SPORT24

Oι πρωταγωνιστές στον Sport24 Radio 103,3!

LEN CHAMPIONS LEAGUE 2018 / FINAL-8 / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÅÔÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
LEN CHAMPIONS LEAGUE 2018 / FINAL-8 / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÅÔÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Θοδωρής Βλάχος (Ολυμπιακός), Γιάννης Κώτσιρας (Αστέρας Τρίπολης), Δημήτρης Χαριτόπουλος (Ήφαιστος Λήμνου), Νώντας Παπαντωνίου (Ήφαιστος Λήμνου), Χάρης Γιαννόπουλος (ΑΕΚ) μίλησαν στους δημοσιογράφους του Sport24 Radio 103,3 για την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Νίκο Συριώδη.

Το "τρίτο ημίχρονο" των αναμετρήσεων του Σαββάτου (16/3) έγινε στον Sport24 Radio 103,3 καθώς οι Θοδωρής Βλάχος (Ολυμπιακός), Γιάννης Κώτσιρας (Αστέρας Τρίπολης), Δημήτρης Χαριτόπουλος (Ήφαιστος Λήμνου), Νώντας Παπαντωνίου (Ήφαιστος Λήμνου), Χάρης Γιαννόπουλος (ΑΕΚ) μίλησαν στους δημοσιογράφους του Sport24 Radio 103,3 για την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Νίκο Συριώδη.

Θοδωρής Βλάχος (προπονητής ανδρικής ομάδας πόλο Ολυμπιακού)

Για τη νίκη του Ολυμπιακού 11-10 επί της Σόλνοκ για το Champions League και αν αυτή ήταν δώρο για την ονομαστική του εορτή: "Πράγματι ήταν ένα από τα ωραιότερα δώρα σε μια μέρα που όλοι σου εύχονται χρόνια πολλά. Πήραμε μια σημαντική νίκη που μας δίνει ένα απλό πλεονέκτημα, όχι την πρόκριση. Σίγουρα η μέρα γίνεται καλύτερη θα είμαι πολύ πιο χαρούμενος. Σημασία έχει ότι η ομάδα βρίσκει και πάλι τον καλό της εαυτό. Στο πρώτο μισό δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι, αλλά σιγά-σιγά η πίεση θα μας φεύγει. Η πίεση για το αν ο πρωταθλητής Ευρώπης θα βρεθεί στο φάιναλ-8 και είναι κάτι που πρέπει να το διαχειριστούμε. Μέχρι στιγμής το έχουμε πάρει και λίγο εγωιστικά και θέλουμε οπωσδήποτε να βρεθούμε εκεί".

Για το αν ο αγώνας ήταν επιπέδου τελικού Τσάμπιονς Λιγκ: "Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Οι δύο ομάδες είναι οι δύο τελευταίες νικήτριες του Τσάμπιονς Λιγκ, με κορυφαίους αθλητές, ξένους, Ούγγρους και Έλληνες. Ήταν επόμενο να γίνει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και όταν διακυβευόταν κάτι πολύ μεγάλο, ένα πλεονέκτημα. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν πάρα πολύ. Στο τέλος εμείς ήμασταν πιο ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί. Σίγουρα βοήθησε και ότι σήμερα πρώτη φορά στο κολυμβητήριο βρέθηκε πολύς κόσμος για να μας στηρίξει. Η ατμόσφαιρα όταν είναι καυτή και οι παίκτες παίζουν διαφορετικά".

Για το αν ήταν κρίσιμα τα δύο γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου: "Μείναμε πίσω τρία γκολ που παίζοντας με αυτή την ομάδα είναι δύσκολο να επανέλθεις. Ευτυχώς σε εκείνο το σημείο πετύχαμε δύο κομβικά γκολ σε μικρό χρονικό διάστημα και εκεί άλλαξε όλο το μομέντουμ του παιχνιδιού με τη βοήθεια και του κόσμου, καθώς ξεσηκώθηκε όλο το κολυμβητήριο. Μπήκαμε στο τρίτο οκτάλεπτο με ένα μικρό χάντικαπ και καταφέραμε να νιώσουμε ότι έχουμε στα χέρια μας το παιχνίδι. Πήραμε έτσι εμείς τα ηνία και μέχρι το τέλος ήμασταν οι κυρίαρχοι. Στο πρώτο μισό ήταν καλύτερη η Σόλνοκ".

Για το αν υπήρχαν λάθος επιλογές στον παίκτη παραπάνω στο πρώτο μισό της αναμέτρησης: "Είναι ένα κομμάτι για το οποίο πολλοί δεν έχουν δώσει εξήγηση τι φταίει. Σίγουρα φταίει η πολύ καλή άμυνα και όχι οι σωστές ιδέες της επίθεσης. Μετά το δεύτερο χαμένο στον παίκτη παραπάνω η πίεση ερχόταν πάνω μας. Εμείς ζητάμε από τα παιδιά το ξεκίνημα να είναι το απόλυτο ώστε να μας δώσει ψυχολογικό πλεονέκτημα. Εκεί κολλήσαμε καθώς είχαμε τέσσερα χαμένα στον παραπάνω, ενώ οι αντίπαλοί μας είχαν βάλει τρία γκολ στα πέντε. Αυτή ήταν η διαφορά του παιχνιδιού, αλλά οι μεγάλες ομάδες όπως είναι η δική μας μπορούν να αντιδράσουν, να ξαναμπούν στο παιχνίδι και να το κερδίσουν. Η άμυνά μας έσφιξε, βγάλε εμείς λιγότερα πλέον και είχαμε πιο πολλές ιδέες στην επίθεση, πιο καλά τελειώματα, γκολ που μας έβγαλαν μπροστά στο σκορ και μετά κρατήσαμε τη νίκη".

Γιάννης Κώτσιρας (Αστέρας Τρίπολης)

Για την ισοπαλία του Αστέρα Τρίπολης 1-1 με τη Λαμία: "Αν κάποια ομάδα δικαιούνταν κάποιο γκολ με βάση τις ευκαιρίες που ήταν λίγες νομίζω ήταν η δική μας, ωστόσο το αποτέλεσμα νομίζω είναι δίκαιο δεν απειλήσαμε ιδιαίτερα μόνο κάποιες υποψίες ευκαιριών κάναμε. Θα συνεχίσουμε, θα δουλέψουμε τις επόμενες μέρες που είναι αρκετές και πιστεύω να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια".

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: "Πάνω απ” όλα εμείς και το προπονητικό τιμ θα ηρεμήσουμε, θα καθαρίσει λίγο το μυαλό μας και έχουμε αρκετές μέρες για να βελτιωθούμε και να βάλουμε πράγματα στο παιχνίδι μας ώστε να αποδώσουμε καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια".

Δημήτρης Χαριτόπουλος (Ήφαιστος Λήμνου)

Για τα "κλειδιά" της εξαιρετικής πορείας του Ήφαιστου και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 75-73: "Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ στη συγκέντρωση. Τα κλειδιά είναι ότι έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μια χημεία ανάμεσα στους παίκτες και τους προπονητές που να μπορούμε να ακολουθούμε τις οδηγίες όσο καλύτερα γίνεται. Έχουμε βάλει στο παιχνίδι μας το να παίζουμε πολύ δυνατά με καλές ομάδες, με μεγάλα ρόστερ και να μην χάνουμε καμία στιγμή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτό έφερε τη νίκη, ότι από την αρχή μέχρι το τέλος ήμασταν μπροστά και όταν ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε δείξαμε ψυχραιμία. Είχαμε ένα φανταστικό παιχνίδι σήμερα".

Για το αν υπήρξε "φόβος" όταν ο ΠΑΟΚ έκανε την αντεπίθεσή του: "Το περιμέναμε αυτό από τον ΠΑΟΚ. Είναι ομάδα με πολύ προσωπικότητα με παίκτες που έχουν εμπειρία και προσωπικότητα και διαθέτει μεγάλους σουτέρ. Κατάφεραν με τρίποντα να γυρίσουν το παιχνίδι και να το φέρουν στα ίσια, αλλά δεν είχαμε καθόλου άγχος και αυτό είναι η επιτυχία. Μπορώ να πω ότι όταν το παιχνίδι πηγαίνει έτσι το διασκεδάζουμε. Το βλέπω και στους συμπαίκτες μου ότι δεν αγχώνονται".

Για το αν "κλείδωσε" η παρουσία στην οκτάδα: "Αυτή η νίκη δεν είναι τίποτα παραπάνω από ία νίκη. Εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και θέλουμε να κερδίσουμε την ΑΕΚ στην έδρα μας. Ο προπονητής μας είναι πάρα πολύ φιλόδοξος. Το ίδιο η διοίκηση και οι παίκτες. Δεν υπάρχει ταβάνι στη φιλοδοξία μας. Θέλουμε να πάρουμε όσο πιο πολλές νίκες μπορούμε".

Για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος για φέτος: "Να μην χάσουμε πάνω από δύο παιχνίδια μέχρι το τέλος της χρονιάς".

Για την προσωπική του απόδοση και αν είναι πρόκληση επιστροφή στη Θεσσαλονίκη: "Όχι, κάθε παιχνίδι παίζω το ίδιο, το ξέρει ο προπονητής μου. Σε άλλα είμαι άστοχος, σε άλλα εύστοχος. Κάθε παιχνίδι το διασκεδάζω πραγματικά όπου και να παίζω. Στον Ήφαιστο έχουμε υγεία σαν ομάδα και το διασκεδάζω πραγματικά".

Νώντας Παπαντωνίου (Πανιώνιος)

Για τη νίκη του Πανιωνίου 72-65 επί του Ρεθύμνου: "Είναι μια τεράστια νίκη, γιατί επιτεύχθηκε επί ενός αντιπάλου με τον οποίο έχουμε τους ίδιους στόχους. Κάναμε τρομερή προσπάθεια και αντιστρέψαμε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. Ξεκινήσαμε από την άμυνα. Δουλεύουμε πολύ καλά τελευταία. Έχουμε δεθεί τα παιδιά μεταξύ μας, είμαστε αγαπημένοι από την πρώτη μέρα με τους ξένους, έχουμε γίνει ένα και το δείξαμε και σήμερα. Οι πανηγυρισμοί και η αγκαλιά είναι ότι καλύτερο έχει να δείξει αυτή η ομάδα".

Για το διαφορετικό πρόσωπο που έδειξε ο Πανιώνιος κυρίως στην τέταρτη περίοδο: " Το Ρέθυμνο είχε έναν εκπληκτικό Μπαρτ, από άλλο πλανήτη. Εγώ τον γνωρίζω καλά γιατί ήταν συμπαίκτης μου πέρσι. Είναι τρομερός σκόρερ. Στην αρχή δεν τον αντιμετωπίσαμε σωστά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε όλη δουλειά και καταφέραμε να βγάλουμε τις δύο τρεις τελευταίες κρίσιμες άμυνες πάνω του. Ευτυχώς έδωσα και εγώ κάτι καλό στην ομάδα σήμερα, οπότε είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί η νίκη μας δίνει τεράστιο κουράγιο για τη συνέχεια".

Χάρης Γιαννόπουλος (ΑΕΚ)

Για τη δύσκολη επικράτηση της ΑΕΚ ΜΕ 96-92 επί της Κύμης: "Εξελίχθηκε δύσκολο το παιχνίδι γιατί είχαμε σχεδόν αδειάσει μετά από μια σειρά αγώνων πάρα πολύ δύσκολων για εμάς και πολύ απαιτητικών, οπότε είναι λίγο φυσιολογικό να υπάρχει μια μικρή πτώση στην ενέργεια και στη συγκέντρωση. Το παν για εμάς ήταν να πάρουμε τη νίκη και από τη στιγμή που το καταφέραμε είναι όλα καλά. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκουραστούν τα παιδιά που παίζουν περισσότερο, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, να διορθώσουμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών και να συγκεντρωθούμε στο δύσκολο παιχνίδι που θα έχουμε με τον Ήφαιστο Λήμνου".

Για το επόμενο παιχνίδι με τον Ήφαιστο: "Είναι πολύ δύσκολο. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με πολλές λύσεις που παίζει γρήγορο μπάσκετ, παίζει δυνατή και καλή άμυνα, παίζει πάντα στοχευμένα και θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Θα πρέπει να γυρίσουμε και πάλι τον διακόπτη και να αρχίσουμε να παίζουμε σαν σε πλέι οφ, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη, γιατί θα είναι και σολντ άουτ ο αγώνας και όλα τα ματς εκεί πέρα είναι πάρα πολύ δύσκολα και συνήθως οδηγούν σε νίκη του Ηφαίστου".

Ακούστε τα ηχητικά:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ