SPORT24

Μιχελής: "Οι ομάδες της Ιταλίας βρέθηκαν προ εκπλήξεως με τον κορονοϊό"

Μιχελής: "Οι ομάδες της Ιταλίας βρέθηκαν προ εκπλήξεως με τον κορονοϊό"

O ποδοσφαιριστής των ακαδημιών της Μίλαν, Νίκος Μιχελής, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την κατάσταση στην Ιταλία με την εξάπλωση του κορονοϊού και για τις ποδοσφαιρικές του εμπειρίες στη γειτονική μας χώρα.

Ο Νίκος Μιχελής που αγωνίζεται στις ακαδημίες της Μίλαν μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Έλα στο λαό σου» με τον Ηλία Καλλονά για την κατάσταση στην Ιταλία με την εξάπλωση του κορονοϊού και για τις ποδοσφαιρικές του εμπειρίες στη γειτονική μας χώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το που βρίσκεται: «Έχω επιστρέψει στην Αθήνα από το Μιλάνο. Εκεί είναι άσχημα τα πράγματα. Έχει παντού αστυνομία και στρατό. Δυσκολεύτηκα να έρθω γιατί δεν έβρισκα πτήσεις. Βρήκα μία από Μιλάνο για Ρώμη και από εκεί για Αθήνα. Είμαι μία εβδομάδα εδώ και θα πάω να κάνω εξετάσεις για να βεβαιωθώ ότι είμαι καλά. Έχω κάτσει σπίτι μου διότι επέστρεψα από την Ιταλία και έτσι πρέπει να κάνω».

Για το αν οι ομάδες στην Ιταλία βρέθηκαν προ εκπλήξεων: «Νομίζω ότι οι ομάδες βρέθηκαν προ εκπλήξεων και δεν πήραν τον ιό στα σοβαρά για αυτό πήρε αυτή τη διάσταση».

Για το που μένουν τα παιδιά των ακαδημιών της Μίλαν: «Κάποια παιδιά μένουν στα σπίτια τους στο Μιλάνο και εγώ μαζί με κάποιους άλλους μένουμε στους ξενώνες της ομάδας».

Για το αν έχει κάποια ενημέρωση από την ομάδα: «Μου ήρθε μία ειδοποίηση ότι μπορεί να επιστρέψουμε 23 Μαρτίου μαζί με την πρώτη ομάδα αλλά δεν ξέρουμε ακόμα σίγουρα».

Για τον αν φοβήθηκε όσο βρισκόταν στην Ιταλία: «Νομίζω δεν φοβήθηκα. Πήγαινα στο σούπερ μάρκετ με μάσκα και γάντια, αλλά δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε».

Για τον αν η Ελλάδα έχει διαχειριστεί καλύτερα αυτήν την κατάσταση: «Νομίζω πως στην Ελλάδα υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση σε αυτήν την κατάσταση. Στην Ιταλία δεν τα είχαν πάρει τόσο σοβαρά τα γεγονότα και έβγαιναν από τα σπίτια τους για αυτό και έχουν τόσα κρούσματα. Θεωρώ ότι όλοι οι Έλληνες παίκτες από την Ιταλία επέστρεψαν ήδη στην χώρα μας».

Για το τι χρειαζόταν να έχει για το ταξίδι από την Ιταλία στην Ελλάδα: «Έπρεπε απλά να έχουμε ένα χαρτί που να λέει ότι πάμε από το Μιλάνο στην Αθήνα».

Για το τι νιώθει ως παίκτης της Μίλαν: «Είμαι περήφανος που αγωνίζομαι εκεί πέρα. Πάντα υπάρχει κίνητρο όταν φοράς αυτή τη φανέλα που έχει τεράστια ιστορία».

Για τις διαφορές της Ιταλίας με την Ελλάδα: «Υπάρχουν αρκετές διαφορές στην οργάνωση και στις εγκαταστάσεις. Είναι σίγουρα και η χώρα της… άμυνας. Η τακτική πιστεύω ότι είναι δύσκολη. Όταν έφυγα από την Ελλάδα νόμιζα πως μάθαινα μία καινούργια θέση. Παίζουμε πιο δυνατά. Πριν έπαιζα δεκάρι και αμυντικό χαφ και όσο έπαιρνα ύψος γύρναγα πιο πίσω και κατέληξα στόπερ. Νομίζω ότι το προτέρημα μου είναι ότι μπορώ να κάνω παιχνίδι από πίσω».

Για το πως έγινε αμυντικός: «Έγινε ξαφνικά στον Αστέρα. Είχαν τραυματιστεί όλοι οι αμυντικοί και έπαιξα απευθείας στόπερ όπως μου είπε ο προπονητής μου. Μετά καθιερώθηκα σε αυτήν την θέση. Πρέπει να παίζεις όπου σε χρειάζεται ο προπονητής και να είσαι καλός σε 2-3 θέσεις».

Για το τι αισθάνθηκε όταν έμαθε για το ενδιαφέρον της Μίλαν: «Σίγουρα ανατρίχιασα. Είχα πολύ άγχος στην αρχή αλλά μετά το ξεπέρασα».

Για τον Πάολο Μαλντίνι: «Είναι ένα είδωλο για εμένα. Μιλάω αρκετές φορές μαζί του. Είναι πολύ καλός και απλός άνθρωπος. Απλά τον θαυμάζω. Με ρώταγε αν μου αρέσει η θέση και μου έχει πει ότι έχω βελτιωθεί πολύ για τη θέση που παίζω».

Για τον γιο του Μαλντίνι: «Είναι απλό παιδί όπως ο πατέρας του. Δεν υπάρχει διαφορά από τα άλλα παιδιά. Είναι φίλος με όλους και δεν έχει τουπέ επειδή είναι γιος του Πάολο Μαλντίνι».

Για το σε ποιους παίκτες θα ήθελε να μοιάσει: «Θα ήθελα να μοιάσω στον Σέρχιο Ράμος ή τον Φαν Ντάικ».

Για τους στόχους του: «Πρώτος στόχος είναι να βελτιώνομαι συνέχεια και δεύτερος να πάω για προετοιμασία και καθιερωθώ στην πρώτη ομάδα της Μίλαν».

Για τους παίκτες στην Ελλάδα: «Έχει πολύ καλή «φουρνιά» η Εθνική κάτω των 19 ετών στην οποία αγωνίζομαι. Δεν πιστεύω ότι μας λείπει το ταλέντο. Νομίζω ότι υπερτερούμε σε σχέση με άλλες χώρες».

Για το τι λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Στο εξωτερικό θεωρώ ότι γίνεται πιο προσεκτική δουλειά από την Ελλάδα. Από την χώρα μας λείπουν οι εγκαταστάσεις και η οργάνωση».

Το ηχητικό της συνέντευξης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ