτης χρειάζεται χρόνος για να αντιληφθεί ο ένας τον άλλο προκειμένου να δουλέψουν. Για παράδειγμα φέτος η Τσέλσι ή πέρσι η Ντόρτμουντ με καταξιωμένους προπονητές και σχεδόν το ίδιο ρόστερ δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Μερικές φορές τα πράγματα δεν βγαίνουν όπως πρέπει. Εκεί χρειάζεται υπομονή και ικανότητα από τους ανθρώπους της ομάδας να επαναφέρουν τα πράγματα στη σωστή πορεία”.

Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι προπονητές είναι αναλώσιμοι: “Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ότι οι προπονητές είμαστε αναλώσιμοι. Όταν χτίζεις σε βάθος ή κάνεις αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, χρειάζεσαι χρόνο για να δείξεις τη δουλειά σου. Ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Είναι ένα άσχημο στοιχείο και δεν ξέρω πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Ίσως αλλάζοντας την φιλοσοφία του κόσμου και των παραγόντων,, αλλά είναι πολύ δύσκολο”.

Για τα μελλοντικά του σχέδια: “Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι πολύ όμορφο, όταν δουλεύεις και το αγαπάς. Περίμενα και περιμένω να βρω μια πρόταση, η οποία θα με καλύπτει και θα μου δίνει την προοπτική να χτίσω κάτι. Έχω ακόμη την υπομονή να περιμένω. Αν όμως δεν έρθει, θα πάω να δουλέψω κάπου κι ας μην με καλύπτει πλήρως το πρότζεκτ”.

Για την θέση του τεχνικού διευθυντή: “Είναι μια θέση απαραίτητη σε μια ομάδα. Όταν όμως εμείς λέμε ότι οι παίκτες μας πρέπει να είναι ενωμένοι και λειτουργούν ως ένα, το ίδιο πρέπει να συμβαίνει με τα το υπόλοιπο επιτελείο. Πρέπει να υπάρχουν κοινές ιδέες και απόψεις”.

Για την Εθνική ομάδα: “Δεν μπορώ να ξέρω τι λάθη έχουν γίνει στην ομάδα. Πρέπει όμως να ξεκινήσουμε από την νοοτροπία. Η Εθνική ομάδα πρέπει να είναι ένα κλαμπ 25 ποδοσφαιριστών. Να μάθει ο ένας τον άλλο και να έχουν κοινή φιλοσοφία. Όταν μέσα σε 14 μήνες έχουν αλλάξει 3-4 προπονητές, είναι λογικό να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και να μην μπορεί να δημιουργηθεί μια ομάδα. Βασικό είναι να αλλάξει η νοοτροπία των παικτών, να γίνουν πιο ομάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ