SPORT24

Παπαδόπουλος: "Να χτίσουμε μία βάση για τη Super League"

FOOTBALL LEAGUE / ΟΦΗ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Παπαδόπουλος, ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Το 10 το κακό", για την επιστροφή της ομάδας από την Κρήτη στη Super League. Αναλυτικά όσα είπε.

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, για την επιστροφή της ομάδας από την Κρήτη στη Super League.

Για το αν έχει σκεφτεί ότι λείπει μία ομάδα, σαν τον ΟΦΗ, που είχε συνηθίσει να βλέπει στην πρώτη κατηγορία: "Νομίζω ότι όλοι Έλληνες το σκεφτόμαστε αυτό. Βλέποντας ομάδες με δυναμική να λείπουν από τη μεγάλη κατηγορία. Ο ΟΦΗ είναι κάτι άλλο για την Κρήτη. Εκπροσωπούσε τόσα χρόνια την Κρήτη. Το λέω με όλο τον σεβασμό στις άλλες ομάδες της Κρήτης, τον Πλατανιά, το Εργοτέλη και τον ΑΟΧ. Ο ΟΦΗ είναι κάτι διαφορετικό".

Για τη σεζόν στον ΟΦΗ και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε: "Ξεκινήσαμε με πολλά όνειρα το καλοκαίρι. Χτίσαμε μία καλή ομάδα για τη Football League. Μετά όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα με καθυστέρηση δύο μηνών, είχαμε προβλήματα γιατί οι μέτοχοι δεν συμφωνούσαν με τον πρόεδρο. Τον Ιανουάριο φτάσαμε ένα βήμα από τη διάλυση. Πριν τον αγώνα με τον Κισσαμικό είχαμε 13 παίκτες στην ομάδα!".

Για το πως κράτησε την ομάδα τις δύσκολες στιγμές: "Προσπάθησα να τους πείσω ότι θα λυθούν τα προβλήματα. Κάποιοι φίλαθλοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων, γιατί έδωσαν χρήματα και οι παίκτες δεν είχαν δικαίωμα προσφυγής. Οι μέτοχοι και κάποια άτομα έσωσαν την ομάδα, γιατί οι παίκτες που είχαν απομείνει δεν είχαν δικαίωμα προσφυγής. Μετά ήρθε η συσπείρωση, ενώ πήραμε και κάποιους παίκτες. Έπειτα ήταν μονόδρομος η άνοδος. Η ομάδα δεν θα άντεχε άλλη χρονιά στη Football League. Θα ήταν καταστροφικό για την ομάδα αν δεν πετύχαινε τον στόχο της".

Για το πότε σκέφτηκε ότι ο ΟΦΗ κέρδισε την άνοδο του στη Super League: "Αγωνιστικά για την άνοδο κομβικό σημείο ήταν το διπλό στην Παναχαϊκή. Εκεί είπα ότι είμαστε πολύ κοντά. Όμως πάντα πρέπει να κρατάς τις ισορροπίες, γιατί ο Έλληνας παίκτης μπορεί να χαλαρώσει και να γίνει η ζημιά".

Για το αν ήταν προβληματική η σεζόν στη Football League: "Κάθε χρόνο ξεκινάει με προβλήματα η σεζόν στη Football League. Κάθε προπονητής δεν μπορεί να κάνει προγραμματισμό, γιατί ξεκινάμε με καθυστέρηση. Το πρωτάθλημα δεν έχει έσοδα. Οι πιο πολλές ομάδες κρατιούνται με το ζόρι. Μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό όπως ο ΟΦΗ έχει πολλά έξοδα. Κάθε ταξίδι μας κοστίζει 7-8 χιλιάδες ευρώ. Πρέπει το πρωτάθλημα να οργανωθεί. Έχει γίνει μεγάλη δουλειά από τον κύριο Λεουτσάκο. Στο γήπεδο υπήρξαν ομάδες όπως η Δόξα Δράμας ή ο ΑΟΧ Κισσαμικός που είχαν δυναμική μέσα στο γήπεδο. Όμως με τα οικονομικά προβλήματα δύο ομάδες αποσύρθηκαν και άλλοι κατέληξαν να παίξουν με πιτσιρίκια".

Για το γεγονός ότι ο κόσμος τον αποθέωσε και φώναζε να μείνει για πάντα προπονητής του ΟΦΗ: "Είναι φοβερό συναίσθημα. Νιώθω μεγάλη τιμή και ευθύνη που είμαι τόσα χρόνια εδώ. Για εμένα ήταν πολύ μεγάλο το ρίσκο. Δηλαδή να μείνεις στην ομάδα που ανδρώθηκες ποδοσφαιρικά, γιατί αν αποτύχεις θα φύγεις και ως αποτυχημένος. Είναι μεγάλη μου τιμή που οι φίλαθλοι φώναζαν το όνομα μου και θέλουν να μείνω για πάντα".

Για το τι χρειάζεται να αλλάξει ο ΟΦΗ στη Super League: "Θέλει οργάνωση η ομάδα για τη Super League. Αυτά τα χρόνια που ταλαιπωρούταν η ομάδα έχει μείνει λίγο πίσω. Δεν πρέπει να γίνουν τρέλες όσον αφορά το μπάτζετ. Θα συζητήσουμε και πάλι γι” αυτό, με καθαρό μυαλό και γνώση. Να χτίσουμε μία καλή βάση για να μην έχει πρόβλημα η ομάδα στη Super League".

Για το φετινό πρωτάθλημα της Super League: "Δεν μας τρέλανε η Super League. Δεν ήταν όμορφο αυτό που συνέβη στο τέλος, με τα δικαστήρια. Θεωρώ ότι ήταν θετικό ότι περίπου μέχρι το τέλος δεν είχε ξεκαθαρίσει ο πρωταθλητής. Επίσης καλές ομάδες όπως ο Ατρόμητος ή η Ξάνθη είναι ψηλά".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Παπαδόπουλου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ