SPORT24

Μορφέσης: "Δεν είμαστε φωτοβολίδα, υπάρχει και συνέχεια"

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / ΓΥΝΑΙΚΕΣ / ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / ΓΥΝΑΙΚΕΣ / ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής πόλο των γυναικών Γιώργος Μορφέσης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την κατάκτηση της δεύτερης θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής πόλο των γυναικών Γιώργος Μορφέσης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Βάλτε ένα γκολ" με τους Δημήτρη Σκούρτα, Χρήστο Μπάλλο και Γιάννη Λαμπίρη, για την κατάκτηση της δεύτερης θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Για την στεναχώρια των διεθνών μετά τη λήξη του τελικού με την Ολλανδία: «Ο λόγος είναι διπλός. Για την απώλεια του χρυσού μεταλλίου. Ο έξτρα λόγος ήταν η κατάσταση που βιώσαμε μακριά από την πατρίδα (σ.σ. οι φονικές πυρκαγιές στο Μάτι). Μας συγκλόνισε όλους».

Για το επίπεδο δυσκολίας στον τελικό με την Ολλανδία: «Μείναμε λίγο από ενέργεια. Φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Υπήρξε όμως ένα κομβικό στοιχείο στον τελικό. Πλησιάσαμε στο ένα γκολ και δεχτήκαμε ένα εύκολο γκολ από μακριά. Αν έμενε εκεί το σκορ ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Είχαμε μία τύχη ότι ίσως το παιχνίδι να ισοφαριζόταν. Από την προσπάθεια που κάναμε όμως όλη την εβδομάδα φάνηκε ότι η ομάδα δεν είχε τη δύναμη να αντεπεξέλθει στον τελικό».

Για τον δύσκολο ημιτελικό με την Ισπανία: «Η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης ήταν η Ισπανία. Κάναμε μία εκπληκτική προσπάθεια στον ημιτελικό. Πιστεύαμε ότι θα επανακάμψουμε στον τελικό, αλλά τελικά ήμασταν νωθροί στην επίθεση. Η άμυνα δεν ήταν κακή. Δίκαια βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση και έρχεται τρεις μήνες μετά την κατάκτηση της πρώτης θέση στο Europa Cup. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει μία διάρκεια».

Για το ότι η ομάδα με την ανανέωση του ρόστερ ανέβηκε στις ψηλές θέσεις: «Είναι το μεγαλύτερο κέρδος ότι με έξι παιδιά από ηλικία 19 έως 21 ετών είμαστε στα μετάλλια. Δείχνει ότι τα παιδιά που έρχονται από πίσω δεν είναι κομπάρσοι και είναι πρωταγωνιστές στη δύσκολη μετάβαση από τις νεάνιδες στις γυναίκες. Έρχονται κι άλλα παιδιά, γιατί γίνεται σοβαρή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα παιδιά, γιατί φεύγουν στα πανεπιστήμια, άλλα παιδιά κοιτούν το μέλλον ή παίζουν με άλλες εθνικές ομάδες».

Για την αντιμετώπιση της Εθνικής στην κατάσταση με «παίκτη παραπάνω»: «Είναι θέμα πνευματικής και σωματικής κούρασης. Ξέραμε ότι θα βρούμε μία πολύ κλειστή άμυνα και μπουν σχεδόν μέσα στο τέρμα. Οπότε το εστιάζω στην κόπωση. Το μυαλό δεν έβγαλε σωστή αντίδραση».

Για την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και την κούραση που έβγαλε η Εθνική: «Μετά το μεγάλο ματς με την Ισπανία αδειάσαμε ενεργειακά. Και είχε προηγηθεί ένα ματς ζωής ή θανάτου με τη Ρωσία, που για εμένα ήταν το μεγάλο φαβορί με την Ισπανία. Αυτά τα ματς μέρα παραμέρα μας κόστισαν πολύ παραπάνω απ” όσο πίστευα. Η ομάδα μας έχει μία διάρκεια και μία συνέχεια. Δεν είναι φωτοβολίδα. Πάνω σε αυτό πρέπει να κοιτάξουμε και να χτίσουμε».

Για το αν η συμμετοχή στους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο το 2020 είναι ο μεγάλος στόχος της Εθνικής: «Πάντα η Ολυμπιάδα είναι ένας κύκλος που ανοίγει και κλείνει. Είναι λίγο πιο μακρινό, αλλά να κοιτάμε να βελτιωνόμαστε. Κακά τα ψέματα κάθε τέσσερα χρόνια κάνεις ταμείο».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Εθνική και την προετοιμασία πριν από τα μεγάλα τουρνουά: «Τα κορίτσια δουλεύουν πολύ σκληρά στην προπόνηση. Έχει πολλές εργατοώρες. Στο δίμηνο της Εθνικής έχει έξι, εφτά ή οκτώ ώρες τη μέρα. Θέλει προσπάθεια και κόπο. Τον πρωταθλητισμό δεν τον κάνουν όλοι. Το κάνουν όσοι έχουν πίστη. Θέλει τρέλα και μεράκι.

Για το αν υπάρχει βοήθεια σε χορηγικό επίπεδο: «Ο Stoiximan είναι ο βασικός χορηγός των Εθνικών ομάδων σε άνδρες και γυναίκες στο πόλο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μορφέση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ