SPORT24

"Ο Ολυμπιακός είναι μια χαλασμένη ομάδα"

"Ο Ολυμπιακός είναι μια χαλασμένη ομάδα"

Ο Παντελής Βλαχόπουλος και ο Γιώργος Συρίγος κατά την διάρκεια της εκπομπής "Είναι να γελάει κανείς" του Spor24 Radio 103,3 αναφέρθηκαν στην αγωνιστική κρίση που διανύει ο Ολυμπιακός.

O Ολυμπιακός βρίσκεται σε άσχημο φεγγάρι, καθώς μετρά τέσσερις διαδοχικές ήττες στην EuroLeague. Οι Παντελής Βλαχόπουλος και Γιώργος Συρίγος στην εκπομπή τους "Είναι να γελάει κανείς" στον Sport24 Radio 103,3 αναφέρθηκαν εκτενώς στην άσχημη αγωνιστική εικόνα που έχουν οι ερυθρόλευκοι το τελευταίο διάστημα, αλλά και στα δεδομένα που διαμορφώνονται για εκείνους μετά την ήττα από την Αναντολού Εφές ( 75-65).

"Το πρώτο θέμα έχει σχέση με την ετοιμότητα της ομάδας. Η ομάδα είχε αφήσει το μπάσκετ στην άκρη για δέκα ημέρες κι έπρεπε να δούμε πώς θα αντιδράσει με βάση όλα τα προηγούμενα που υπήρχαν: Πρίντεζης, διαρροές και όλα αυτά.

Το πρώτο και βασικότερο και η μεγάλη εικόνα είναι πως ο Ολυμπιακός είχε και αντίδραση και νεύρο. Προσπάθησε χωρίς βεβαίως να έχει τα απαραίτητα εργαλεία, να κάνει ένα δικό του ένα παιχνίδι δύσκολο με μία πολύ δύσκολη και πάρα πολύ ποιοτική. Το παιχνίδι ξεκίνησε και ήταν αυτό που λαϊκά λέμε κατηφόρα. Στο 18-9 η εικόνα ήταν πως η Εφές θα κάνει ακόμα ένα δίλεπτο και η διαφορά θα πάει στους 15 πόντους. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε", είπε αρχικά ο Γιώργος Συρίγος, ο οποίος εν συνεχεία παρατήρησε πως "ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ. Στην επίθεση καλώς ή κακώς δεν μπορεί να παίξει. Φαίνεται και από την ανάποδη, αν το προσέξεις. Ο Γουέμπερ δεν ξέρει τους συμπαίκτες και τα συστήματα, αλλά είχε αποθέματα ενέργειας και για 14-15 λεπτά κάνει την διαφορά. Μέχρι εκεί. Όταν το παιχνίδι πήγε στην λογική της αντίδρασης, τον διάβασαν και προσαρμόστηκαν. Ήταν λογικό και αυτός να κουραστεί και δεν έχει άλλωστε την κλάση για να μείνει στην ίδια λογική. Αυτό δείχνει και το γεγονός πως η υπόλοιπη ομάδα δεν έχει τα εχέγγυα και τα στοιχεία για να παίξει κανονικό μπάσκετ. Το συζητήσαμε και χθες. Στη λογική πως δεν μπορείς να ματσάρεις την Εφές για 40 λεπτά, θες τον Σπανούλη για το απρόβλεπτο. Δεν βγαίνουν τα κουκιά να παίξεις . Είναι καλύτεροι οι άλλοι και είσαι αποδιοργανωμένος θες την ηγετική φυσιογνωμία του Νο. 1 παίκτη σου".

Επίσης, τόνισε πως "ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε μπάσκετ ακόμα και την ώρα που είχε αντιδράσει, είχε την ψυχολογία με το μέρος του, είχε γυρίσει από το -11 και θεωρητικά, αν είχε ρίξει στην Εφές ένα - δύο χτυπήματα, η εικόνα θα άλλαζε κυρίως και η πίεση θα περνούσε στην Εφές. Ο τρόπος που επιτέθηκε ο Ολυμπιακός ήταν κακός κι επιεικώς αφελής. Ολα αυτά αποτυπώνονται από τη χαμηλή παραγωγικότητα, τα αποτελέσματα και τα δείγματα που έχουμε στα τελευταία παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός πάντα έκανε λάθη, αλλά είχε δημιουργία Έχει σπάσει η αναλογία ασίστ - λαθών.... Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα, η οποία έχει περισσότερες ατέλειες από σταθερές στο αμιγώς αγωνιστικό. Αυτό υπό μία έννοια είναι παράδοξο..."

Ο Παντελής Βλαχόπουλο από την πλευρά του ανέφερε: "Είναι η τέταρτη συνεχόμενη ήττα του Ολυμπιακού στην EuroLeague και αν βάλουμε και την αποχώρηση από τον ημιτελικό Κυπέλλου, πάμε σε πέντε παιχνίδια που ο Ολυμπιακός φεύγει ηττημένος. Το «ηττημένος» δεν είναι μόνο αγωνιστικά. Μπορεί να έχει και τα υπόλοιπα στοιχεία. Είναι ωραίο αυτό που είπες πως ο Ολυμπιακός δεν έχει τις σταθερές και τις βάσεις. Ο Ολυμπιακός πριν από δύο μήνες όλα αυτά τα είχε σε υπέρτατο βαθμό. Η εξέλιξη αυτής της διαδικασίας με βάση το μπάσκετ του Μπλατ πήγαινε βάσει προγράμματος και στο αγωνιστικό κομμάτι και στην προσήλωση και στα αποδυτήρια και στην πνευματική ετοιμότητα των παικτών. Δεν θυμάσαι το απίστευτο σόου του Μπόγρη με τον Μιλουτίνοβ στο νοσοκομείο, το οποίο ήταν στο όριο της παιδικής χαράς. Έβλεπες, όμως, πόσο ευτυχισμένοι ήταν οι παίκτες. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι το αγωνιστικό με τον Μπλατ, το οποίο το αποτελείωσε η ιστορία με το ηχητικό του Γιώργου Πρίντεζη, το οποίο ισούται με οικονομικά προβλήματα στο τμήμα μπάσκετ. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έπαψε να ασχολείται αμιγώς με το μπάσκετ. Για αυτό χρησιμοποίησαν την φράση, ίσως είναι βαριά, «ο Ολυμπιακός είναι μία χαλασμένη ομάδα». Μπορεί να γυρίσει αυτό το πράγμα; Αυτό ρωτούν οι φίλοι του Ολυμπιακού".

Τέλος, ο Γιώργος Συρίγος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Το μπάσκετ πηγαίνει πίσω. Ο Ολυμπιακός είναι τόσο ευάλωτος που κάθε ομάδα - και η Εφές δεν είναι η οποιαδήποτε ομάδα - μπορεί να αναδεικνύει τα τεχνικά και τα τακτικά του ελαττώματα... Πώς μπορεί να στρώσει; Με απόλυτο ρεαλισμό. Να διαχωριστούν τα πράγματα. Θα το πω απλουστευμένα, δεν χρειάζεται να τα υπεραναλύουμε. Ποια είναι τα ζητήματα; Ένα το θεσμικό με την ΕΟΚ. Το απομονώνεις. Δεν αγγίζει την ομάδα και τίποτα άλλο. Θεωρείς πως έχεις δίκιο; Θες να πας μέχρι τέλους; Κάντο, είναι δικαίωμα και δεν θα στο αφαιρέσει κανείς. Κάντο με έναν τρόπο που δεν θα επηρεάζει την λειτουργία της ομάδας και δεν θα αγγίζει τίποτα άλλο. Δεν είναι δυνατόν να ρισκάρεις τη λειτουργία της ομάδας βάζοντας ναι μεν αλληλένδετα πράγματα σε έναν βαθμό, αλλά όταν αυτά ταυτίζονται με το αγωνιστικό χάνεται η μπάλα. Λύσε το θέμα με τον Πρίντεζη που οι τελευταίες πληροφορίες - μίλησα με τον Καβαλιεράτο νωρίτερα, νομίζω πως το είπε και ο Παντελής το πρωί - λένε πως οι παίκτες εσωτερικά έχουν βάλει ένα όριο και αυτό φάνηκε χθες. Δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να υπάρχουν καθαρές λύσεις και πλήρης διαχωρισμός των ζητημάτων..."

Ακούστε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ