SPORT24

Παπαδόπουλος: "Ο τελικός της EuroLeague έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Μπολόνια"

Παπαδόπουλος: "Ο τελικός της EuroLeague έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Μπολόνια"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρώην συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Παπαδόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τον τελικό της EuroLeague και τα στοιχεία που θα κρίνουν τον νικητή στο Sinan Erdem.

O προπονητής Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Πάμε αποδυτήρια” με τον Νίκο Συριώδη αναλύοντας τον τελικό του Final Four της Κωνσταντινούπολης όπου ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τον τίτλο κόντρα στην Φενέρ.

Για την προετοιμασία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν από τους τελικούς: “Δεν κάνει πολλά πράγματα διαφορετικά. Με κάποια μίτινγκ τα οποία είναι απαραίτητα επιμένει σε λεπτομέρειες στην πνευματική προετοιμασία του αθλητή που θα παίξει με 200 σφυγμούς μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο. Ο αθλητής προετοιμάζεται όλη τη χρονιά γι” αυτά τα παιχνίδια. Δεν ξεφεύγει από το πλάνο και μάλιστα σε αυτές τις αναμετρήσεις αφήνει ελεύθερο τον παίκτη χωρίς να βάζει έξτρα πίεση. Αυτή οι αγώνες είναι κομμάτι της προετοιμασίας όλου του χρόνου”.

Για την αλλαγή της εικόνας της Φενέρ από τα playoffs: “Ο Ομπράντοβιτς είναι κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη και αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση. Πίστευα πως όταν θα έρθει η ώρα θα είναι έτοιμη η Φενέρ. Όσοι τον έχουν ζήσει γνώριζαν πως ξέρει να έχει τους παίκτες έτοιμους όταν πρέπει. Τόσο στη σειρά με τον Παναθηναϊκό όσο και με τη Ρέαλ Μαδρίτης η Φενέρ έδειξε πολύ καλό πρόσωπο”.

Για το πού πρέπει να εστιάσει ο Ολυμπιακός: “Στον Ολυμπιακό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Έκανε εξαιρετική εμφάνιση με την ΤΣΣΚΑ. Έχει κάνει ήδη υπέρβαση. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένος σε μία δύσκολη έδρα. Είναι το αουτσάιντερ και πρέπει να κάνει τα βασικά καλά. Να προσέξει στις προσωπικές μονομαχίες κοντά στο καλάθι και τον τομέα των λαθών, χωρίς να δώσει εύκολες μπάλες στον αντίπαλο. Πρέπει να βρει παίκτες να βοηθήσουν στο σκορ πέρα από τον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη) επειδή θα πιεστεί όπως έγινε και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Να μείνει ζωντανός μέχρι το τέλος και να καταφέρει να πάρει τον τίτλο”.

Για το τι κάνει καλύτερα ο Ολυμπιακός: “Δεν θα παρουσιάσει διαφορετικό πλάνο σε σχέση με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα. Δεν μπορείς ν” αλλάξεις πολλά σε 48 ώρες. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, δεν τα παρατάει ποτέ. Είναι σημαντικό που πήρε βοήθεια απ” όλους και από τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο”.

Για το τι κάνει καλύτερα η Φενέρμπαχτσε: “Η Φενέρ είναι καλή στα πικ εν ρολ και στις συνεργασίες. Οι Ντίξον, Σλούκας και Μπογκντάνοβιτς είναι οι κινητήριοι μοχλοί. Πρέπει να τους σταματήσει ο Ολυμπιακός. Να έχει καλές επιστροφές για να κόψει τον ρυθμό και την ορμητικότητα που θα έχει η Φένερ η οποία θα έχει δίπλα τον κόσμο της”.

Για το αν θα παίξει ρόλο η έδρα: “Ο τελικός έχει πολλά κοινά σημεία με το Final Four που είχε παίξει ο Παναθηναϊκός στην Μπολόνια. Ο παίκτης που είναι έτοιμος δεν επηρεάζεται πάνω από 15-20% από την ατμόσφαιρα. Αλλά το μπάσκετ είναι παιχνίδι λαθών και είναι θέμα ποιος θα κάνει τα λιγότερα”.

Για τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ για τέταρτη φορά σε Final Four: “Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο. Ο καλύτερος κερδίζει κατά 99%. Μετά το τέλος του πρώτου μέρους η ΤΣΣΚΑ δεν έδειξε στην πράξη ότι είναι το φαβορί. Προπονητικά, στο δεύτερος μέρος όταν ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε, η ΤΣΣΚΑ δεν έδειξε κάτι, ώστε να αναχαιτίσει τους “ερυθρόλευκους” πέρα από κάποιες ατομικές ενέργειες. Ο Τεόντοσιτς είχε λάθος αποφάσεις και η ρωσική ομάδα δεν έκανε πράγματα για να δικαιολογήσει το μεγάλο μπάτζετ. Ήταν στατική, χωρίς συνεργασίες, ο Χάινς ίσως θα έπρεπε να έχει μπει νωρίτερα και αποδείχτηκε ότι όποιος είναι συγκεντρωμένος φτάνει στη νίκη”.

Για το αν πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω ο Ολυμπιακός: “Πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω στον τελικό. Στο πρώτο μέρος πρέπει να είναι πιο εύστοχος σε σχέση με τον ημιτελικό, προκειμένου να μην δώσει το δικαίωμα στη Φενέρ να δημιουργήσει διαφορά. Πρέπει να κάνει πιο πολλά πράγματα νωρίς και να μπει συγκεντρωμένα στο ματς”.

Για τον νικητή του τελικού: “Είναι τελικός. Ο Ολυμπιακός απέδειξε πόσο καλή ομάδα είναι στον ημιτελικό. Για να βρίσκονται εκεί, το δικαιούνται βάσει της απόδοσής τους και οι δύο ομάδες. Περιμένουμε να γίνει καλό παιχνίδι και να τον κερδίσει η ελληνική ομάδα. Εδώ δεν υπάρχει φαβορί”.

Για την επιθυμία του Δημήτρη Ιτούδη ο τίτλος του Πρωταθλητή Ευρώπης να κρίνεται μέσω playoffs: “Νομίζω ότι αν κέρδιζε δεν θα το έλεγε. Είναι επηρεασμένοι από το αρνητικό αποτέλεσμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα είχαν διαφορετική άποψη. Υπάρχει κάτι πιο δίκαιο από αυτό το οποίο έγινε φέτος; Όλοι έπαιξαν με όλους, είχαν πολλά ταξίδια και ένα δύσκολο τουρνουά. Πιστεύω ότι έγινε από την πικρία αυτή η δήλωση”.

Για το δικό του μέλλον: “Επέστρεψα μετά από μία σεζόν στο Κόσοβο. Το τελευταίο διάστημα εργάζομαι εκτός χώρας. Θα προτιμούσα να δουλέψω στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ