SPORT24

"Να βρεθούν στους "16" Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ"

"Να βρεθούν στους "16" Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ"
Γιαννιώτας

Ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού, που αγωνίζεται δανεικός στον ΑΠΟΕΛ, Γιάννης Γιαννιώτας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την προσπάθεια των Κυπρίων για πρόκριση στους «16» του Europa League, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τους «ερυθρόλευκους», τον ΠΑΟΚ και την εθνική ομάδα.

Στον Sport24 Radio 103,3 και τον Βασίλη Τεμπέλη μίλησε διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού, που αγωνίζεται ως δανεικός στο ΑΠΟΕΛ, Γιάννη Γιαννιώτας.

Ο νεαρός επιθετικός αναφέρθηκε στην προσπάθεια των Κυπρίων για πρόκριση στους «16» του Europa League, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τους «ερυθρόλευκους», τον ΠΑΟΚ και την εθνική ομάδα.

Για το ποιος είναι το φαβορί, μετά την ήττα του ΑΠΟΕΛ στο Μπιλμπάο, από την Αθλέτικ με 3-2:
« Από την αρχή η Μπιλμπάο ήταν το φαβορί και εξακολουθεί να είναι. Είναι μία τεράστια ομάδα, πολύ δουλεμένη, η οποία παίζει επιθετικά. Εμείς σταθήκαμε πολύ καλά στο «Σαν Μαμές» και το αποτέλεσμα του αγώνα μάς δίνει ελπίδες, αλλά το φαβορί είναι η Μπιλμπάο. Τον προπονητή των Βάσκων, τον Ερνέστο Βαλβέρδε τον γνωρίζουμε πολύ καλά από το πέρασμά του από την Ελλάδα. Και στην Ισπανία παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο με πίεση στον αντίπαλο. Εμείς καταφέραμε και βάλαμε δύο γκολ εκτός έδρας κι αυτό ήταν κάτι σπουδαίο για εμάς, σε μία πολύ δύσκολη έδρα, στην οποία έχουν παίξει πολύ σπουδαίες ομάδες, χωρίς να καταφέρουν να νικήσουν. Αν μείνουμε πειθαρχημένοι, τότε μπορούμε να κάνουμε το θαύμα και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το αν το γκολ του στο 89ο λεπτό είναι… χρυσό:
« Όχι, αλλά θα είναι αν κερδίσουμε στη Λευκωσία. Χρυσό είναι το γκολ που σε στέλνει στην επόμενη φάση. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, θα παλέψουμε ως το 90′, καθώς δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Θα έχουμε και τον κόσμο δίπλα μας και ευελπιστούμε σε μία μεγάλη βραδιά».

Για το αν θα είναι γεμάτο το γήπεδο στον επαναληπτικό:
« Ο κόσμος βοηθάει πολύ την ομάδα και είναι συνέχεια δίπλα της. Στην Ισπανία είχαμε μαζί μας 2000 ανθρώπους. Ο κόσμος είναι η δύναμή μας. Ο ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο είναι πολύ δυνατός κι αυτό το γνωρίζουν όλοι στο Μπιλμπάο και το έχουν δηλώσει πολλοί παίκτες. Εμείς θα μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο προπονητής, ο κόσμος θα μας δώσει ώθηση, αφού από ότι έχω ακούσει το γήπεδο θα είναι γεμάτο, και θα παλέψουμε όλοι μαζί για να χαρούμε με τον κόσμο μας».

Για το αν πιστεύει στην παράδοση, καθώς οι Ισπανοί γράφουν για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Ανόρθωση στην Κύπρο, όταν ήταν προπονητής των «ερυθρόλευκων» ο Ερνέστο Βαλβέρδε:
« Το γεγονός αυτό ανήκει στο παρελθόν και δεν έχει καμία σημασία, αφού μιλάμε για διαφορετικές ομάδες και διαφορετικές καταστάσεις. Η Μπιλμπάο είναι ένα μεγαθήριο, είναι μία ομάδα που χάνει πολύ δύσκολα ακόμα κι όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Εμείς πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο μας για 95 λεπτά. Το 3-2 είναι ένα καλό σκορ, αλλά με ισπανικές ομάδες και ιδιαίτερα με τέτοιου μεγέθους, ποτέ δεν είσαι σίγουρος και πρέπει να προσέχεις και τις μικρότερες λεπτομέρειες».

Για τη… δίψα για μία μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία:
« Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά από όλους. Άλλωστε το να κερδίζεις τον Ολυμπιακό δύο φορές είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Αν καταφέρει και περάσει ο ΑΠΟΕΛ στην επόμενη φάση θα χαρούν όλοι, διότι είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει ένα εξαιρετικό πρόσωπο στην Ευρώπη, κάτι που είναι κόπος μίας μεγάλης και σωστής δουλειάς.

Εμείς είμαστε για πρώτη φορά στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και θέλουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ που είχε περάσει στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε η δίψα για διάκριση υπάρχει, αφού με μία νίκη θα βρεθούμε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ κι αυτό δεν είναι λίγο. Άλλωστε, κούραση για τίτλους δεν υπάρχει. Η ομάδα παρουσιάζει το πιο δυνατό πρόσωπο στην Κύπρο, κατακτά το πρωτάθλημα και κάνει εξαιρετικές πορείες στην Ευρώπη».

Για τις ελληνικές ομάδες:
« Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δύσκολο έργο, αφού η ήττα με 3-0 από τη Σάλκε δεν του δίνει πολλές ελπίδες. Πρέπει να πάει να παλέψει και ό, τι του βγει. Ο Ολυμπιακός είναι μία τεράστια ομάδα που μπορεί να κερδίσει στην Τουρκία και δε νομίζω ότι το μέγεθος της Οσμάνλισπορ του προκαλεί φόβο. Εύχομαι να βρεθούμε και οι τρεις στους «16». Ο ΠΑΟΚ έχει πιο δύσκολο έργο, ενώ ο Ολυμπιακός με την εμπειρία του και τη δυναμική του δε θα έχει πρόβλημα. Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ μπορούν να βρεθούν στους «16».

Για την εθνική ομάδα:
« Είναι ευχαρίστησή να με έχει στο μυαλό του ο προπονητής και να βρίσκομαι στην εθνική. Είναι ένα όνειρο, είναι ό,τι καλύτερο και δε με αγχώνει. Αντιθέτως είναι έξτρα κίνητρο για μένα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην εθνική».

Για την εκτός έδρας αναμέτρηση με το Βέλγιο στις 25 Μαρτίου:
« Το Βέλγιο είναι μία υπερδύναμη αυτή τη στιγμή με τους παίκτες που διαθέτει. Όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Φυσικά, πάντα πρώτος μας στόχος είναι η νίκη, αλλά μέσα στο παιχνίδι βλέπεις τι γίνεται και το διαχειρίζεσαι. Όλοι γνωρίζουν ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Στους τελευταίους της αγώνες η εθνική έχει δείξει καλύτερο πρόσωπο και έχουμε αφήσει πίσω μας τις δύσκολες μέρες. Γίνεται κάτι καλό και προσπαθούμε να φτιάξουμε ξανά μία ομάδα που θα πηγαίνει σε… μεγάλα ταξίδια. Θέλουμε κι εμείς να μιμηθούμε τους παλαιότερους».

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του:
« Στο μέλλον κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, κάθε χρόνο παλεύω να γίνομαι καλύτερος και είναι στο χέρι μου να αποδείξω ότι αξίζω να μείνω. Το καλοκαίρι αργεί. Θα δούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ