SPORT24

Τζηράς: "Εντός έδρας δεν φοβόμαστε κανέναν"

Τζηράς: "Εντός έδρας δεν φοβόμαστε κανέναν"
EUROKINISSI SPORTS

Ο εξτρέμ της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού, Δημήτρης Τζηράς, μίλησε στον Sport24Radio 103,3 για την πρόκριση των "ερυθρόλευκων" στον τρίτο προκριματικό γύρο του EHF Cup, μετά τη νίκη τους με 27-22 επί της ουγγρικής Κόμλο.

Ο εξτρέμ της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού, Δημήτρης Τζηράς, μίλησε στον Sport24Radio 103,3 και στους Νίκο Συριώδη και Γιάννη Λαμπίρη για την πρόκριση των "ερυθρόλευκων" στον τρίτο προκριματικό γύρο του EHF Cup, μετά τη νίκη τους με 27-22 επί της ουγγρικής Κόμλο.

Για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο του EHF Cup με δύο νίκες επί της ουγγρικής Κόμλο: "Είναι μια σπουδαία πρόκριση για εμάς. Περιμέναμε όσο τίποτα αυτό το ματς και με την παρουσία του κόσμου, που μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση, φτάσαμε στην πρόκριση. Είχαμε πει ότι το ματς στην Ουγγαρία ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο αυτής της σειράς και στο δεύτερο ημίχρονο το Ρέντη δείξαμε ποιος έπρεπε να προκριθεί. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον κόσμο που ήταν δίπλα μας.

Η Κόμλο προέρχεται από το ουγγρικό πρωτάθλημα που είναι πολύ δυνατό. Το τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού είναι νεοσύστατο, είναι μόλις η δεύτερη χρονιά του και πάμε σιγά σιγά. Ξεκινήσαμε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου πέρσι. Φέτος είπαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη μιας και η ομάδα είναι πιο έτοιμη και πιο δυνατή από πέρσι με τις προσθήκες που έγιναν. Τώρα βλέπουμε τον επόμενο γύρο και αν έχουμε μια καλή κλήρωση, να προχωρήσουμε περισσότερο".

Για το αν τέτοιες προκρίσεις διαμορφώνουν τις μεγάλες ομάδες: "Από τέτοιες προκρίσεις η ομάδα παίρνει δύναμη, πιστεύει στον εαυτό της και σε συνδυασμό με τον κόσμο έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο που ειδικά εντός έδρας είναι πολύ δυνατό και δεν φοβάται κανέναν".

Για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη: "Το EHF Cup είναι η δεύτερη σε δυναμικότητα ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά το Champions League. Υπάρχουν δύσκολες ομάδες από Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και να κληρωθούμε με κάποια από αυτές δεν έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Υπάρχουν όμως και κάποιες ομάδες κόντρα στις οποίες θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε αν πιάσουμε καλή απόδοση. Όλες οι ομάδες στον επόμενο γύρο έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς και αυτό αποτυπώνεται στο ρόστερ. Εμείς πήραμε μια μεγάλη πρόκριση τώρα και αν έχουμε μια καλή πρόκριση, θα το παλέψουμε".

Για τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που κάποιες φορές επιλέγει χαμηλότερης δυναμικότητας ευρωπαϊκές διοργανώσεις προκειμένου τα τμήματά του να παίζουν περισσότερα ανταγωνιστικά παιχνίδια: "Φέτος η ομάδα ήταν σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία μήπως παίζαμε στο Challenge Cup, που είναι μικρότερης δυναμικότητας, αλλά από ότι ξέρω δεν έγινε δεκτό αυτό το αίτημα. Είναι πάντως μία πολύ καλή τακτική που ακολουθεί ο Ερασιτέχνης, αλλά εξαρτάται από την κάθε ευρωπαϊκή ομοσπονδία αν θα δεχθεί αυτά τα αιτήματα".

Για το ότι ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 10 γκολ: "Δεν παίζει ρόλο για εμένα το ότι ήμουν πρώτος σκόρερ. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του σε αυτή την πρόκριση. όλα τα παιδιά συνέβαλαν".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: " Το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων. Εμείς και ο ΠΑΟΚ είμαστε στην πρώτη και οι υπόλοιποι ακολουθούν. Εμείς ως ομάδα πρέπει να είμαστε συνεπείς και να έχουμε ρυθμό ακόμη και στα εύκολα ματς, μέχρι να φτάσουμε στα playoffs, τα οποία είναι και το σημαντικότερο κομμάτι του πρωταθλήματος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ