SPORT24

Οι πρωταγωνιστές του Χολαργού και του Κολοσσού στον Sport24 Radio

Οι πρωταγωνιστές του Χολαργού και του Κολοσσού στον Sport24 Radio
EUROKINISSI

Ο Χολαργός και ο Κολοσσός πέτυχαν πολύ σημαντικές νίκες στην 10η "στροφή" της Basket League 2018/2019, με τους Βλάντο Γιάνκοβιτς και Γιάννη Γεωργαλή να μιλούν στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια".

Μετά τα νικηφόρα αποτελέσματα του Χολαργού και του Κολοσσού Ρόδου στην 10η αγωνιστική της Basket League 2018/2019, οι Βλάντο Γιάνκοβιτς και Γιάννης Γεωργαλής μίλησαν στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Νίκο Συριώδη για την εμφάνιση των ομάδων τους αλλά και για την αγωνιστική εικόνα των αντιπάλων τους.

Αναφορικά με τη νίκη του Χολαργού επί του Άρη, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς στάθηκε στα εξής σημεία:

Για την εκτός έδρας νίκη του Χολαργού επί του Άρη με 59-58:Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε λίγο θολωμένοι, δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι σε όσα μας είχε πει το τεχνικό επιτελείο. Ήμασταν λίγο εγωιστές και η μπάλα δεν γύρισε όπως έπρεπε. Στο ημίχρονο συζητήσαμε στα αποδυτήρια και γι αυτό αργήσαμε λίγο να βγούμε στο γήπεδο για το δεύτερο μέρος. Έγινε μια ομαδική δουλειά. Παίξαμε πολύ σκληρή άμυνα. Σεβαστήκαμε τον αντίπαλο και παίξαμε όσο καλύτερα γινόταν. Σήμερα τη νίκη μας την έφερε η άμυνα. Ο κόουτς έκανε κριτική σε όλους μας και μάς είπε τι πρέπει να κάνουμε για να γυρίσει το παιχνίδι. Τον ακούσαμε και γι΄αυτό παρουσιάσαμε άλλη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο”.

Για τον Άρη: “Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχει κόσμο και υπάρχει πίεση. Βέβαια τα αποτελέσματα που έχει φέρει μέχρι στιγμής δεν είναι καλά για το μέγεθος της ομάδας. Πιστεύω ότι θα βρει το δρόμο του ο Άρης. Έχει πολύ καλές μονάδες. Έχει μια σταθερή διοίκηση που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Μπορούν να χτιστούν γερά θεμέλια, ώστε να έχει μια καλή πορεία. Εύχομαι τα καλύτερα στον Άρη για το υπόλοιπο της χρονιάς και πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει πάλι ψηλά”.

Για το αν είχε ζήσει και εκείνος την ίδια πίεση όταν έπαιζε στον Άρη: “Όταν παίζεις σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, είναι λογικό να υπάρχει πίεση. Αν δεν την αντέχεις δεν πας σε ομάδες σαν τον Άρη. Αν είσαι αρκετά καλός και έχεις πυγμή, παίζεις γι΄αυτή την ομάδα και το ευχαριστιέσαι. Και έχεις ψηλά το κεφάλι και στις νίκες και στις ήττες επειδή ξέρεις ότι έχεις δώσει τα πάντα”.

Για το αν αυτή είναι μια μεταβατική χρονιά για τον ίδιο: “Εγώ απλά παίζω μπάσκετ, όπως μπορώ και όπως ξέρω. Πιστεύω ότι είμαι καλός σε αυτό”.

Για τις συνθήκες που επικρατούν στον Χολαργό: «Είναι κατάλληλες οι συνθήκες εδώ. Γι΄αυτό και αποφάσισα να έρθω. Γίνεται καλή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή και στο επιτελείο του. Η ομάδα είναι υγιέστατη”.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Γεωργαλής αναφέρθηκε στη βαθμολογική ανάσα που πήρε η ομάδα του μετά τη νίκη επί του Ρεθύμνου με 74-73. Αναλυτικά, όσα είπε στον Sport24 Radio και στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Νίκο Συριώδη.

Για τη νίκη του Κολοσσού επί του Ρεθύμνου με 74-63: “Υπήρχε πίεση και άγχος. Έπρεπε να ελέγξουμε τον ρυθμό κυρίως αμυντικά και το καταφέραμε σε ένα μεγάλο βαθμό. Ήρθε η νίκη, αυτό που θέλαμε δηλαδή και από εδώ και πέρα βλέπουμε το μέλλον πιο αισιόδοξα, διαφορετικά. Έχουμε έναν καινούργιο προπονητή που σιγά-σιγά βγαίνει η δουλειά του και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».

Για το "κλειδί" της αναμέτρησης: “Στην άμυνα είχαμε μια πολύ καλή προσέγγιση στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεχτήκαμε μόλις 20 πόντους. Στο δεύτερο ίσως χαλαρώσαμε, ίσως το Ρέθυμνο ήταν πιο συγκεντρωμένο και μπήκε πιο δυνατά. Νομίζω η αμυντική προσέγγιση που είχαμε ήταν το κλειδί”.

Για την πρώτη συμμετοχή του Κάρτερ: “Είναι ένα έμπειρο παιδί, έχει παίξει στην Ευρώπη σε πολλές ομάδες, εμείς χρειαζόμαστε την εμπειρία αυτή τη στιγμή γιατί είχαμε ξένους που δεν ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα και κυρίως την Ευρώπη. Είναι ένα θετικό στοιχείο στην ομάδα και ελπίζω να βοηθήσει περισσότερο στη συνέχεια”.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ