SPORT24

Σαλτόρ: "Επηρεασμένος από την Μπαρτσελόνα ο Γκαρθία!"

Valencia's Bruno Saltor, right, duels for the ball with Espanyol's Ben Sahar from Israel during their Spanish La Liga soccer match at the Mestalla stadium in Valencia, on Saturday, Jan. 2, 2010. (AP Photo/Alberto Saiz)
Valencia's Bruno Saltor, right, duels for the ball with Espanyol's Ben Sahar from Israel during their Spanish La Liga soccer match at the Mestalla stadium in Valencia, on Saturday, Jan. 2, 2010. (AP Photo/Alberto Saiz) ASSOCIATED PRESS

Ο αρχηγός της Μπράιτον, Μπρούνο Σαλτόρ, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3, όπου μίλησε για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ο αρχηγός της Μπράιτον, Μπρούνο Σαλτόρ, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Οι κουτσομπόληδες" με τους Δημήτρη Σαμόλη και Βασίλη Τεμπέλη, όπου μίλησε για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την πρόσληψη του πρώην προπονητή του, Όσκαρ Γκαρθία, στον Ολυμπιακό:« Είναι ένας τεχνικός συνηθισμένος στο να κατακτά τίτλους. Ο Ολυμπιακός θα είναι μία ωραία και δύσκολη πρόκληση για αυτόν. Είναι μία μεγάλη ομάδα, με εκπληκτικούς οπαδούς, και έχει την υποχρέωση να κατακτά τίτλους».

Για το προπονητικό του στυλ:« Η ομάδα του θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της, να έχει την κατοχή. Για τα συστήματα είναι λίγο πιο περίπλοκο. Του αρέσει το 4-3-3, αλλά προσαρμόζεται και δε θα διστάσει να παίξει 4-4-2 αν έχει δύο καλούς επιθετικούς».

Για την παρουσία του Όσκαρ Γκαρθία στην Σεντ Ετιέν:« Δε νομίζω ότι απέτυχε. Ήταν μία ομάδα που βρισκόταν στην πρώτη 12άδα και την έφτασε στην 5η θέση. Νομίζω ότι έφυγε για εξωαγωνιστικούς λόγους. Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να προπονήσεις τον Ολυμπιακό δεν το σκέφτεσαι και πολύ».

Για το πόσο έχει επηρεαστεί ο Γκαρθία από την Μπαρτσελόνα:« Όταν… αποφοιτείς από την Μπαρτσελόνα δεν μπορείς να μην έχει επηρεαστεί. Ο Όσκαρ είναι έξυπνος άνθρωπος, μπορεί να πάρει στοιχεία από τους παίκτες του και να τα αξιοποιήσει. Έχει το πνεύμα της Μπαρτσελόνα».

Για τη σχέση του Γκαρθία με τους παίκτες:« Πάντα δείχνει χαρακτήρα. Είναι ήρεμος και έχει ξεκάθαρο τρόπο να περνάει αυτά που θέλει».

Για την Πρέμιερ Λιγκ:« Ο Γκουαρδιόλα έχει εμφυσήσει τη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα στην ομάδα. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, όχι μόνο λόγω των αποτελεσμάτων, αλλά και του ποδοσφαίρου που παίζει. Πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσει στους τραυματισμούς που έχει».

Για τις εκπλήξεις που γίνονται στην Αγγλία:« Έχει να κάνει και με τα χρήματα που δαπανούν και οι «μικρότερες» ομάδες. Στην Ισπανία, οι «μικροί» δύσκολα κόβουν βαθμούς από τη Ρεάλ και το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Ωστόσο, στην Αγγλία, στη θεωρία όντως υπάρχει διαφορά, στην πράξη, όμως, δε φαίνεται».

Για τη μεταγραφή του Ντίνου Μαυροπάνου στην Άρσεναλ:« Το άκουσα. Είναι σημαντικό για έναν Έλληνα παίκτη να πάει στην Άρσεναλ, που ψάχνει αμυντικούς. Και μόνο που θα βρεθεί στο ρόστερ, που θα νιώσει το κλίμα είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον παίκτη».

Ακούστε τη συνέντευξή του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ