SPORT24

Μπότος: "Πρώην ποδοσφαιριστής ο Τουρέ, παρέπαιε στην Σίτι"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο FIFA agent και Sports Developer, Κώστας Μπότος, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Ανατροπή και πέναλτι”, με τους Βαγγέλη Μίχο, Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Σταύρο Γεωργακόπουλο.

Mεταξύ άλλων o Κώστας Μπότος σχολίασε την παρουσία του Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη δημιουργία του Athens Alive.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για την πρώτη μεγάλη υπόθεση που συζητήθηκε με τον Γιάννη Οκκά: «Ήταν η περίοδος του μεγάλου Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό. Ο Ντούσκο έδωσε σε όλους όλους λεφτά καθώς ανέβασε τις ομάδες επίπεδο. Πρώτα την ΑΕΚ, μετά τον Ολυμπιακό κι έφτιαξε μια πάρα πολύ καλή ομάδα στον ΠΑΟΚ. Πάντα πίστευα και θα πιστεύω ότι ένας σωστός ατζέντης πρέπει να παρεμβαίνει μέχρι ένα σημείο, ώστε να προφυλάξει τον πελάτη του. Τότε υπήρχε ένα θέμα με τη θέση του Γιάννη. Πάντα έπαιρνα θέση όταν χρειαζόταν αλλά μέχρι εκεί».

Για τον Γιάγια Τουρέ και τον Ολυμπιακό: «Ο Τουρέ είναι πρώην ποδοσφαιριστής και θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Έχει τεράστια καριέρα αλλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο παρέπαιε. Τον σεβόμαστε για την πορεία του, μα γνωρίζαμε ότι θα παίξει μέχρι ένα σημείο. Ίσως να μην μπορεί. Για εμένα θα μπορούσε να παίξει στόπερ. Ο Μαρτίνς έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο μεσοεπιθετικά, βλέπει το παιχνίδι. Από κει και πέρα, αν ο Ολυμπιακός είχε τον Ανσαριφάρντ θα ήταν έξι βαθμούς μπροστά. Μεσοαμυντικά, ξεκίνησε χάλια, ίσως βρίσκει τώρα τη χημεία και όσο περνούν τα παιχνίδια, βελτιώνεται».

Μπότος: "Πρώην ποδοσφαιριστής ο Τουρέ, παρέπαιε στην Σίτι"

Για τη δική του πρόβλεψη για τον Τουρέ: «Θα φύγει! Ο Ολυμπιακός παίρνει έναν παίκτη για να δώσει το 110%. Από τη στιγμή που δε μπόρεσε θα πάει κάπου αλλού. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Κάποτε στη Βιγιαρεάλ, έπαιζε ένας καλό μου φίλος, ο Πιρές. Αυτοί οι παίκτες θέλουν μια ιδιαίτερη μεταχείριση. Στην προπόνηση, πριν από τα ματς και στον τρόπο που θα παίξει. Προπονητής ήταν ο Πελεγκρίνι κι έπαιζαν Σένα και Ιμπαγάσα. Τους φώναζε λοιπόν και τους έλεγε θέλω να δώσετε τα πάντα 40′ ή 50′. Δεν μπορώ να σας πω ποδοσφαιρικά πώς θα παίξετε. Τα εσωτερικά δεν τα γνωρίζω αλλά ο Τουρέ δεν έδωσε τα μέγιστα».

Για το γεγονός ότι ο Τουρέ πηγαίνει στις προπονήσεις με οδηγό: «Θ” απαντήσω με ερώτηση. Ποδοσφαιρικά πού φτιάχτηκε ο Τουρέ; Τότε στον Ολυμπιακό πήγαινε με σοφέρ; Στα 35 τι έχει αλλάξει; Μήπως έχει έπαρση; Η προσωπική άποψη είναι ότι ένας ποδοσφαιριστής σαν τον Τουρέ που είναι ίνδαλμα πρέπει να δίνει πράγματα στους νεότερους. Τώρα ο νεότερος έχοντας αυτή την εικόνα βλέπει άλλες ισορροπίες. Όταν είχε έρθει ο Τουρέ ήταν διαφορετικά και τώρα θέλει οδηγό».

Για το μοντέλο του Παναθηναϊκού: «Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, χρειάστηκε το δίδυμο Νταμπίζα-Δώνη και τα κατάφεραν. Για μένα είναι η πιο πλούσια ομάδα με τους παίκτες που διαθέτει. Ο Δώνης τα έχει καταφέρει και είναι πολύ ήρεμος. Ο Νταμπίζας εκπαιδεύεται και μπορεί να γίνει ένας επιτυχημένος general manager. Η συνταγή πάντως, είναι 100% επιτυχημένη».

Για το Athens Alive: «Θα ευχηθούμε όλοι να γίνει ένα μεγάλο πρότζεκτ όπως το Athens Alive. Υπάρχει σύμβαση εμπιστευτικότητας και δεν μπορώ να μιλήσω. Μονο η Red Stone και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που είναι οι οραματιστές αυτού του έργου μπορούν να τοποθετηθούν. Είμαι αισιόδοξος όταν υπάρχουν τόσο μεγάλα πρότζεκτ».

Για τα τηλεοπτικά συμβόλαια: «Πρέπει να έχει το πολύ δέκα ομάδες. Τα χρήματα που δίνονται είναι πολύ λίγα. Πρέπει δημιουργηθεί ένας νέος φορέας με συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε ν” αυξηθούν τα έσοδα όπως έγινε ανάμεσα στο MLS και το κράτος των ΗΠΑ. Μόνο έτσι μπορεί να στηθεί κάτι πολύ καλό και κάτι πολύ μεγάλο».

Για την ΑΕΚ: «Χτίστηκε πάνω στον Μάνταλο και τον Λιβάγια αλλά δεν ήταν έτοιμη να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έκανε υπέρβαση. Ο Ουζουνίδης είναι πολύ καλός Έλληνας προπονητής, παίζει ένα ποδόσφαιρο που είναι προβλέψιμος. Δεν του βγήκαν αυτά που περίμενε. Του βγήκαν στο 50%. Πρέπει να διαχειριστεί καλύτερα τους νεότερους παίκτες. Δεν βλέπω γιατί να μην έχει τον χρόνο να δουλέψει».

Δείτε σε LIVE STREAMING την εκπομπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ