SPORT24

Σταυρόπουλος στον Sport24 Radio 103,3: "Μεγάλη ανησυχία στο Μιλάνο για τον κορονοϊό"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο GM της Αρμάνι Μιλάνο, Χρήστος Σταυρόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή Basket Chef με τους Σπύρο Καβαλιεράτο - Γιάννη Κουβόπουλο για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία.

Πολύ μεγάλη είναι η ανησυχία στο Μιλάνο, μετά από την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία. Ο τζένεραλ μάνατζερ της Αρμάνι Μιλάνο, Χρήστος Σταυρόπουλος, μίλησε στην εκπομπή του Sport24 Radio 103,3 "Basket Chef" και εξήγησε στους Σπύρο Καβαλιεράτο - Γιάννη Κουβόπουλο πως έχει η κατάσταση στην ιταλική μεγαλούπολη τις τελευταίες μέρες .

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Μιλάνο τις τελευταίες ημέρες και αν είναι υπερβολές όσα ακούγονται:« Είναι κάπου στη μέση… Υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Πριν από καμία ώρα έκανα μία βόλτα στο κέντρο και είναι έρημο. Το κέντρο στο Μιλάνο είναι αγνώριστο, με ελάχιστο κόσμο. Τα μαγαζιά είναι άδεια και τα περισσότερα μπαρ κλείνουν πολύ νωρίς. Αυτή την κατάσταση τις τελευταίες ημέρες δεν την έζησα από κοντά καθώς ήμουν στην Ελλάδα λόγω της διακοπής κι επέστρεψα χθες από την Αθήνα αλλά βλέπεις την ανησυχία του κόσμου. Με έρημους δρόμους, έρημα μαγαζιά και είναι σαν ταινία».

Για τις αναμετρήσεις που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών στην Ιταλία και για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο αθλητικό κομμάτι:« Βγήκε μία οδηγία από το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας που έδινε τη δυνατότητα σε κάποιες περιοχές, σε κάποιους νομούς. Της Λομβαρδίας, της Ρέτζιο Εμίλια, της Βόρειας Ιταλίας κυρίως, ώστε οι Ομοσπονδίες να πραγματοποιούν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Το ποδόσφαιρο το υιοθέτησε και μάλιστα η Ίντερ θα παίξει με τη Λουντογκόρετς χωρίς κόσμο για το Europa League. Το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο θα γίνει κανονικά. Άλλες λίγκες ή ομοσπονδίες όπως του μπάσκετ, του βόλεϊ, του ράγκμπι, αποφάσισαν να αναβάλουν τα πρωταθλήματα. Το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο για εμάς καθώς όλοι ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα στο μπάσκετ, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Ιουνία γιατί μετά είναι το Προολυμπιακό. Οπότε αν αναβληθούν άλλοι οι αγώνες θα υπάρξει πρόβλημα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε γιατί αυτή η οδηγία έχει εκδοθεί μέχρι τη Δευτέρα 2 Μαρτίου. Μέσα στο Σαββατοκύριακο περιμένουμε μια νέα οδηγία από το Υπουργείο για την επόμενη εβδομάδα. Αναφορικά με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, εμείς αύριο το μεσημέρι αναχωρούμε κανονικά για το Κάουνας, δεν έχουμε κάποια άλλη ενημέρωση».

Για την λιθουανική κυβέρνηση που θέλει αναβολή ή κεκλεισμένων των θυρών φοβούμενη ότι θα υπάρχουν Ιταλοί φίλαθλοι:« Δεν θα είναι φίλαθλοι μαζί μας. Επίσημα και από την Ζαλγκίρις γνωρίζουμε ότι θα γίνει κανονικά το παιχνίδι. Όσο για το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης παίζουμε εντός την επόμενη Τρίτη, δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για κάτι άλλο. Περιμένουμε και την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, ώστε να γνωρίζουμε».

Για το αν θα είναι απόφαση της ομάδας ή του Υπουργείου:« Το υπουργείο δίνει μια οδηγία και επιτρέπει στις ομάδες που παίζουν σε αυτούς τους νομούς να παίξουν κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό υιοθέτησε το ποδόσφαιρο. Αν συνεχίσει αυτή η οδηγία τότε είναι απόφαση των ομάδων και της διοργανώτριας αρχής που είναι η EuroLeague».

Για το αν υπάρχει ανησυχία από τη EuroLeague:« Όχι δεν έχω δει κάποια ανησυχία. Σίγουρα οι άνθρωποι παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση. Υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια, για παράδειγμα αυτό της Βίρτους με την Νταρουσάφακα την επόμενη εβδομάδα, στην Κωνσταντινούπολη. Είναι πολλοί οι αγώνες των ιταλικών ομάδων εντός κι εκτός Ιταλίας».

Για το αν ανησυχούν οι ξένοι παίκτες της Αρμάνι Μιλάνο:« Όλοι οι παίκτες είναι ήρεμοι. Αυτές τις ημέρες είχαν ρεπό. Από χθες ξεκινήσαμε προπονήσεις και τα παιδιά είναι ήρεμα. Οι ρυθμοί είναι κανονικοί όπως σε κάθε ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ