SPORT24

Μίχαλος στον Sport24 Radio 103,3: "Την ευθύνη για τον Ολυμπιακό την έχει η διοίκηση"

Μίχαλος στον Sport24 Radio 103,3: "Την ευθύνη για τον Ολυμπιακό την έχει η διοίκηση"

Για την ομάδα του, το Παγκράτι, για τον Ολυμπιακό αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα μίλησε ο Νίκος Μίχαλος στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" του Sport24 Radio 103,3.

Δύο μέρες μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού Β' , ο Νίκος Μίχαλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" του Sport24 Radio 103,3 και μίλησε τόσο για την ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, όσο και για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.

Για την εξαιρετική απόδοσή του παρά την ηλικία του:"Ισχύει ότι είναι ένα μικρό μπασκετικό θαύμα. Βέβαια είναι θέμα προπονητή το μπάσκετ στις μικρότερες κατηγορίες. Ο Λιόγας είναι αδικημένος θα μπορούσε να είναι και πιο ψηλά. Μόλις ήρθε έβαλε αρχές στην ομάδα και παίζουμε καλύτερα. Και εμένα μου κάνει εντύπωση η απόδοσή μου. Κάθε Δεκέμβριο είμαι 41-42 και κάθε Απρίλιο 32. Έχω το ταλέντο όσο και αν ακούγεται ματαιόδοξο, αλλά παίζει ρόλο και το σκαρί μου".

Για το επίπεδο του μπάσκετ:"Το επίπεδο επίσης έχει πέσει. Το 1998 για παράδειγμα υπήρχαν και περισσότερα χρήματα, ενώ οι παίκτες που ακόμα παίζουν και είναι καλοί βρίσκουν χώρο, όπως για παράδειγμα ο Γκαγκαλούδης. Αν και είναι στη Β΄ Εθνική, κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις".

Για το αν είχε έξτρα κίνητρο με τον Ολυμπιακό:"Σίγουρα ήταν μεγάλο το κίνητρο. Είχα χτυπήσει με τον Απόλλωνα Πατρών κι αν ο αντίπαλος δεν ήταν ο Ολυμπιακός δεν θα έπαιζα. Το Παγκράτι είναι ένα ιστορικό σωματείο με κόσμο και γι΄ αυτό αποφάσισα να υπογράψω".

Για το γεγονός ότι δεν είχε την ανάλογη πορεία σύμφωνα με το ταλέντο του:"Όταν ήμουν στον Άρη δεν είχα έναν άνθρωπο όπως είμαι εγώ τώρα να με βάλει στη θέση μου. Η οικογένειά μου ήταν πιο χαλαρή, πιο απλή., Δεν είχα τον άνθρωπο να μου πει ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος. Δεν είναι ότι δεν δούλεψα, αλλά είχα δίπλα τους τους ανθρώπους να μου πουν δούλεψε και όλα θα γίνουν".

Για την κατάσταση στο μπάσκετ παλαιότερα:"Τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Έπαιζα στον Ολυμπιακό και ένας συμπαίκτης μου έπαιρνε μισθό 40 εκατομμύρια δραχμές., Ανέβαινε μια ομάδα στην Α1 και έπαιρνε από το τηλεοπτικό συμβόλαιο 350 εκατομμύρια δραχμές".

Για τον Ολυμπιακό:"Στην Α2 η ομάδα είναι καλή και θα πάει στα πλέι οφ. Λογικά θα παίξει με τον Διαγόρα. Έχει ελλείψεις βέβαια. Είναι απογοητευτικό να βρίσκεται στην Α2. Μου έκανε εντύπωση γιατί δεν δυνάμωσε στην Α2. Να είναι πρώτη και ας μείνει άλλη μια χρονιά. Εγώ είχα πει ότι όταν ο κόσμος καταλάβει ότι δεν θα ανέβει και δεν θα πάει ψηλά στην Ευρωλίγκα θα αντιδράσει".

Για τις αλλαγές στον Ολυμπιακό και το γενικότερο κλίμα:"Την ευθύνη την έχει η διοίκηση, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πρέπει να βγουν μπροστά οι ίδιοι. Την προηγούμενη εβδομάδα μιλούσα με έναν μεγάλο προπονητή και μου είπε ότι δεν τον πήραν ποτέ τηλέφωνο. Πιστεύω ότι ο Κεμζούρα δεν θα φύγει. Θα κάνουν κάποιες αλλαγές και τον Απρίλιο θα δουν τι θα γίνει".

Για το πόσο δύσκολο είναι μια ομάδα όπως η ΑΕΚ να κερδίσει τον Παναθηναϊκό παίζοντας με τον δικό του ρυθμό:"Είναι δύσκολο, αλλά τα έλεγα με τον Λίνο Χρυσικόπουλο και μπορώ να πω ότι η ΑΕΚ λειτουργεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο Παναθηναϊκός είναι κουρασμένος και κάπου δεν έχει το κίνητρο, αφού πάλι πρώτος θα βγει. Πιστεύω όμως ότι η ΑΕΚ με λίγη τύχη μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Έχουν πολύ καλό προπονητή τον Παπαθεοδώρου, καλό βοηθό τον Λημνιάτη και γενικότερα μπορεί να πάει ψηλά".

Για τον Προμηθέα και τις υπόλοιπες ομάδες:"Ο Προμηθέας είναι καλός, αλλά θέλει δουλειά σε ορισμένα κομμάτια. Οι επαρχιακές ομάδες γενικότερα θέλουν λίγο χρόνο για να τις σεβαστούν. Το πρωτάθλημα είναι περίεργο. Βλέπουμε ότι κινδυνεύουν να πέσουν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Ο Άρης δύσκολα θα προλάβει το τρένο. Και το Ρέθυμνο πάει καλά, ενώ και ο Πανιώνιος ανεβαίνει".

Για το πρωτάθλημα της Basket League:"Υπάρχουν προπονητές που έχουν μέλλον. Το επίπεδο δεν μου αρέσει. Σαν brand δεν σου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση. Παλαιότερα ήταν Netflix τώρα είναι Star Channel. Έχει αλλάξει και με το στοίχημα. Δεν είναι καλό αυτό. Ακούγονται εκατό χιλιάδες πράγματα. Στο εξωτερικό είναι πιο αξιοκρατικά τα πράγματα. Είναι κάτι που στεναχωρεί τους οπαδούς του μπάσκετ. Οι συζητήσεις είναι για το πόσο δίνουν οι αποδόσεις στα παιχνίδια κάθε Σάββατο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ