SPORT24

Τριανταφυλλόπουλος: "Έκανα καλή επιλογή με την Πογκόν, δεν κοιτάζω πίσω"

Τριανταφυλλόπουλος: "Έκανα καλή επιλογή με την Πογκόν, δεν κοιτάζω πίσω"

O Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, που αγωνίζεται στην πρωτοπόρο του πολωνικού πρωταθλήματος, Πογκόν Σετσίν, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τη νέα εμπειρία στην καριέρα του, την κλήση στην προεπιλογή της Εθνικής, ενώ σχολίασε και την κατάσταση στον Παναθηναϊκό. (AUDIO)

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος αποχώρησε από τον Αστέρα Τρίπολης και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, υπογράφοντας συμβόλαιο δύο ετών με την πολωνική Πογκόν Σέτσιν.

Λίγους μήνες αργότερα, ο 26χρονος Έλληνας στόπερ αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για την απόφασή του, αφού η Πογκόν είναι πρωτοπόρος στο πολωνικό πρωτάθλημα με 24 βαθμούς, ενώ ο ίδιος έχει αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια, μετρώντας ένα γκολ και μία ασίστ.

Μάλιστα, χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του, ο σκληροτράχηλος αμυντικός, κλήθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής για τις αναμετρήσεις με την Ιταλία και τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, το οποίο αποδεικνύεται πως βρίσκεται στα μελλοντικά πλάνα του Τζον Φαν Σιπ.

Με αφορμή την εξαιρετική πορεία με την Πογκόν, αλλά και την κλήση στην προεπιλογή της Εθνικής, ο Τριανταφυλλόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Έλα στο λαό σου" με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό και αναφέρθηκε στα συναισθήματά του, σχολίασε την ποιότητα του πολωνικού ποδοσφαίρου, ενώ μίλησε και για την κατάσταση στην πρώην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για την επιλογή του να παίξει στην Πογκόν Σέτσιν: "Νομίζω πως έκανα πολύ καλή επιλογή, δεν ήταν γνωστή ομάδα, σιγά – σιγά τη γνωρίζουμε στο ελληνικό κοινό. Η Πογκόν είναι συνήθως στη μέση της βαθμολογίας, έχει καλή παρουσία, είναι συνήθως στην οκτάδα και παλεύει για το καλύτερο δυνατό στα playoffs. Τώρα είμαστε σε μεταβατικό στάδιο καθώς φτιάχνεται το γήπεδο, είναι έκπληξη που βρίσκεται στην πρώτη θέση".

Για την πορεία της Πογκόν στο πρωτάθλημα: "Από το πώς ήταν η ομάδα πριν έξι χρόνια, σε σύγκριση με αυτό που πηγαίνουν να φτιάξουν, σε τρία-τέσσερα χρόνια θα είναι από τις μεγάλες ομάδες της Πολωνίας".

Μου έχει κάνει εντύπωση ο τρόπος παιχνιδιού. Δυσκολεύτηκα πολύ να προσαρμοστώ

Για το πολωνικό πρωτάθλημα: "Είναι πολύ οργανωμένο πρωτάθλημα, όπως και οι ομάδες. Αν εξαιρέσουμε την Λέγκια που έχει μεγάλα συμβόλαια ή την Λεχ Πόζναν και την Γιαγκελόνια που έχουν μεγάλα μπάτζετ, από τις υπόλοιπες δεν λείπει τίποτα από οργάνωση και γήπεδα. Μόνο η Βίσλα έχει κάποια οικονομικά προβλήματα".

Για το πολωνικό ποδόσφαιρο: "Μου έχει κάνει εντύπωση ο τρόπος παιχνιδιού. Δυσκολεύτηκα πολύ να προσαρμοστώ. Δεν βασίζεται στην τακτική αλλά στο πολύ τρέξιμο. Υπάρχει γρήγορος ρυθμός, πολλά χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο. Γι’ αυτό έχουμε σκορ τύπου 4-4. Θυμίζει πάρα πολύ γερμανικό πρωτάθλημα με το ανοιχτό παιχνίδι".

Για το αν του λείπει το ελληνικό πρωτάθλημα: " Όταν κάνεις ένα βήμα μπροστά, δεν κοιτάζεις πίσω. Εμένα μου άρεσε και το ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς βγάζουμε τέσσερις και πέντε ομάδες στην Ευρώπη, ενώ στην Πολωνία δεν έχουν τώρα ούτε μία. Ξέρουν πολύ καλά ότι υπάρχουν στην Ελλάδα μεγάλες ομάδες και ποιότητα, αλλά έχουν την άποψη ότι είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Εμείς με την Πογκόν έχουμε κάνει 7 νίκες, τρεις ισοπαλίες και 2 ήττες. Και οι ήττες που κάναμε ήταν με ομάδες κάτω από την δεκάδα".

Σε θλίβει να βλέπεις τον Παναθηναϊκό να περνάει μια τέτοια κατάσταση

Για το αν υπάρχει κουβέντα για τη διαιτησία στην Πολωνία και το πώς λειτουργεί το VAR: "Εδώ από όσο καταλαβαίνω δεν υπάρχει συζήτηση για τους διαιτητές. Μπορεί να υπάρχει κάποια αντίδραση στη φάση, αλλά αυτό και τέλος. Συμβουλεύονται το VAR σε πολύ δύσκολες φάσεις. Νομίζω ότι είναι διαφορετική η λειτουργία, γιατί οι διαιτητές αφήνουν το σκληρό παιχνίδι. Αυτή είναι η διαφορά".

Για την κλήση στην προεπιλογή της Εθνικής: "Είναι μεγάλη χαρά για τον καθένα και μεγάλη τιμή, δεν το περίμενα και γι’ αυτό όταν μου το ανακοίνωσαν στο αεροπλάνο, γύρισα στον Μιχάλη τον Μανιά και του έλεγα: 'Τι λένε;' Είναι καλή κίνηση η ανανέωση που γίνεται στην Εθνική και ελπίζω να πετύχει".

Για την κατάσταση που βιώνει ο Παναθηναϊκός: "Εξωτερικός παρατηρητής είμαι σίγουρα. Μιλάω με τον Κουρμπέλη που είμαστε φίλοι. Σε θλίβει να βλέπεις τον Παναθηναϊκό να περνάει μια τέτοια κατάσταση. Θέλω να βλέπω την ομάδα να διεκδικεί πρωτάθλημα, να παίζει στην Ευρώπη, να βρίσκεται εκεί που ανήκει".

Photo Credits: Pogon Szczecin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ