SPORT24

"Τεράστια νίκη, οικογένεια ο Ολυμπιακός"

"Τεράστια νίκη, οικογένεια ο Ολυμπιακός"

Οι φόργουορντ του Ολυμπιακού -και πρώην της Μπαρτσελόνα- Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοβ μίλησαν στον ανταποκριτή του Sport24 Radio 103,3 στη Βαρκελώνη, Μιχάλη Στεφάνου, έπειτα από το "διπλό" των "ερυθρόλευκων".

Oι Κώστας Παπανικολάου και ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησαν στον ανταποκριτή του Sport24 Radio 103,3 στη Βαρκελώνη, Μιχάλη Στεφάνου για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα για την 13η αγωνιστική της EuroLeague.

Αρχικά, ο Κώστας Παπανικολάου υπογράμμισε: "Είναι μία τεράστια νίκη, μία πάρα πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη. Δείξαμε χαρακτήρα. Από την αρχή ήμασταν προσηλωμένοι στο στόχο και το πλάνο μας, κάναμε μία εξαιρετική εμφάνιση και πήραμε μία σπουδαία νίκη εν όψει της συνέχειας".

Για την εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού: "Δείξαμε πολύ υψηλή συγκέντρωση, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Στην επίθεση κάναμε για ακόμα μία φορά λάθη. Σε παιχνίδια με υψηλές απαιτήσεις και ένταση είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν και κακές στιγμές, αφού δεν είναι εύκολο να μείνεις στο 100% σε όλο το ματς".

Για τους νέους παίκτες της ομάδας, τον Γουίλιαμς-Γκος και τον ΛεΝτέι, και την εξέλιξη της ομάδας : "Ο χρόνος είναι σύμμαχός μας κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Είμαστε μία καινούρια ομάδα, με νέα φιλοσοφία και πολλά καινούρια παιδιά, που παίζουν για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, και ο χρόνος είναι μαζί μας. Όσο περνάει ο καιρός θα είμαστε πιο σκληροί και ουσιαστικοί στο παρκέ".

Για τον αγώνα της Πέμπτης με την Γκραν Κανάρια, στο «Ειρήνης και Φιλίας»: "Η Γκραν Κανάρια έχει δείξει καλό πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια. Είναι μία ομάδα που δεν μπορείς να υποτιμήσεις. Δε θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι και θα είναι κρίμα όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε με την Μπαρτσελόνα να πάει χαμένη σε ένα παιχνίδι, όπως με την Γκραν Κανάρια".

Στη συνέχεια, ο Σάσα Βεζένκοφ τόνισε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς ξέραμε ότι η Μπαρτσελόνα ερχόταν από σερί ηττών. Το πλάνο, η σκληράδα και η πίεση που τους βάλαμε νομίζω ότι έκαναν τη δουλειά τους. Οι 60 πόντοι που δεχθήκαμε είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός σε αυτό το επίπεδο. Συνεχίζουμε και θέλουμε την Πέμπτη να εξαργυρώσουμε την αποψινή νίκη. Εγώ ένιωσα πολύ όμορφα εδώ, βλέποντας γνωστούς και φίλους με τους οποίους ζήσαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια".

Για τις διαφορές της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό: "Η Μπαρτσελόνα φέτος άλλαξε πάρα πολλούς παίκτες. Έφερε παίκτες ονόματα, παίκτες που πίστευαν ότι θα αλλάξουν το κλίμα. Στην αρχή ήταν όλα καλά, αλλά έπειτα από μία δύο ήττες που τους πόνεσαν, άλλαξαν μοτίβο. Έτσι είναι στην Μπαρτσελόνα, πρέπει όλοι να είναι πολύ συγκεντρωμένοι και η ομάδα να πηγαίνει συνέχεια καλά, διότι όταν κάτι χαλάσει είναι εύκολο να καταρρεύσει. Στον Ολυμπιακό το κλίμα είναι πιο οικογενειακό. Οι παράγοντες, το σταφ και οι παίκτες είναι όλοι ένα. Ο ένας προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλον. Ο Ολυμπιακός από το 2012 και μετά έχει τον κορμό και τους τους ηγέτες του, που βάζουν τους καινούριους παίκτες στο κλίμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η Μπαρτσελόνα δεν έχει τον ηγέτη και μετά τη φυγή του Χουάν Κάρλος Ναβάρο δεν έχει κάπου να στηριχθεί. Κάποια στιγμή θα βρει το δρόμο της, διότι είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Θα επιστρέψει στους τίτλους, καθώς δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα το μονοπώλιο της Ρεάλ. Απλά χρειάζεται πολλή υπομονή".

Για τον επόμενο αγώνα με την Γκραν Κανάρια: "Νίκησε στο Μιλάνο και στην έδρα της είναι σαφώς πιο δυνατή. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο και να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το παιχνίδι".

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ