SPORT24

Μορφέσης: "Καλό για την ψυχολογία των κοριτσιών, γιατί είχαν 6 χρόνια να κατακτήσουν τίτλο"

ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ  ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ LEN EUROPA CUP. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ LEN EUROPA CUP. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, Γιώργος Μορφέσης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και εξέφρασε τη χαρά του για την κατάκτηση του Europa Cup, ενώ τόνισε πως επόμενος στόχος είναι είναι το Πανευρωπαϊκό της Βαρκελώνης το καλοκαίρι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, Γιώργος Μορφέσης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πνίξτε τον φουνταριστό", με τους Μηνά Τσαμόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη, για την κατάκτηση του Europa Cup.

Για την κατάκτηση του Europa Cup: "Όλα πήγαν καλά και κατακτήσαμε τον τίτλο σε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι ομάδες που πήραν μέρος ήταν πλήρεις. Με κάποιες μικρές αλλαγές οι ίδιες ομάδες θα παίξουν το καλοκαίρι στο Πανευρωπαϊκό. Ήταν καλό αυτό για την ψυχολογία των κοριτσιών, γιατί είχαν έξι χρόνια να κατακτήσουν κάποιο τίτλο".

Για το αν έχει βρει το "κλειδί" με τις διεθνείς: "Σίγουρα πρέπει να υπάρχει ηρεμία, γιατί είναι σημαντικό στο ομαδικό άθλημα να υπάρχει ένα πλάνο. Νομίζω έχω βρει τον τρόπο να πιέσω μέχρι ένα σημείο, πάντα για το καλό της ομάδας. Επίσης σημαντικό είναι το διάβασμα της ομάδας. Καταλαβαίνω πότε πρέπει να μιλήσω και πότε πρέπει να κάνω τα… στραβά μάτια".

Για το ότι κερδίσει τον σεβασμό των κοριτσιών: "Καμιά φορά αυτό που λες το βλέπω στα μάτια τους και είναι σημαντικό".

Για την ανανέωση της Εθνικής: "Από πέρσι έχουν έρθει δύο κορίτσια. Σταδιακά γίνεται ανανέωση".

Για το αν υπάρχουν ταλέντα: "Αυτές που έρχονται είναι μετρημένες στα δάχτυλα, αλλά έχουμε ποιότητα. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε την ποσότητα άλλων χωρών, αλλά γίνεται πολύ καλή δουλειά με το υλικό που έχουμε".

Για το πότε είναι οι προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Τον Μάρτιο του 2020 είναι οι προκρίσεις".

Για τους επόμενους στόχους: "Στόχος μας είναι το Πανευρωπαϊκό της Βαρκελώνης το καλοκαίρι. Οι έξι ομάδες που ήμασταν στο Europa Cup θα μοιραστούμε και τα μετάλλια. Ήταν καλό που πήραμε το Europa Cup. Έχουμε τα ίδια προβλήματα που έχουμε κάθε χρόνο. Ποια θα είναι η βάση για να προπονηθούμε. Και οι τρεις πισίνες στον Άγιο Κοσμά είναι κλειστές. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Βλάχος με τους άνδρες".

Για το ποιες ομάδες είναι οι καλύτερες: "Ρωσία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ισπανία και Ιταλία. Το ευρωπαϊκό πόλο είναι σε καλό επίπεδο, αλλά η Αμερική έχει κάνει ένα βήμα μπροστά. Έχει καλές εγκαταστάσεις, όπως και πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά έχει και πολύ κόσμο που ασχολείται με το πόλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ