SPORT24

Τσίπρας στον Sport24 Radio 103,3: Δέκα στιγμές που ξεχώρισαν

Τσίπρας στον Sport24 Radio 103,3: Δέκα στιγμές που ξεχώρισαν

Δείτε αποσπάσματα από τη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον Sport24 Radio 103,3, όπου μίλησε για πολλά θέματα που απασχολούν τον ελληνικό αθλητισμό. (VIDEO)

Στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 φιλοξενήθηκε χθες το βράδυ (19/6) ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από τις 21:00 μέχρι τις 22:00 απάντησε στις ερωτήσεις του Βαγγέλη Πρωτόπαπα ("Τσάρλυ") στην εκπομπή "Σουτ τηλεφώνημα" για όλο το φάσμα του ελληνικού αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο θέμα του Βοτανικού που απασχολεί τον Παναθηναϊκό, στην περιβόητη αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου, στην Εθνική ομάδα, στην κατάσταση στο μπάσκετ και απάντησε και για τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο. Δεν δίστασε να πάρει θέση στο δίλημμα "Μέσι ή Ρονάλντο", ενώ έκανε αντιπαραβολή της Λίβερπουλ με την... ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και την ενασχόλησή του με τα σπορ, το πρώτο ματς που παρακολούθησε από κοντά, ενώ απάντησε και για την τοξικότητα μεταξύ των παραγόντων, αλλά και την βία. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε δυο αθλητές που διαφημίζουν τη χώρα, τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Στέφανο Τσιτσιπά.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΡΟΝΑΛΝΤΟ Ή ΜΕΣΙ

" Είμαι με τον Μέσι. Όχι μόνο επειδή συμπαθώ την Μπαρτσελόνα και όχι τη Ρεάλ. Ο Ρονάλντο είναι εκπληκτικός παίκτης. Ο Μέσι είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει περάσει παρόμοιός του".

"ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΡΤ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ SUPER LEAGUE"

"Στο τέλος της ημέρας τους είπαμε ότι εάν πέρσι δεν παίρναμε την απόφαση να προχωρήσουμε σήμερα δεν θα είχαμε πρωτάθλημα. Η απόφαση η ΕΡΤ να χρηματοδοτεί το ποδόσφαιρο είναι σωστή, διότι είναι ένα λαϊκό άθλημα και πρέπει να το δείχνει η ελεύθερη τηλεόραση".

"Η ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΟΜΑΔΩΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ"

Εγώ πρότεινα στον Βασιλειάδη την αναδιάρθρωση. Δεν πρότεινα μάλιστα 12 ομάδα, αλλά δέκα. Η λογική της εξυγίανσης ήταν η εξής. Superleague 1, Superleague 2 με δέκα ομάδες, τέσσερις γύρους και όλα τα παιχνίδια ντέρμπι. Όπως γίνεται στην Σκωτία.

"Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ"

"Ο Βοτανικός είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ με μειωμένα τα τετραγωνικά για το εμπορικό, αλλά έτοιμο πρότζεκτ για γήπεδο μέχρι 35.000 θέσεων. Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Ενδιαφέρεται να κάνει πολιτική. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος δεν είναι στην ίδια γραμμή, τον πονάει τον Παναθηναϊκό, ήταν στη σκέψη του Athens Alive".

"ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΝΤΟΣ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΑΡΑ, ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ"

"Από τον Σάντος και μετά είναι λες και έχει πέσει κατάρα. Θεωρώ ότι ήταν λάθος η απομάκρυνση του Σάντος. Από την εποχή του Σάντος και μετά βρισκόμαστε σε χαμηλές πτήσεις. Μετά πήραμε τον Ιταλό, αποτύχαμε κι αυτός πήγε στη Λέστερ και πήρε το πρωτάθλημα".

"Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

"Η Εθνική θα έπρεπε να έχει έδρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Δεν θα μπορούσε να παίζει στην Τούμπα και να είναι γεμάτη. Να παίζει στο Παγκρήτιο και να είναι γεμάτο. Όπως γίνεται στις άλλες χώρες".

"ΣΥΜΠΑΘΟΥΣΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, Ο ΑΡΗΣ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕ ΤΙΣ ΠΕΜΠΤΕΣ ΜΑΣ"

"Ο Άρης ομόρφαινε τις Πέμπτες μας. Μετά το άθλημα ήρθε εκεί που ανήκε, δηλαδή στον Παναθηναϊκό. Έβλεπα στον "Τάφο του Ινδού" τον Στεργάκο, τον Κοκολάκη".

"ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ, ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ Ή ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ;"

"Να αξιοποιηθούν νέοι άνθρωποι. Βλέπω στην Λιθουανία ότι είναι ο Σαμπόνις επικεφαλής της Λίγκας, στην Τουρκία ο Τούρκογλου, στην Σερβία ο Μποντίρογκα. Δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος αντίστοιχος, όπως ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς, ο Αλβέρτης".

"ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ"

"Καμία από τις ομάδες δεν ανήκουν στους προέδρους τους. Ανήκουν στον κόσμο τους και την ιστορία τους".

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΝ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ"

"Το έχω ξαναπεί ότι οι κάλπες θα είναι... άδειες. Είναι άλλος αγώνας, άλλο το διακύβευμα. Ο αγώνας ξεκινάει από την αρχή. Είναι μάχη, έχει δυσκολίες, αλλά έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό θα φανεί στην κάλπη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ