SPORT24

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος "βαφτίζει" τους παραγωγούς του Sport24 Radio 103.3

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος "βαφτίζει" τους παραγωγούς του Sport24 Radio 103.3

Ο Sport 24 Radio 103.3 είναι έτοιμος για μεγάλη μπάλα με το νέο του πρόγραμμα και για αυτό αποφάσισε να δώσει ποδοσφαιρικό ρόλο σε καθέναν από τους 35 παραγωγούς. Δείτε τους όπως δεν τους έχετε ποτέ φανταστεί!

Όλοι όσοι αγαπάμε τον αθλητισμό, ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή κάποιο άλλο ομαδικό σπορ, σίγουρα θα έχουμε "τσακώσει" τους εαυτούς μας μικρούς να κάνουμε όνειρα, βάζοντας τους εαυτούς μας στη θέση του αγαπημένου μας σπουδαίου αθλητή, εκείνου που πιστεύουμε πως ταιριάζει στην ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση και ιδιοσυγκρασία μας.

Ε, αυτό ακριβώς σκέφτηκαν κάποια στιγμή οι άνθρωποι του Sport 24 Radio 103,3, της πιο δυνατής αθλητικής συχνότητας που παίζει δυνατά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εδώ και μερικά χρόνια και τους ήρθε μία εντυπωσιακή ιδέα.

Ποια ήταν αυτή; Να ταιριάξουν όλους τους παραγωγούς του σταθμού που παίρνουν θέση μπροστά από τα μικρόφωνα με μεγάλους ποδοσφαιρικούς σταρ του παρελθόντος και του παρόντος, εγχώριους ή ξένους, για να δημιουργήσουν δίδυμα-φωτιά όπου ο καθένας θα έχει ένα ποδοσφαιρικό alter ego του.

Η πρόκληση ήταν μεγάλη και με αφορμή την πρόσφατη εκκίνηση του νέου ανανεωμένου προγράμματος του Sport24 Radio 103.3, που θα σας συντροφεύσει για όλη την αγωνιστική σεζόν. Δεν θα μπορούσε να την αναλάβει άλλος, εκτός από τον διευθυντή του σταθμού, Παντελή Διαμαντόπουλο, που τους βούτηξε όλους στη δική του κολυμπήθρα, και απάντησε σε όλες τις ρωτήσεις του Βαγγέλή Σταματόπουλου.

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος "βαφτίζει" τους παραγωγούς του Sport24 Radio 103.3

Ποιοι μεγάλοι ποδοσφαιρικοί σταρ λοιπόν θα ήταν οι παραγωγοί του Sport 24 Radio 103,3 στο νέο πρόγραμμα του σταθμού; Το ταξίδι αρχίζει, για αυτό προσδεθείτε:

Θωμάς Μαύρος ο Βασίλης Γερασίμου: Εμβληματικός ΑΕΚτζής που πιάνει το συναίσθημα των φίλων της Ένωσης αλλά και τυγχάνει καθολικής αποδοχής από ακροατές-υποστηρικτές άλλων ομάδων. Αυθεντικός και Original. Όχι μόνο 21 αλλά και 24 (αν προσθέσεις και τις τρεις ώρες πρωινής καθημερινής εκπομπής στον Sport24 Radio 103.3).

Γιώργος Μύρτσος ο Δημήτρης Μαχαίρας: Τι δεν καταλαβαίνεις; Αν υπάρχει ένας παραγωγός σε αυτό το σταθμό που έχει φάει τη νύχτα όχι με το κουτάλι, αλλά με την κουτάλα και τα μαχαιροπίρουνα μαζί, αυτός είναι ο Δημήτρης Μαχαίρας. Με τέτοια βαρβάτη φωνή, επιβάλλεσαι όχι μόνο στο κοινό σου αλλά και ως γκολκίπερ στους αμυντικούς σου.

Ζίκο ο Γιώργος Θαναηλάκης: Αρτίστας του ραδιοφώνου, ένας σύγχρονος μπον βιβέρ των ερτζιανών που δεν περιορίζεται μόνο στα των συνόρων αλλά ανοίγει κάθε τρεις και λίγο τα φτερά του για να αναζητήσει και άλλες (ποδοσφαιρικές) πολιτείες. Υπάρχει κανείς πιο κοσμογυρισμένος από αυτόν;

Πελέ ο Μηνάς Τσαμόπουλος: Καλός ο Ζίκο, αλλά όταν μιλάμε για τον απόλυτο, τον έναν, το αφεντικό στην εθνική Βραζιλίας, τότε αναφερόμαστε στον Πελέ. Άλλος χαρισματικός στο να ξεσηκώνει και να μαγεύει τα πλήθη όσο ο Μηνάς Τσαμόπουλος κάθε πρωί, δύσκολο να βρεθεί. Πραγματικός κουμανταδόρος, όπως ο βασιλιάς Πελέ.

Ρονάλντο ο Γιάννης Φιλέρης: Πόση αθλητική σοφία και τετράγωνη λογική μπορεί να χωρέσει σε ένα στούντιο ραδιοφώνου; Μπόλικη αν σκεφτείς ότι τα πρωινά παίζει (μεγάλη) μπάλα ο Γιάννης Φιλέρης. Ένα φαινόμενο με τα απαραίτητα παραπανίσια κιλά μαζί. Ρονάλντο ασυζητητί λοιπόν.

Κριστιάνο Ροναλντο ο Ευάγγελος Μίχος: Καλές οι ομάδες, οι παρέες, τα σύνολα, αλλά κάποιος πρέπει να κάνει το βήμα μπροστά και να ξεχωρίζει με το ταλέντο, την προσωπικότητα, το ταμπεραμέντο και τις πολυσυλλεκτικές του γνώσεις. Ένας προικισμένος ρεπόρτερ-σταρ που θέλει τα φώτα πάνω του για να σου μεταλαμπαδεύει γνώσεις και εμπειρίες δεκαετιών.

Φίλιπ Λαμ ο Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ακούραστος και ακάθεκτος, ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό μηχανάκι που οργώνει το γήπεδο και το ρεπορτάζ. Πολυσύνθετος και δημιουργικός, παίκτης που θέλεις πάση θυσία να έχεις στην ομάδα σου για να στην κάνει καλύτερη.

Ράιαν Γκιγκς ο Τάσος Νικολογιάννης: Φινετσάτος, αεράτος και κλασάτος, με πλούσιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις και ανεκτίμητες εμπειρίες. Τον θέλεις για να σου δίνει έκρηξη και ταχύτητα αλλα και για το μυαλωμένο του παιχνίδι.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ο Σάββας Τζιομπάνογλου: Ο ορισμός του απρόβλεπτου. Μόλις αρχίσει να μιλάει, δεν ξέρεις τι να περιμένεις να ακούσεις.

Λουίς Σουάρες ο Βαγγέλης Αρναούτογλου: Προσοχή δαγκώνει! Παίκτης τεράστιας κλάσης που κάνει τη διαφορά, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να θυσιάσει το εγώ για το καλό της ομάδας αλλά και να συγκρουστεί με όποιον είναι απέναντί του για να υπερασπιστεί τη μπάλα και τις (τεκμηριωμένες και γεμάτες δυνατά επιχειρήματα) θέσεις, ιδέες και απόψεις του.

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος "βαφτίζει" τους παραγωγούς του Sport24 Radio 103.3

Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε ο Γιώργος Συρίγος: Καλό και άγιο το συναίσθημα στον αθλητισμό αλλά όταν μπαίνει το "πρέπει" και κυνηγάς το αποτέλεσμα, είναι αναγκαία σε μεγάλο βαθμό τόσο η λογική σκέψη όσο και ο ορθολογισμός. Όταν αυτά τα συνδυάζεις με ατόφια αθλητική γνώση και αντίληψη, τότε μπροστά από το μικρόφωνο βρίσκεται ο Γιώργος Συρίγος.

Ζινεντίν Ζιντάν ο Παντελής Βλαχόπουλος: Λάτρης του ωραίου, του εξεζητημένου, του φαντεζί, αυτού που προσελκύει τον κόσμο στα γήπεδα. Θιασώτης μίας ποδοσφαιρικής κοινωνίας άλλης εποχής, πιο αγνής και πιο ρομαντικής. Ισορροπιστής μεταξύ φουλ άμυνας και επίθεσης κατά ριπάς.

Ρουντ Γκούλιτ ο Διονύσης Βερβελές: Ένα πραγματικό άτι που όταν αρχίσει τον καλπασμό του στο χορτάρι (ή μπροστά από το μικρόφωνο) παρακαλάς να μην βρεθείς στο διάβα του για να σε παρασύρει. Σήμα κατατεθέν τα σουτ (και ατάκες) οβίδες και οι κεφαλιές (απόψεις) κανονιές που αυξάνουν συνεχώς τη δεξαμενή του φανατικού κοινού του.

Μάρκο Φαν Μπάστεν ο Κώστας Γουλής: Σταρ ολκής ο Γκούλιτ, αλλά ο άνθρωπος-γκολ στην εθνική Ολλανδίας που αγάπησε τόσος πολύς κόσμος δεν ήταν άλλος από τον Μάρκο Φαν Μπάστεν. Έτσι ακριβώς είναι και ο Κώστας Γουλής: to the point που λένε και στην ελληνική ύπαιθρο, με απολύτως εύστοχα σχόλια που δίνουν και μπόλικη τροφή για σκέψη.

Φρανκ Ράικαρντ ο Κώστας Τσίλης: Ο τρίτος της... ολλανδικής παρέας, ο συνδετικός κρίκος όπως θα έλεγαν οι ποδοσφαιρικοί, ο glue guy (ο παίκτης που ενώνει ομάδες) όπως θα υπερθεμάτιζαν οι μπασκετικοί. Η ήρεμη δύναμη που συνδυάζει τεχνική, φαντασία, μυαλό και ποδοσφαιρική οξυδέρκεια.

Γκαμπριέλ Μπατιστούτα ο Θέμης Καίσαρης: Μπόμπερ που δεν αφήνει τίποτα όρθιο, δεν αρκείται μόνο στο να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό αλλά θέλει να το κάνει με τρόπο εμφατικό και θεαματικό ξετινάζοντας τα αντίπαλα δίχτυα. Ταλέντο, μπρίο, φαντασία, ωριμότητα και διάθεση για ρήξη με όλα τα στερεότυπα και τα κλισέ, όλα σε ένα πακέτο!

Μισέλ Πλατινί ο Τσάρλι: Ένας καλλιτέχνης των γηπέδων που μάγευε το ποδοσφαιρικό κοινό με τη φαντασία και τον τρόπο που διάβαζε το παιχνίδι της ομάδας του και των αντιπάλων, ένας ξεχωριστός ραδιοφωνικός παραγωγός που καθηλώνει το πιστό ακροατήριό του με τις μπολιασμένες με λογική αναλύσεις του για τα τερτίπια της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς.

Αντρές Ινιέστα ο Γιάννης Λαμπίρης: Η φαντασία στην εξουσία! Μυαλό, αντίληψη, καθαρή ποδοσφαιρική σκέψη και ώριμη προσέγγιση των καταστάσεων. Το μόνο που λείπει από τον Γιάννη Λαμπίρη σε σχέση με τον μύθο της Μπαρτσελόνα είναι ένα γκολ σε τελικό Μουντιάλ, τίποτα άλλο.

Τσάβι ο Δημήτρης Σκούρτας: Ο Τσάβι μετακόμισε στην Αλ Σαντ στο φινάλε της καριέρας του, όμως ο Σκούρτας θυμίζει τον Τσάβι που μεσουρανούσε στην Μπαρτσελόνα. Σταθερή αξία, κρύο αίμα, η απαραίτητη φωνή της λογικής και της ισορροπίας σε μία ομάδα (εκτός αν μιλάει για Λίβερπουλ οπότε χάνεται λίγο η μπάλα αλλά τον συγχωρούμε εμείς οι φανς των ρεντς).

Λόταρ Ματέους ο Γιώργος Οικονόμου: Οι Λατίνοι κερδίζουν το χειροκρότημα της εξέδρας αλλά τον απόλυτο σεβασμό τον εμπνέουν οι Γερμανοί. Ο Γιώργος Οικονόμου είναι αυτής της σχολής, της πειθαρχίας εντός και εκτός αποδυτηρίων. Συγκροτημένος, κοφτός και ρεαλιστικός λόγος, στα όρια του κυνισμού και μίλια μακριά από το χάιδεμα αυτιών.

Χρίστο Στόιτσκοφ ο Λευτέρης Αμπατζής: Ένας Βαλκάνιος που ξέρει τα μυστικά της μπάλας όσο λίγοι, πραγματικός γητευτής που σε κερδίζει με το καλημέρα απλώνοντας τις γνώσεις του για το ποδόσφαιρο μπροστά στο μικρόφωνο. Τον τροφοδοτείς στο χώρο του κέντρου και τον αφήνεις να κάνει παιχνίδι. Η κίνηση του είναι λίγο αργή αλλά αφού μιλάει στη μπάλα...

Τζενάρο Γκατούζο ο Σπύρος Καβαλιεράτος: Ένας πραγματικός μαχητής της ενημέρωσης και σκαπανέας του ρεπορτάζ που δεν "κολλάει" πουθενά, δεν έχει πρόβλημα να σπάσει αυγά αν χρειαστεί για να βγει καλή η ομελέτα (μπασκετική κατά προτίμηση). Και φυσικά έτοιμος για... γκάζια σε όποιον είναι τσακωμένος με τη λογική και την πραγματικότητα.

Γκάρεθ Μπέιλ ο Γιάννης Κουβόπουλος: Κοντά σε έναν πίτμπουλ (Γκατούζο) χρειάζεται και ένας 100άρης για να γεμίζει και η επίθεση. Το ρεπορτάζ τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και ο Γιάννης Κουβόπουλος σπριντάρει για μην του ξεφεύγει τίποτα και να ενημερώνει υπεύθυνα, με σεβασμό προς τον ακροατή. Σε αντίθεση μάλιστα τον Μπέιλ δεν βγάζει τραυματισμούς...

Λιονέλ Μέσι ο Χρήστος Σούτος: Οι ακροατές βγαίνουν με φόρα στις γραμμές και βομβαρδίζουν με ερωτήματα, άλλοτε λογικά άλλοτε παράλογα, ωστόσο απέναντί τους είναι ένας άνθρωπος που μπορεί και ντριμπλάρει με στιλ ακόμα και σε τηλεφωνικό θάλαμο. Λιονέλ Μέσι, ρίξε μία ματιά στον Έλληνα κλώνο σου που είναι και φαν της ομάδας σου by the way.

Γουέιν Ρούνεϊ ο Παύλος Σαχτούρης: Μαζί με την τέχνη της ντρίμπλας (βλ. Σούτος-Μέσι) χρειάζεται πάθος και δύναμη και κάπου εδώ... ορμάει ο Παύλος Σαχτούρης που ως άλλος Ρούνεϊ (ο... καλός, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) είναι αποφασισμένος να περάσει ακόμα και μέσα από Συμπληγάδες για να υπερασπιστεί τις ποδοσφαιρικές του θέσεις.

Νεϊμάρ και Σωτήρης Γεωργίου: Και ποδοσφαιρικό αλάνι και περπατημένος εκτός γηπέδου. Βιρτουόζος στο χορτάρι που δεν μπορείς να τον βάλεις σε καλούπια καθώς θέλει να έχει απόλυτη ελευθερία στις κινήσεις του και να κάνει το απρόβλεπτο. Κάπως έτσι είναι και ο άρχοντας της νύχτας Σωτήρης Γεωργίου αλλά σε πορτοκαλί βερσιόν.

Σέρχιο Αγκουέρο ο Δημήτρης Μπαλής: Ο ορισμός του σπιντάτου, εκείνου που δεν τον πιάνεις ούτε με... λάσο αν το θέλεις. Αμφότεροι τρέχουν ακατάπαυστα, με τη διαφορά πως ο Δημήτρης Μπαλής έχει πιο γεμάτο βιογραφικό από τον Αργεντινό και είναι μάχιμος στη δουλειά του ακόμα και τις πρωινές ώρες τα Σαββατοκύριακα.

Ίβαν Ράκιτιτς ο Σπύρος Κοντός: Ντελικάτος και απόλυτα κοντρολαρισμένος, δεν κάνει περιττά πράγματα που θα ζημιώσουν την ομάδα, ψάχνει πάντα την καλύτερη δυνατή λύση για το συμφέρον της ομάδας. Εργαλείο πολυτελείας.

Ενγκολό Καντέ ο Ηλίας Καλλονάς: Όταν οι άλλοι σταματούν (άνθρωποι είμαστε, όχι μηχανές) μένοντας από δυνάμεις, ο Ηλίας Καλλονάς μόλις ολοκλήρωσε το ζέσταμά του και είναι πανέτοιμος να περάσει στην επόμενη πίστα. Στρατιώτης της ενημέρωσης και του διεισδυτικού ρεπορτάζ που θέλεις πάντα να τον έχεις δίπλα για να φυλάει τα νώτα σου.

Λούκα Μόντριτς ο Βασίλης Τεμπέλης: "Μηχανάκι" από τα λίγα που δεν περιορίζεται μόνο στο να αφήνει σε όλο το γήπεδο τα αποτυπώματά του αλλά που διακρίνεται για τη γλυκύτητα και την καπατσοσύνη στο παιχνίδι του. Σε αντίθεση με τον Κροάτη, ο Βασίλης Τεμπέλης αξίζει Χρυσή Μπάλα για τις πληθωρικές και σπαρταριστές ατάκες του στο μικρόφωνο.

Εντέν Αζάρ ο Ντενίς Μάρκο: Όταν αρχίζει να μιλάει για στοίχημα και να καταθέτει τις προβλέψεις του χάνεις τη μπάλα (όπως και οι αντίπαλοι του Αζάρ) καθώς γίνεται χειμμαρώδης και σε παρασύρει στο δικό του ξεχωριστό ρυθμό. Παίκτης κλάσης που όσο παίρνει παιχνίδια στα πόδια του τόσο καλύτερος και ποιοτικότερος γίνεται.

Γκονσάλο Ιγκουαΐν ο Γιώργος Περπερίδης: Όσοι "κολλάνε" σε κάποια έξτρα κιλά βλέπουν το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι. Εδώ μιλάμε για έναν πληθωρικό παίκτη που εμφανίζεται εκεί που καίει η μπάλα για να τη σπρώξει στα δίχτυα, το συνώνυμο της αποτελεσματικότητας. Όλα αυτά μπολιασμένα με καθαρά ποδοσφαιρικά επιχειρήματα που είναι.. αεροστεγή.

Ίκερ Κασίγιας ο Νίκος Συριώδης: Ο κίπερ που αποζητάει μία ομάδα για να της προσφέρει ασφάλεια, ηρεμία, σιγουριά στα μετόπισθεν. Ξέρει να καθοδηγεί μαεστρικά τους συμπαίκτες του ενώ με όπλο την εμπειρία αλλά και την τέχνη του λέγειν, διαχειρίζεται την όποια απρόβλεπτη κρίση μπορεί να ξεσπάσει στα αποδυτήρια.

Λεονάρντο Μπονούτσι ο Αντρέα Παλομπαρίνι: Χαλκέντερος και στιλάτος, δυναμικός και ποιοτικός. Σίγουρος και με τεράστια αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, φροντίζει πάντα να κουβαλάει βαρύ φορτίο στους ώμους του για να επιτρέπει στην ομάδα που τον πλαισιώνει να παίζει πιο απελευθερωμένα και να σκοράρει κατά βούληση.

Φραντσέσκο Τότι ο Θανάσης Κρεκούκιας: Last but not least στις αναφορές ο αειθαλής Θανάσης Κρεκούκιας που είναι, όπως και ο καπιτάνο Τότι, ένα σύμβολο. Γεμίζει το χορτάρι αλλά και τον ραδιοφωνικό αέρα με τις γνώσεις του, το ήθος του, το σεβασμό προς το συνομιλητή και την κρυστάλλινη σκέψη του που είναι επιπέδου... Champions League.

* Τον ίδιο τον Διαμαντόπουλο αναλάβαμε να τον βαφτίσουμε εμείς. Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποδοσφαιρόφατσα από τις λίγες, έτοιμος ανά πάσα στιγμή για διαβολικές ντρίμπλες (ποδοσφαιρικές και μπασκετικές) και επαναστάτης στην εκπομπή του κάθε τρεις και λίγο, με και χωρίς αιτία. Ενας αρχηγός αντισυμβατικός, που δεν θα κωλώσει ακόμη και να πέσει και σε τοίχο για την ομάδα του.

* Όσοι διάβασαν προσεκτικά την ανάλυση της Dream Team του Sport24 Radio 103,3 θα αντιλήφθηκαν πως δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης της Λίβερπουλ. Για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, αυτές ήταν οι απαιτήσεις του διευθυντή του σταθμού, Παντελή Διαμαντόπουλου, που έκρινε πως ουδείς από τους παραπάνω μπορεί να σηκώσει το τεράστιο βάρος της φανέλας της Λίβερπουλ. Τελεία και παύλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ