SPORT24

Οι πρωταγωνιστές μιλούν στον Sport24 Radio

Οι πρωταγωνιστές μιλούν στον Sport24 Radio

Ο Άκης Δημακός μπήκε στα αποδυτήρια και με την βοήθεια των δημοσιογράφων του Sport24 Radio 103,3 μίλησε με τους πρωταγωνιστές των αγώνων. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Οι πρωταγωνιστές των αγώνων του Σαββάτου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Πάμε Αποδυτήρια" με τον Άκη Δημακό στον Sport 24 Radio 103,3.

Διαβάστε τι δήλωσαν ο Κώστας Στιβαχτής, η Κατερίνα Γιώτα, ο Χουάν Μουνάφο, ο Βασίλης Καββαδάς, ο Μάριος Ματαλών και ο Νίκος Αργυρόπουλος.

Κώστας Στιβαχτής (πασαδόρος του Ολυμπιακου):
« Δεν κάναμε πάρα πολύ καλή εμφάνιση, αλλά ακολουθήσαμε αυτά που είχαμε πει και παρότι ήμασταν νευρικοί, κερδίσαμε αρκετά εύκολα και δεν πιεστήκαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Στον Παναθηναϊκό δεν ήθελαν να μείνω, μου το έδειξαν, αλλά ευτυχώς για εμένα, ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού, που είναι μία οργανωμένη ομάδα που θέλει να μαζεύει καλούς παίκτες και έχει κανονικό προπονητή. Σκοπός μου είναι να βοηθάω την ομάδα, η οποία τον τελευταίο καιρό δείχνει μεγάλα σημάδια βελτίωσης και νομίζω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο».

Κατερίνα Γιώτα (βολεϊμπολίστρια του Ολυμπιακού):
« Σίγουρα είναι μία πολύ σημαντική νίκη που τη θέλαμε πολύ. Δεν ξεκινήσαμε καλά την αναμέτρηση και γενικότερα δεν ήταν από τις καλύτερες μας εμφανίσεις. Σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός δε μετράει το πως θα παίξεις, αλλά το πόσο θέλεις το παιχνίδι. Το θέλαμε πολύ, πήραμε το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε, τώρα μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια και στο μέλλον θα πάμε πολύ καλύτερα.

Προσπαθούμε να κάνουμε στα ματς αυτά που μας ζητάει ο προπονητής καθημερινά στις προπονήσεις, ίσως κάποιες φορές ακόμα δεν τα καταφέρνουμε, αλλά ελπίζουμε ότι θα βρούμε τις ισορροπίες μας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι παρά την κακή εμφάνιση καταφέραμε και κερδίσαμε. Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος, ίσως σήμερα να ήταν μία κακή στιγμή».

Χουάν Μουνάφο (μέσος του Πλατανιά):
« Είναι μία μεγάλη νίκη για εμάς, κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι σε καλή κατάσταση. Μπορεί να έχασε ψυχολογία από ότι συνέβη στο Κύπελλο, αλλά ξέραμε ότι πρόκειται για ένα σύνολο που από πέρσι παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και είναι πολύ δυνατό στην έδρα του. Εμείς έπρεπε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να έχουμε την κατοχή. Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήμασταν καλοί και μετά το δεύτερο γκολ που πετύχαμε κλειστήκαμε περιμένοντας να τελειώσει το παιχνίδι.

Είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς, από τη στιγμή που την προηγούμενη αγωνιστική δεν καταφέραμε να νικήσουμε στην έδρα μας τη Βέροια για να πάρουμε απόσταση από τις τελευταίες θέσεις. Αυτό το κάναμε στην Ξάνθη και θέλουμε από εδώ και πέρα να τελειώσουμε καλά τον πρώτο γύρο, διότι στην αρχή του δεύτερου έχουμε αρκετά δύσκολα παιχνίδια και θέλουμε να είμαστε ήσυχοι. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας, στόχος μας είναι αρχικά να φύγουμε από τις τελευταίες θέσεις και να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα στη συνέχεια για να δούμε αν θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε ψηλότερα».

Βασίλης Καββαδάς (σέντερ του Αρκαδικού):
« Αξίζαμε τη νίκη (σ.σ. με το Λαύριο), τη διεκδικήσαμε και κάναμε τα πάντα για να την πάρουμε μέσα στο γήπεδο μας. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα όλη την εβδομάδα, είμαστε χαρούμενοι και προχωράμε. Για την απόδοσή μου δεν έχω να πω κάτι. Παίρνω χρόνο, παίρνω αυτό που αξίζω και μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι, προπόνηση με την προπόνηση γίνομαι καλύτερος και κερδίζω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου, που με πιστεύει.

Τη μία ημέρα μπορεί να σκοράρω, την άλλη όχι και τόσο πολύ, αλλά σημασία έχει νακερδίζει η ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι δουλεύουμε τους αυτοματισμούς μας στην προπόνηση, το επίπεδο της οποίας έχει ανέβει αρκετά από την ημέρα που ήρθαμε ο Άιρλαντ και εγώ. Έτσι στους αγώνες έχουμε γίνει πιο γρήγοροι, πιο καλοί και βάζουμε διάφορα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Είμαστε συγκεντρωμένοι και δεν κάνουμε χαζά λάθη, όπως με το Ρέθυμνο. Κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι».

Μάριος Ματαλών (γκαρντ του Ρεθύμνου):
« Ήταν ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου για εμάς. Έπρεπε να ξεκινήσουμε να χτίζουμε και να μη χάνουμε εντός έδρας. Η αναμέτρηση ξεκίνησε περίεργα για εμάς, ειδικά στην πρώτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια δείξαμε συγκέντρωση στην άμυνα, κάτι που φάνηκε και στην συνέχεια του αγώνα.

Κάναμε αυτό που έπρεπε για να έρθει η νίκη και στο τέλος δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στην Καβάλα να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι. Ήμασταν σοβαροί και πήραμε τη νίκη, όπως οφείλαμε να κάνουμε. Η ομάδα τώρα αρχίζει και «δένει» και όσο περνάει ο καιρός θα παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο. Άλλωστε αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται και από τα τελευταία παιχνίδια, ακόμα και αυτά που χάσαμε».

Νίκος Αργυρόπουλος (γκαρντ του Απόλλωνα Πάτρας):
« Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν δεν ακουστεί η κόρνα, δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε και με τον Π.Α.Ο.Κ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι το «θέλω» της ομάδας για τη νίκη, υπερίσχυσε και η μπάλα μπήκε στο καλάθι, διότι το… θέλαμε πάρα πολύ. Ήταν μία μεγάλη νίκη, δεν το κρύβω ότι είχαμε άγχος και ξέρουμε ότι η ομάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.

Είναι σίγουρα και ψυχολογικό το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, εκτός από βαθμολογικό, αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Άλλωστε, δεν τα παρατήσαμε σε κανένα σημείο του αγώνα, στο ημίχρονο είπαμε αυτά που έπρεπε και στο δεύτερο μέρος βγήκαμε αποφασισμένοι. Οι νέοι παίκτες (σ.σ. ο Ντίλαρντ και ο Σάντλερ) είναι πάρα πολύ ποιοτικοί, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και το δείχνουν. Δύο παίκτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μία ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ