SPORT24

Σταφυλίδης: "Μούδιασα όταν έμαθα πως θα είμαι αρχηγός"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο νέος αρχηγός της Εθνικής, Κώστας Σταφυλίδης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την εξαιρετική εικόνα της Εθνικής με τη Βοσνία, τον στόχο της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, αναφέρθηκε στον Τζον φαν Σιπ, το Ολυμπιακός - Μπάγερν, ενώ απάντησε αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα.

Ο Κώστας Σταφυλίδης παραχώρησε συνέντευξη στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Έλα στο λαό σου" με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό (κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 14:00).

Ο νέος αρχηγός της Εθνικής αποκάλυψε πώς ένιωσε όταν φόρεσε το περιβραχιόνιο, μίλησε για τη βελτιωμένη εικόνα της Ελλάδας απέναντι σε Ιταλία και Βοσνία & Ερζεγοβίνη, την αλλαγή θέσης, ενώ τόνισε πως στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι η παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Παράλληλα, μίλησε για τη νέα εμπειρία του στη Γερμανία με τη φανέλα της Χόφενχαϊμ, τις "μάχες" του Ολυμπιακού με την Μπάγερν σε "Γ. Καραϊσκάκης" και Μόναχο, ενώ απάντησε αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα και δη στον ΠΑΟΚ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Για το γεγονός ότι έφερε το περιβραχιόνιο στους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με την Ιταλία και τη Βοσνία: "Είναι τεράστια τιμή να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο. Το να φέρεις το περιβραχιόνιο είναι η μέγιστη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή. Δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο".

Για το ότι αγωνίστηκε ως στόπερ: "Ο προπονητής με επέλεξε για αυτή τη θέση και προφανώς είχε τους λόγους του. Δε μου είπε κάτι συγκεκριμένο. Με είχε ρωτήσει αν είχα αγωνιστεί ξανά ως στόπερ και του απάντησα ότι κάποια στιγμή είχα παίξει στον ΠΑΟΚ σε τριάδα στην άμυνα. Στην αρχή μέχρι να βρω τα πατήματά μου, ήμουν σφιγμένος, διότι είχα χρόνια να παίξω εκεί. Όσο περνούσε η ώρα έβρισκα ρυθμό, καταλάβαινα τι έπρεπε να κάνω και τι απαιτεί η θέση και εν τέλει βγήκε καλό αποτέλεσμα".

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για την αρνητική αντιμετώπιση στην Ελλάδα αυτής της επιλογής πριν από τον αγώνα: "Γενικά στην Ελλάδα όλα έτσι αντιμετωπίζονται. Όταν πάει να γίνει κάτι καινούριο, υπάρχει ένα μούδιασμα. Ο κάθε ποδοσφαιριστής πρωτίστως θέλει να παίζει. Δεν είχα κάτι στο κεφάλι μου. Ήξερα ότι μπορούσα να παίξω και να ανταπεξέλθω. Δεν ένιωσα άγχος, πίεση ή φόβο. Άλλωστε ο προπονητής δε μου είπε να παίξω τερματοφύλακας, που δεν θα μπορούσα καθόλου. Ήξερα τι ήθελε ο προπονητής. Ήθελε να παίζω με την μπάλα και να δημιουργώ από πίσω. Αυτό μπορώ να το κάνω, έχω την ικανότητα αυτή. Ήρθε ένα καλό αποτέλεσμα και είδαμε την εθνική να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Τώρα όσον αφορά το περιβραχιόνιο, εκεί υπήρχε το μούδιασμα, όταν μου το ανακοίνωσε. Φυσικά και ατελείωτη χαρά".

Δε γίνεται να παίζει η Εθνική και να έχει χίλια άτομα το γήπεδο. Αυτό είναι απαράδεκτο

Για το αν οι διεθνείς αδίκησαν τους εαυτούς τους με την εικόνα τους στα προκριματικά του Euro 2020 και την καλή εικόνα στον αγώνα με τη Βοσνία: "Μόλις μαζεύτηκε η αποστολή για τα ματς με την Ιταλία και τη Βοσνία είχαμε ένα στόχο: Να επανέλθει στην ομάδα, αυτό που είχαμε τόσα χρόνια. Το πάθος και η αγωνιστικότητα. Οι καλές εμφανίσεις ξεκίνησαν με την Ιταλία. Με την Ιταλία ήμασταν πολύ καλοί, καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί ή να είχαμε ισοφαρίσει τον αγώνα. Ήταν πιο αμυντικό το πλάνο μας, διότι παίζαμε με την Ιταλία και όλοι ξέρουν τι παίκτες έχει. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι στο οποίο απογοητευτήκαμε από το αποτέλεσμα. Τα κεφάλια μας ήταν χαμηλωμένα κεφάλια, καθώς δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Ήμασταν πολύ καλοί.

Έτσι συνεχίστηκε η εβδομάδα κι έφτασε το παιχνίδι με τη Βοσνία. Από τα πρώτα 15 λεπτά, δε νομίζω να υπήρχε κάποιος που να πίστευε ότι δε θα νικούσαμε. Κάναμε 25 τελικές. Κι όχι τσαπατσουλιές! 25 ευκαιρίες, τετ α τετ, δοκάρια, στο τσακ να μην μπει γκολ, στο παρατσάκ να μην βγει η τελική πάσα. Δε απομακρύναμε την μπάλα ούτε στο δικό μας μισό. Παίζαμε από πίσω και με την μπάλα κάτω. Θέλαμε πολύ να νικήσουμε και δεν υπήρχε περίπτωση να φέρουμε ισοπαλία ή να χάσουμε. Το δείξαμε και το κατάλαβε και ο κόσμος. Φυσικά θα θέλαμε παραπάνω, αλλά εμένα μου αρκούν οι τρεις βαθμοί".

Για το αν υπήρχε αδιαφορία στα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών: "Δεν υπήρχε καμία αδιαφορία. Αυτή η ομάδα είχε ανάγκη από μία καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα, για να αρχίσει να… δουλεύει. Ποιότητα υπάρχει, άσχετα αν δεν το πιστεύει κανείς. Μπορεί να έχει και δίκαιο ο κόσμος που δεν πίστευε στην ομάδα και ίσως δεν την πιστεύει ακόμα. Το φταίξιμο είναι όλο δικό μας. Απλώς δεν είχαμε πάθος. Ο κόσμος θα το καταλάβει αν παίξουμε, αν αγωνιστούμε, αν τα δώσουμε όλα και χάσουμε. Μας έλειπε το κάτι, το βρήκαμε και σας εγγυώμαι ότι δεν θα το ξαναχάσουμε".

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν Σιπ: "Ο προπονητής από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα, έδειξε ότι μας πιστεύει πάρα πολύ. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα, όπως με το Λιχτενστάιν, συνέχισε να μας λέει ότι είμαστε καλοί παίκτες. Μας έλεγε να παίξουμε, να κάνουμε αυτά που ξέρουμε, να κάνουμε λάθη και ότι όλοι κάνουν λάθη. Μας έδωσε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία, τα οποία βγήκαν στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια. Γενικότερα υπάρχει ισοπέδωση στην Ελλάδα. Και κυρίως στην Εθνική. Δε γίνεται να παίζει η Εθνική και να έχει χίλια άτομα το γήπεδο. Αυτό είναι απαράδεκτο".

Για το αν η Εθνική πρέπει να αλλάξει έδρα: "Δεν το ξέρω. Ας ασχοληθούν αυτοί που πρέπει με αυτό το θέμα. Το ΟΑΚΑ είναι ένα μεγάλο γήπεδο. Εμείς πρέπει να παίξουμε την μπάλα μας".

O Oλυμπιακός μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα στο Καραϊσκάκη

Για το σύλλογό του, τη Χόφενχαϊμ: "Είναι μία καινούρια ομάδα, οπότε πάντα πρέπει να προσαρμοστείς. Έχουμε έναν καινούριο προπονητή, που θέλει να περάσει τα δικά του πράγματα και το δικό του πλάνο. Νομίζω δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά. Μετά το "διπλό" στην έδρα της Μπάγερν, που μας έχει βοηθήσει ψυχολογικά, νομίζω η ομάδα βρήκε τα πατήματά της. Είμαστε πάρα πολύ καλοί. Αυτή είναι η αλήθεια".

Για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, την Μπάγερν Μονάχου: "Ο Ολυμπιακός στο γεμάτο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τον κόσμο στο πλευρό του, είναι πολύ δυνατός και έχει αποδείξει ότι μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα. Η Μπάγερν είναι πολύ καλύτερη από πέρσι, αλλά είναι ένα παιχνίδι και μπορεί να το πάρει ο Ολυμπιακός".

Hoffenheim's Kostas Stafylidis plays during the German Bundesliga soccer match between Bayer Leverkusen and TSG 1899 Hoffenheim in Leverkusen, Germany, Saturday, Aug. 31, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Hoffenheim's Kostas Stafylidis plays during the German Bundesliga soccer match between Bayer Leverkusen and TSG 1899 Hoffenheim in Leverkusen, Germany, Saturday, Aug. 31, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Για το γερμανικό πρωτάθλημα: "Είναι μία διοργάνωση με πολλές καλές ομάδες. Σίγουρα η Μπάγερν θα πρωταγωνιστήσει όπως κάνει συνέχεια".

Για το αν θα επιστρέψουν οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Μανωλάς και οι υπόλοιποι στην Εθνική ομάδα: "Τις επιλογές τις κάνει ο προπονητής. Οπότε δεν ξέρω τι θα κάνει. Έχει δηλώσει ότι δεν έχει αποκλειστεί κανείς".

Καλή είναι και η ΑΕΚ, αλλά το πάνω χέρι το έχουν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός

Για το μέλλον του, την επιστροφή στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ: "Δε γνωρίζω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Όταν και αν επιστρέψω στην Ελλάδα κι αν μου κάνει πρόταση ο ΠΑΟΚ, αυτή θα είναι η προτεραιότητά μου. Τα έχουμε πει, ας μην τα ξαναλέμε".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Όταν μπορώ παρακολουθώ. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι οι ποιοτικότερες ομάδες. Αλλά βλέπουμε τον ΟΦΗ να τα πηγαίνει καλά και άλλες ομάδες να μπορούν να κοντράρουν τους μεγάλους και να τους κόψουν βαθμούς. Καλή είναι και η ΑΕΚ, αλλά το πάνω χέρι το έχουν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός".

Στόχος η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Για τους ομογενείς που καλούνται στην Εθνική ομάδα: "Όλοι οι ποδοσφαιριστές, όταν καλούνται στην Εθνική νιώθουν το ίδιο, ανεξαρτήτως το που έχουν γεννηθεί. Δε νομίζω ότι έχει διαφορά. Για όλους πρέπει να είναι το ίδιο".

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ: "Είναι ένας στόχος που πιστεύω ότι θα τον πετύχουμε, δεν είναι μόνο ένα όνειρο. Υλικό υπάρχει. Απλώς όταν έρχονται τα άσχημα αποτελέσματα σε παίρνει από κάτω. Όταν έρθουν οι καλές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα, τότε λες ότι θα τους… καταπιώ όλους. Η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο".

Σταφυλίδης: "Μούδιασα όταν έμαθα πως θα είμαι αρχηγός"
EUROKINISSI

Για τη μικρή πιθανότητα πρόκρισης στο Euro 2020, μέσω του Nations League: "Δεν το σκεφτόμαστε. Εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο καλή δουλειά στα δύο τελευταία ματς, να γίνουμε πιο σφιχτή ομάδα και να γίνουμε καλύτεροι. Αν είμαστε τόσο τυχεροί θα είναι τέλειο. Αν όχι, θα δουλέψουμε για την επόμενη διοργάνωση".

Για το αν οι φίλαθλοι θα αγαπήσουν ξανά την Εθνική: "Αυτό που θέλουμε είναι να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο και να είναι κοντά στην Εθνική. Δικό μας είναι το φταίξιμο και θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε τον κόσμο πάλι πίσω. Είμαστε σε καλό δρόμο και τα καλύτερα έρχονται".

Ακούστε το ηχητικό:

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ