SPORT24

Νιόπλιας: "Πρωταθλητής αν δεν χάσει ο Ολυμπιακός"

Νιόπλιας: "Πρωταθλητής αν δεν χάσει ο Ολυμπιακός"
Νιόπλιας INTIME SPORTS

O Nίκος Νιόπλιας χαρακτήρισε φαβορί τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αν οι "ερυθρόλευκοι" δεν χάσουν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε δηλώσεις του.

Ο προπονητής του Ατρομήτου Νίκος Νιόπλιας μίλησε στον " Sport24 Radio 103,3" και στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, για την κατάσταση που βρήκε στον Ατρόμητο και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ενώ χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αν οι "ερυθρόλευκοι" δεν χάσουν στην Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό.

Για την κατάσταση που βρήκε στον Ατρόμητο και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: "Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι είμαι στην Ελλάδα και ήξερα και την ομάδα και τους αντιπάλους. Βρήκα μία ομάδα φοβισμένη με ταλέντο. Έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο μουδιασμένη στην αρχή και έλειπε το πιστεύω στον εαυτό τους. Αυτό φαινόταν και στα αποτελέσματα. Αυτό σε κρατάει πάρα πολύ πίσω. Η αυτοπεποίθηση χάνεται και κερδίζεται με τα αποτελέσματα. Όταν χάνεις δημιουργούνται εντάσεις, αυτό μένει και το πράγμα δυσκολεύει και με δύσκολους τρόπους πας να πάρεις αποτελέσματα. Αυτό φάνηκε και πάλι σε εμάς στο πρώτο τέταρτο. Είχαμε ταχύτητα και θέλαμε το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός στο πρώτο 25λεπτο. Δεν ήταν όπως στον ΟΦΗ κοιμισμένος. Μετά παράτησε το παιχνίδι. Δεν λέμε ότι είναι καλά ο ΠΑΟΚ. Είδα και τα παιδιά στην φυσούνα και το πίστευαν. Στο πρώτο 20λεπτο είχε την πρωτοβουλία. Είχαν και την ευκαιρία στην αρχή".

Για το πώς ανέλαβε τον Ατρόμητο και ποιος είναι ο στόχος: "Και για μένα είναι δύσκολο, αλλά και εγώ είμαι πιο έμπειρος. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που ξεκίνησα. Ξέρω τώρα ότι είναι ένα παιχνίδι. Σήμερα είμαι εδώ και αύριο θα φύγω. Ξέρω να διαχειριστώ και την ήττα και τη νίκη. Όλοι γινόμαστε διαφορετικοί με την εμπειρία. Όταν με πήρε ο κύριος Σπανός δεν χρειάστηκε να συζητήσουμε. Ο στόχος ήταν από την αρχή να μπει ο Ατρόμητος στα play off. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία βαθμολογική διαφορά και δύο καλές ομάδες. Είναι δύο ομάδες που είναι σε πολύ - πολύ καλή κατάσταση. Έχουμε και δύσκολο πρόγραμμα. Είχαμε τον ΠΑΟΚ, έχουμε τον Εργοτέλη, τον Παναθηναϊκό, πάμε Τρίπολη".

Για το αν ιδιαίτερο που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό: "Για μένα αν είναι ιδιαίτερο; Πόσοι περνάνε από τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα παιχνίδι και πάς για να κερδίσεις".

Για το πώς έκανε την αγωνιστική "κοιλιά" ο ΠΑΟΚ:" Μπορούμε απ’ έξω να λέμε ότι θέλουμε και θα δικαιωνόμαστε δεν είναι σωστό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν δικαιολογείται ομάδα που πάει για πρωτάθλημα να έχει ένα δίμηνο, ένα τόσο μεγάλο διάστημα με "κοιλιά". Όπως έτρεχαν στην αρχή της σεζόν και δεν έβλεπαν κανένα μπροστά τους, έτσι έγινε και τώρα. Το ποδόσφαιρο μην ξεχνάμε ότι είναι παιχνίδι ψυχολογίας. Όπως τους είδα εγώ δεν είναι κακοί, το παράτησαν. Αυτό ίσως να είναι απόρροια ότι δεν είναι ήρεμοι μέσα τους. Μιλάμε γι’ αυτό που είδα, δεν ζούμε εκεί. Με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα το διαχειρίστηκαν με πιο πολύ φόβο. Ίσως κάποια στιγμή να έπρεπε να είχαν διαχειριστεί διαφορετικά κάποια παιχνίδια, με ενδιάμεσο τρόπο. Ούτε ομάδα που πέφτει δεν κάνει τόσο άσχημα παιχνίδια".

Για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: "Είναι σημαντικό το παιχνίδι της Κυριακής. Αν ο Ολυμπιακός δεν χάσει είναι πρωταθλητής για μένα. Και από την διαφορά και από την ψυχολογία που θα έχεις. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει τη νίκη, όλα μπορούν να γίνουν".

Για τον αγώνα της Εθνικής με την Ουγγαρία: "Δεν είναι τόσο καλή ομάδα η Ουγγαρία. Είναι μία ομάδα που είναι στα μέτρα μας. Σαν ομάδα και σαν βαρύτητα είμαστε καλύτεροι. Το θέμα είναι πως θα είναι τότε η Εθνική. Δεν είναι ομάδα με μέταλλο η Ουγγαρία. Δεν είναι σαν την Ιρλανδία. Αυτοί θα σου δώσουν τον χώρο".

Για την επιλογή Σέρχιο Μαρκαριάν: "Δεν μπορώ να κρίνω. Ότι και να πω θα είναι λάθος".

Για το πώς πρέπει να γίνονται κλήσεις στις εθνικές ομάδες: "Πρέπει να είναι 15-18 άτομα μαζί. Να λειτουργούν σαν ομάδα και να μην απορρίπτεις τους φορμαρισμένους. Είναι σημαντικό να νιώθουν σαν ομάδα και από εκεί και πέρα να προσθέτεις. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς. Και οι μεγάλοι χρειάζονται. Έχουν δει πολλά τα μάτια τους και ξέρουν να σε κρατήσουν".

Για το αν έχει θέσει στην Εθνική ο Κατσουράνης: "Μπορεί άνετα να είναι στα αποδυτήρια. Ο Κώστας έχει εμπειρία. Παίκτες όπως ο Καραγκούνης, ο Δέλλας, ο Κατσουράνης διαχειρίζονται διαφορετικά τα πράγματα. Είναι ένα παιχνίδι και μπορείς να το παίξεις, όπως κι αν είσαι. Είναι ένα που παιχνίδι που κερδίζεις και συνεχίζεις ή πας σπίτι σου".

Για το ποιος θα κατακτήσει το Champions League: "Δεν υπάρχει μεγαλύτερος θεσμός, εκτός αν πας σε τελικά Παγκοσμίου ή Ευρωπαϊκού. Εκεί πάνε όλοι στα κόκκινα. Έχει καλές ομάδες, όπως η Μπάγερν, η Ρεάλ, η Τσέλσι η Μπαρτσελόνα. Πάντα θα έχει μια έκπληξη. Δεν μπορούμε να πούμε ποιος θα το πάρει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ