SPORT24

Σαρρή: "Χαμηλού επιπέδου το ελληνικό πρωτάθλημα, μονόδρομος το εξωτερικό"

Σαρρή: "Χαμηλού επιπέδου το ελληνικό πρωτάθλημα, μονόδρομος το εξωτερικό"

Η Ελληνίδα παίκτρια της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Βεατρίκη Σαρρή μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Έλα στο λαό σου" με αφορμή ένα εκπληκτικό γκολ που σημείωσε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στην αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας.

Το καλοκαίρι του 2016, σε ηλικία 18 ετών, η Βεατρική Σαρρή αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα και να εγκατασταθεί στην Αγγλία προκειμένου να συνδυάσει σπουδές στο LeedsBeckett University με το ποδόσφαιρο. Τρία χρόνια αργότερα, η 21χρονη ποδοσφαιρίστρια της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι μεταξύ των καλύτερων παικτριών της Championship, σημειώνοντας, μάλιστα, ένα τρομερό γκολ με εκτέλεση κόρνερ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας πριν από μερικές ημέρες.

Η νεαρή διεθνής παίκτρια μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Έλα στο λαό σου" με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό για την εμπειρία της στο εξωτερικό, τη δύσκολη περίοδο που βίωσε εξαιτίας των συνεχόμενων σοβαρών τραυματισμών, την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ αποκάλυψε και την ομάδα που θα ήθελε να αγωνιστεί στο μέλλον.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Για το γκολ που πέτυχε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ: "Είναι δύσκολο. Αλλά όταν έχει αέρα βοηθάει στο να βάλω λίγο φάλτσο παραπάνω στην μπάλα. Το κάνω συχνά για να σας πω την αλήθεια. Είναι, βέβαια, και θέμα τύχης, αλλά και θέμα εκτέλεσης. Στόχος μου είναι να κάνω μία καλή σεζόν με τη Σέφιλντ και να τη βοηθήσω να ανέβει στην Premier League".

Για το πώς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο: "Από μικρή έπαιζα με τον αδερφό μου ποδόσφαιρο και σε ηλικία επτά ετών αποφάσισα να παίξω σε μία ομάδα. Ξεκίνησα από την ομάδα Νέοι Χανίων και έπαιζα μαζί με αγόρια. Στη συνέχεια αγωνίστηκα στη γυναικεία ομάδα του ΑΟ Χανιά και είχα όνειρο να πάρω μεταγραφή στην Αγγλία".

Σαρρή: "Χαμηλού επιπέδου το ελληνικό πρωτάθλημα, μονόδρομος το εξωτερικό"

Για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: "Είμαι πολύ ευχαριστημένη στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ καθώς ο σύλλογος δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα. Φέτος έχουμε στόχο την άνοδο στην πρώτη κατηγορία".

Δεν σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο παρά τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: "Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι χαμηλό και δεν υπάρχει η εξέλιξη που παρατηρείται σε άλλες χώρες και αυτό έχει αντίκτυπο και στην εθνική ομάδα. Είναι μονόδρομος για εμάς που θέλουμε να κάνουμε καριέρα και να ασχοληθούμε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, να πάμε σε ομάδες του εξωτερικού ώστε να έχουμε την ανάλογη εξέλιξη.

Δεν υπάρχει προβολή του γυναικείου πρωταθλήματος από τα ελληνικά Μέσα και δεν υπάρχει η κατάλληλη χρηματοδότηση. Στην Αγγλία υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στο πρωτάθλημα γυναικών ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια. Φέτος υπήρξε χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών από τον κεντρικό χορηγό".

Σαρρή: "Χαμηλού επιπέδου το ελληνικό πρωτάθλημα, μονόδρομος το εξωτερικό"

Για το αν σκέφτηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς της: "Όπου και αν ήμουν θα συνέχιζα. Έχω κάνει δύο χειρουργεία στα γόνατα και η αλήθεια είναι ότι με πήγαν πολύ πίσω. Αλλά δεν ήθελα να σταματήσω να παίζω και τα κατάφερα με πολλή δουλειά και επιμονή. Όταν τραυματίστηκα ήμουν στη Λιντς και ο σύλλογος δεν με βοήθησε αρκετά. Αισθάνθηκα σαν να το πέρασα μόνη μου όλο αυτό. Με βοήθησαν γιατροί από τα Χανιά στην αποθεραπεία μου".

Αγαπημένη μου ομάδα είναι η Άρσεναλ, ξεχωρίζω τους Μαραντόνα και Μέσι

Για τον κόσμο που πάει στο γήπεδο: "Στο γήπεδο έρχονται από 500 έως 1000 άτομα σε κάθε παιχνίδι της δεύτερης κατηγορίας, αλλά τα γήπεδα δεν είναι τόσο μεγάλα. Στην πρώτη κατηγορία πηγαίνουν περίπου 10.000 θεατές σε κάθε ματς, ενώ την επόμενη εβδομάδα που θα έχει παιχνίδι Αγγλία-Γερμανία το Γουέμπλεϊ θα είναι sold out".

Σαρρή: "Χαμηλού επιπέδου το ελληνικό πρωτάθλημα, μονόδρομος το εξωτερικό"

Για το αν έχει πέσει θύμα σεξισμού στο γήπεδο είτε στην Ελλάδα είτε στην Αγγλία: "Η αλήθεια είναι πως δεν έχω βιώσει κάποιο περιστατικό σεξισμού στο γήπεδο, αλλά έχω ακούσει σχόλια του τύπου 'υπάρχει γυναικείο ποδόσφαιρο;'. Ωστόσο, προτιμώ να μην απαντάω με λόγια, αλλά με την πορεία μου και τις εμφανίσεις μου μέσα στο γήπεδο".

Για την ομάδα που θα ήθελε να αγωνιστεί και τα πρότυπα της: "Αγαπημένη μου ομάδα είναι η Άρσεναλ και θα ήθελα να παίξω εκεί κάποια στιγμή, πρότυπο μου είναι η Κέιλι Σμιθ που έπαιζε στην Άρσεναλ, ενώ από τους άντρες ξεχωρίζω τους Μαραντόνα και Μέσι".

Ακούστε το ηχητικό:

Photo credits: FJA Photography

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τρομερό γκολ με απευθείας κόρνερ η Σαρρή στην Αγγλία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ