SPORT24

"Θα έχουμε πολλές διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020"

"Θα έχουμε πολλές διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020"
EUROKINISSI

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 προσκεκλημένη της εκπομπής "Πνίξτε τον Φουνταριστό". Αναλυτικά οι δηλώσεις της.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 προσκεκλημένη της εκπομπής "Πνίξτε τον Φουνταριστό", με τους Μηνά Τσαμόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Για το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών: "Είμαστε γύρω στα 300 άτομα, δηλαδή αυτοί που έχουν κατακτήσει μία από τις οκτώ πρώτες θέσεις σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα, στους Ολυμπιακού Αγώνες. Θεωρώ ότι μετά το Τόκιο, το 2020 τα μέλη μας θα αυξηθούν, διότι πιστεύω ότι θα έχουμε πολλές διακρίσεις.

Ως σύλλογος κάνουμε δράσεις στην Αθήνα, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα και στην επαρχία. Υπάρχει συμμετοχή, πηγαίνουμε σε σχολεία κάθε εβδομάδα και μιλάμε στα παιδιά για τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Αυτή την περίοδο συνεργαζόμαστε στενά με το Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού και σκοπός μας είναι όλη χρονιά να επισκεφτούμε όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου.

Τα παιδιά στα σχολεία εντυπωσιάζονται που μας βλέπουν. Τα ερωτήματά τους είναι σχετικά με το πως τα καταφέραμε και πως τα προλαβαίναμε όλα. Τους έχουμε εξηγήσει ότι πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα. Υπάρχει χρόνος για όλα. Εγώ ήμουν και καλή μαθήτρια και καλή στον αθλητισμό, οπότε τα δύο αυτά μπορούν να πάνε μαζί. Αφού το έκανα κι εγώ, μπορούν όλοι. Δεν είναι κάτι εξωπραγματικό. Εγώ μπήκα με εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο και τελείωσα την ΑΣΟΕΕ στα 4 χρόνια. Έτσι στα 21 μου μπορούσα να κάνω αυτό που μου άρεσε, δηλαδή να παίξω πόλο.

Επίσης πρέπει να πω ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδης μας στηρίζει πάρα πολύ. Είναι από τους ανθρώπους που έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του τόσο για μένα, όσο και για άλλους Ολυμπιονίκες. Παίρνουμε επιχορήγηση 5.000 ευρώ το χρόνο, ενώ με δικές προσπάθειες μαζεύονται κι άλλες χρήματα για τις δράσεις μας".

Για το πώς έπαιξε πόλο: "Ξεκινήσαμε μαζί με τον αδερφό μου, που πλέον είναι προπονητής, ως κολυμβητές. Στο πόλο μπήκα διότι είχα βαρεθεί το κολύμπι. Είχε ξεκινήσει το γυναικείο πρωτάθλημα στο πόλο το 1989 και πήγα το 1991 στη Γλυφάδα. Για τα ελληνικά δεδομένα είχε μία πολύ καλή ομάδα, με προπονητή τον Βαγγέλη Πάτερο και πολλές αθλήτριες που έπαιξαν στην εθνική ομάδα. Ήταν μία πολύ καλή φουρνιά.

Σταμάτησα το 2008, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, έχοντας παίξει 15 χρόνια στην ομάδα. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι το να προκριθείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι τεράστια επιτυχία. Το να πάρεις και μετάλλιο είναι εξωπραγματικό".

Για τον αθλητισμό: "Δημιουργεί φιλίες που διαρκούν για πάντα. Είναι τρόπος ζωής. Κάποιοι αθλητές, μετά το τέλος της καριέρας τους, δεν θέλουν να ασχοληθούν με αυτό, αλλά εγώ το θεώρησα ως φυσική συνέχεια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον αθλητισμό το έχουμε με τους γονείς. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι σε μικρή ηλικία τα παιδιά πρέπει να αθλούνται για να χαίρονται, όχι για να γίνουν πρωταθλητές. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι γονείς. Πάντα τους λέω να ρωτούν τα παιδιά μετά την εκγύμνασή τους αν είναι χαρούμενα. Όλα αυτά ξεκινούν από την αθλητική παιδεία".

Για τη χθεσινή (6/3) εκδήλωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας: "Στις μικρές ηλικίες μόνο στο πόλο πήραμε τρία μετάλλια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Για αυτό βραβεύσαμε πολλούς αθλητές, για να δώσουμε και ώθηση στα νέα παιδιά. Τα νέα παιδιά έχουν πιο πολύ την ανάγκη για προβολή, για να τα βοηθήσουμε και να βρουν χορηγούς. Οι ανάγκες είναι διαφορετικές αναλόγως το άθλημα. Χθες με πλησίασαν παιδιά που δεν είχαν χορηγούς, δεν έχουν δουλειές και προπονούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Είμαστε μία χώρα που αγαπά τον αθλητισμό και δουλεύει πάρα πολύ. Είμαστε η χώρα που έχουν γεννηθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι αθλητές που φέρνουν μετάλλια είναι πρότυπα για τα παιδιά. Να φανταστείτε τα παιδιά μου τους ξέρουν ήδη. Τον έχουμε στο αίμα μας τον αθλητισμό. Το ξέρουμε ότι το κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί, οι προϋπολογισμοί των ομοσπονδιών είναι μειωμένοι, οπότε χρειάζεται η ιδιωτική πρωτοβουλία".

Ακούστε τις δηλώσεις της…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ