SPORT24

Σαλούστρος στον Sport24 Radio: "Ζημιωμένο το μπάσκετ από αυτά, κερδίσαμε δίκαια"

Σαλούστρος στον Sport24 Radio: "Ζημιωμένο το μπάσκετ από αυτά, κερδίσαμε δίκαια"
EUROKINISSI

Ο Χρήστος Σαλούστρος φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Έλα στο λαό σου", όπου αναφέρθηκε στη -δίκαιη όπως τη χαρακτήρισε- νίκη του Περιστερίου επί της ΑΕΚ. Όσα είπε για διαιτησια, Τουρκία και... Ολυμπιακό.

Ο φόργουορντ του Περιστερίου Χρήστος Σαλούστρος φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Έλα στο λαό σου με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό.

Μία μέρα μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ, που διεύρυνε το αήττητο σερί του Περιστερίου, ο διεθνής παίκτης αναφέρθηκε στα στοιχεία που έφεραν το "διπλό", τη χημεία της ομάδας του που ξεχωρίζει στην εκκίνηση της σεζόν, την σπουδαία άμυνα που έπαιξε στο τέλος πάνω στον Κιθ Λάνγκφορντ, αλλά και τις ιδιαιτερότητες που είχε η αναμέτρηση με την Γκαζιαντέπ πριν από τέσσερις μέρες.

Αρχικά, σχολιάζοντας το "διπλό" στο ΟΑΚΑ είπε: "Ήταν ντέρμπι από την αρχή. Ειδικών συνθηκών μετά το δύσκολο ταξίδι στο Γκαζιαντέπ λόγω κούρασης και επειδή ήταν κοντά στην εμπόλεμη ζώνη. Μπήκαμε από την αρχή συγκεντρωμένοι, έγινε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, ένα ματς πλέι οφ. Κρίθηκε από τα μεγάλα σουτ στο τέλος και τις άμυνες που βγάλαμε απέναντι στα ατού της ΑΕΚ. Ακόμη και όταν βρεθήκαμε 9 πόντους πίσω, δεν σταματήσαμε να παλεύουμε".

Για την πορεία του Περιστερίου και το τέσσερα στα τέσσερα στο πρωτάθλημα: "Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 5-0 αν προσθέσω και τη νίκη μέσα στην Γκαζιαντέπ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί με τη χθεσινή νίκη αποδεικνύεται ότι η ομάδα είναι φτιαγμένη για να πρωταγωνιστήσει. Το δείξαμε και με την ΑΕΚ, όλοι έδωσαν το 100%. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο ματς την Τετάρτη".

Για το ρόλο του προπονητή και την πρόσφατη εμπειρία στην Τουρκία κοντά στην εμπόλεμη ζώνη, όπου δεν ακολούθησε την ομάδα ο Γιάννης Αγραβάνης: "Δεν θέλω να πω κάτι για τον Γιάννη. Είναι παρελθόν. Να σας πω την αλήθεια πρώτη φορά είχα άγχος. Είχαμε πάρει όλες τις διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, μας άλλαξαν και ξενοδοχείο. Δεν ήταν καθόλου ευχάριστο γιατί έσκασαν και κάποιες βόμβες σε κοντινή απόσταση. Μακάρι να μην υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Οσον αφορά το μπασκετικό κομμάτι, είμαστε η καλύτερη αμυντική ομάδα. Οι αξίες μας στην άμυνα είναι συγκεκριμένες και στην επίθεση έχουμε συγκέντρωση, δείχνουμε χαρακτήρα και τα βγάζουμε στο παιχνίδι μας και έτσι έχουμε αποτελέσματα".

Για την αντιμετώπιση του Λάνγκφορντ στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας: "Μιλάμε για έναν παίκτη Ευρωλίγκας, με τεράστια αξία. Η εντολή ήταν να μην πάρει μπάλα, θεωρώ ότι βγήκε η άμυνα όπως είχε ζητήσει ο προπονητής μου. Ήταν κάτι που βγήκε από την προπόνηση".

Για τη διαιτησία: "Το κομμάτι της διαιτησίας και το θέμα του Ολυμπιακού θεωρώ ότι χαλάει τη μαγιά του μπάσκετ. Ολοι όσοι το παρακολουθούν και βλέπουν τις ανακοινώσεις και όλες αυτές τις καταστάσεις, σίγουρα θεωρώ ότι δεν είναι καλό. Το μπάσκετ βγαίνει ζημιωμένο, εγώ νομίζω ότι νικήσαμε δίκαια".

Για το αν λείπει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα και το αν υπάρχει ομάδα να κοντράρει τον Παναθηναϊκό: "Χωρίς τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα δεν είναι το ίδιο, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, από άποψη χορηγών και ανταγωνισμού. Ο Παναθηναϊκός τρέχει μια κούρσα μόνος του, η διαφορά είναι εμφανής. Παρόλα αυτά το ότι ανοίγει μια θέση για το Περιστέρι, τον Προμηθέα και την ΑΕΚ και σου δίνεται μια ευκαιρία να φτάσεις στον τελικό, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Απλώς ένα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι πιο ελκυστικό".

Photo Credits: Eurokinissi

Ακούστε τη συνέντευξη του Χρήστου Σαλούστρου στον Sport24 Radio:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ