SPORT24

Συγκλονιστική μαρτυρία: "Ή μαζί θα καούμε ή μαζί θα σωθούμε"

ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 25 ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7/2018. (Eurokinissi/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 25 ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7/2018. (Eurokinissi/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης περιέγραψε στον Sport24 Radio 103.3 όσα συγκλονιστικά βίωσε με την κοπέλα του στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι. Τα λόγια του προκαλούν ανατριχίλα. (AUDIO)

Ο Δημήτρης έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι. Μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio 103.3, στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο, και τα λόγια του προκαλούν ανατριχίλα.

Ο Δημήτρης, ακούγοντας την εκπομπή, η οποία ήταν αφιερωμένη στις εξελίξεις με τις πυρκαγιές στην Αττική, ζήτησε να παρέμβει ο ίδιος. Αναλυτικά η μαρτυρία του:

"Χαίρομαι που βγήκα από αυτή την κόλαση εγώ και η κοπέλα μου. Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Είχαμε πάει για ένα μπάνιο μέσα σε αυτόν τον καύσωνα. Είχαμε παρκάρει στο κόκκινο λιμανάκι. Καθώς κατεβαίνουμε κάτω, ξαφνικά δεν κατάλαβα τίποτα.

Ακούγαμε φωνές, αλλά δεν καταλαβαίναμε από πού προέρχονται. Ούτε μου πήγε το μυαλό να καταλάβω τι γίνεται. Μέσα σε πέντε με δέκα λεπτά, μέχρι να κατέβουμε από το στενό, επειδή είχε και πολύ κόσμο, μέχρι να κατέβουμε στην παραλία μας έπιασε φωτιά από δεξιά και μας περικύκλωνε. Λέω της κοπέλας μου πάμε να φύγουμε τώρα.

Λέω πάμε προς το αυτοκίνητο. Αλλά πού να πάμε προς το αυτοκίνητο... Φύγαμε με τα πόδια για τη θάλασσα. Εκεί είδα κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου, έναν άνθρωπο καμμένο. Έκατσα κάτω, γονάτισα και έλεγε Θεέ μου δεν είναι δυνατόν. Με τράβαγε η κοπέλα μου και μου έλεγε πάμε γιατί θα καούμε. Όποιος δεν το έχει ζήσει, δεν μπορεί να καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε.

Περνούσαμε μέσα από τις φλόγες. Έτρεχα και έβλεπα μια μάνα με ένα παιδάκι να ουρλιάζει. Μου είπε ότι δεν μπορεί να τρέξει άλλο. Της πήρα το παιδί αγκαλιά μου, έπιασα από το ένα χέρι την κοπέλα μου και τη μάνα του παιδιού τη σπρώχναμε να κατέβει κάτω στην παραλία. Κάποια στιγμή χτύπησε το πόδι της και μου λέει: «Άσε με φύγε». Της λέω: «Είσαι τρελή; Ή μαζί θα καούμε ή μαζί θα σωθούμε».

Βοήθησε ο Θεός και σωθήκαμε. Ποτέ να μην ξαναζήσει άνθρωπος αυτό το δράμα. Ένα ήρεμο μεσημέρι και ποιος να το περίμενε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Πέσαμε στη θάλασσα αλλά οι καπνοί δεν σε άφηναν να αναπνεύσεις. Το ρέμα μας παρέσερνε προς τα μέσα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ