SPORT24

Σωτηρίου: "Πρωτόγνωρο αυτό που κάνει ο ΟΦΗ για τα ελληνικά δεδομένα"

Σωτηρίου: "Πρωτόγνωρο αυτό που κάνει ο ΟΦΗ για τα ελληνικά δεδομένα"
EUROKINISSI SPORTS

Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Δημήτρης Σωτηρίου, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Τριπλός μπελάς", με τους Θοδωρή Ρούσσο, Βασίλη Τεμπέλη και Ηλία Ευταξία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Δημήτρης Σωτηρίου, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Τριπλός μπελάς" και μίλησε για την προσπάθεια της ομάδας του να μείνει στην κατηγορία, για τη μάχη του τίτλου, αλλά και για ό,τι έχει συμβεί με την υπόθεση του Αιγινιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις τελευταίες αγωνιστικές της Super League και το αν πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία: " Φυσικά, εννοείται. Είχαμε μεγάλη ανάγκη τη νίκη χθες (6/4) επί ενός αντιπάλου (σ. σ. με τον ΠΑΣ Γιάννινα) με τους ίδιους στόχους. Αντιμετωπίσαμε μία έμπειρη ομάδα με πολύ καλές μονάδες. Ακόμα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς μένουν τρία παιχνίδια. Θα προετοιμαστούμε καλά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".

Για το γεγονός πως δεν είναι ακόμα δεδομένο το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν: " Για όσους είναι καινούργιοι στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να τους φαίνεται περίεργο και να γελούν με αυτό. Εμείς που ξέρουμε τι συμβαίνει, γνωρίζουμε ότι στην αρχή της σεζόν μπορεί να λέμε κάποια πράγματα και στο τέλος να γίνονται κάποια άλλα. Δεν είναι όμορφο αυτό και όσο και να μην θέλουμε να επηρεαζόμαστε, δε γίνεται. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το καλό της ομάδας και να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε απόφαση".

Για το αν οι δημοσιογράφοι τοποθέτησαν ψηλά τον πήχη για τον ΟΦΗ στην αρχή της σεζόν: " Στην αρχή, εμείς δε μιλήσαμε για κάποια θέση. Ήταν μία περίεργη χρονιά, καθώς άλλαξαν η διοίκηση και ο προπονητής. Είναι μία μεταβατική περίοδος για την ομάδα και στόχος μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Είναι μία δύσκολη χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Όσο είμαστε ζωντανοί, θα παλεύουμε. Δε νομίζουμε ότι μας προσέθεσε πίεση το γεγονός ότι κάποιοι μπορεί να ανέβασαν τον πήχη.

Ο ΟΦΗ δουλεύει σε εξαιρετικό πλαίσιο και είναι κάτι ξένο για τα ελληνικά δεδομένα. Όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Ξέρουμε που είμαστε κι έχουμε την απόλυτη στήριξη της διοίκησης. Είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να βρίσκεται σε αυτό το περιβάλλον με αυτή τη νοοτροπία και αυτό το ήθος, όπως της διοίκησής μας. Υπάρχουν άνθρωποι με τεχνογνωσία και εμπειρία πάνω στο ποδόσφαιρο, που έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων".

Για το αν σκέφτονται την πιθανότητα να σωθούν αγωνιστικά, αλλά να υποβιβαστούν λόγω του περσινού αγώνα με τον Αιγινιακό: " Το σκεφτόμαστε, αλλά όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, το αφήνουμε πίσω. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο στις τέσσερις γραμμές και μετά ό,τι ξημερώσει θα το αντιμετωπίσουμε".

Για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό: " Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει βήματα προόδου. Έχει ίδιο κορμό και ίδιο προπονητή με πέρσι, οπότε έχει ομοιογένεια. Ο Ολυμπιακός έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι οι δύο κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα και η βαθμολογία αντικατοπτρίζει δίκαια την όλη κατάσταση".

Για το αν έχει υπολογίσει πόσους βαθμούς μπορεί να πάρει ο ΟΦΗ στα τελευταία παιχνίδια: " Τα κομπιουτεράκια και οι αριθμοί δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Εγώ δε χρησιμοποιώ κομπιουτεράκι. Μπορεί να έχεις υπολογίσει ότι θα πάρεις κάποιο ματς και να το χάσεις ή το αντίθετο. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου και για αυτό αξίζει να τα δίνεις όλα. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν οι λεπτομέρειες. Εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο, θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο".

Ακούτε τη συνέντευξή του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ