SPORT24

Μιλόγεβιτς: "Με τον Ερυθρό Αστέρα στην Ελλάδα θα ήμουν 1ος με διαφορά"

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÐÁÏÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
Μιλόγεβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς υποστήριξε στον Sport24 Radio 103.3 ότι θα ήταν πρώτος με άνεση στη Super League με τον Ερυθρό Αστέρα, απάντησε σε ερώτηση για το αν μίλησε με τον Ολυμπιακό και εκτόξευσε "αιχμές" στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Τι είπε για Γιαννιώτη, Μπεν και Μασούντ.

Στον "αέρα" του Sport24 Radio 103.3 μίλησε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα τοποθετήθηκε για την πρόκριση της ομάδας του στους "32" του Europa League και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει προτίμηση για τον επόμενο αντίπαλο, καθώς "όταν με ρωτούν για το ποια είναι η επιθυμία μου, τους λέω ότι πλέον οι υπόλοιπες ομάδες δεν θέλουν να κληρωθούν μαζί μας".

Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου μίλησε για το συμβόλαιό του στην ομάδα της Σερβίας, για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να τον προσλάβει, ενώ "εκτόξευσε" αιχμές στη διοίκηση του Παναθηναϊκού, λέγοντας ότι για την κατάσταση που υπάρχει φταίει η ίδια, η οποία "ήθελε να φέρει ονόματα. Τα ονόματα δεν παίζουν ρόλο. Δεν έχουν στα χέρια τους ανθρώπους που είναι τίμιοι και που αγαπάνε την ομάδα. Έπεσαν οι μάσκες".

Αναφέρθηκε ακόμα στον Πανιώνιο, στον Γιαννιώτη, τον οποίο χαρακτήρισε τον καλύτερο Έλληνα τερματοφύλακα, στον Μπεν, στον Μασούντ και στον Γεσίλ. Αναλυτικά όσα είπε ο 47χρονος προπονητής στην εκπομπή «Οι κουτσομπόληδες», με τους Δημήτρη Σαμόλη και Βασίλη Τεμπέλη:

Για την πρόκριση της ομάδας του στους «32» του Europa League:

«Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι ένα τεράστιο κλαμπ, που είχε αρκετά προβλήματα στο παρελθόν. Η δεκαετία του ’90 δεν ήταν εύκολη για τη Σερβία και το ζητούμενο ήταν η επιβίωση. Αρκετοί παίκτες είχαν φύγει για το εξωτερικό. Φέτος, πρώτο μέλημα ήταν να περάσει η ομάδα στους ομίλους, καθώς κάτι τέτοιο είχε συμβεί για τελευταία φορά πριν από 10 χρόνια.

Ο σύλλογος έχει φανατικούς φίλους που θέλουν να τον δουν όπως ήταν κάποτε, τότε που ήταν πρωταθλητής Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα αποκλειόταν στον 2ο ή τον 3ο προκριματικό γύρο. Φέτος, ξεκινήσαμε από τον 1ο προκριματικό, στο τέλος Ιουνίου, μπήκαμε στους ομίλους, όπου ήμασταν στους αδύναμους και ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε δυνατές ομάδες, όπως η Άρσεναλ, η ΜΠΑΤΕ και η Κολωνία. Με καλό ποδόσφαιρο και πολλή ενέργεια τα καταφέραμε. Όλοι ήταν τρελαμένοι».

Για τον κόσμο:

«Με την Κολωνία υπήρχαν 60.000 οπαδοί. Δεν υπήρχαν άλλες θέσεις. Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε ακόμα ένα γήπεδο. Τόση ζήτηση υπήρχε. Ήταν φανταστικό. Στο Λονδίνο ήρθαν τέσσερα τσάρτερ από τον Καναδά για τον αγώνα με την Άρσεναλ. Είναι εντυπωσιακό. Το 60% των Σέρβων είναι φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα».

Για την ομάδα του:

«Η διοίκηση μού έχει δώσει αυτά που έχω ζητήσει. Όταν ήρθα στην ομάδα υπήρχαν πολλοί ξένοι και οι καλοί Σέρβοι ήταν στο εξωτερικό. Εγώ ζήτησα αυτό που είχα κάνει με τον Πανιώνιο, δηλαδή να υπάρχει ένας ισχυρός γηγενής κορμός. Απλώς, έπρεπε να βασιστώ στους Σέρβους που έχουν παίξει στο εξωτερικό, έχουν κάνει πρωταθλητισμό και έχουν τη νοοτροπία του νικητή. Οι ξένοι κοιτούν συμφέρον τους. Δεν μπορούν να νιώσουν αυτά που νιώθουν οι γηγενείς. Χαίρομαι πολύ που έχουν γυρίσει στην ομάδα κάποια παιδιά που έπαιζαν στον εξωτερικό».

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (MOTION TEAM)
Μιλόγεβιτς MOTIONTEAM

Για τον ενδιαφέρον του Ερυθρού Αστέρα για τον Μπεν:

«Τώρα γράφονται πολλά. Εμείς κοιτάμε το παιχνίδι με την Παρτιζάν. Πάντως κάνουμε το σχεδιασμό μας. Το θέμα είναι ότι εμείς πρέπει να πουλήσουμε, να φύγουν κάποια παιδιά για να βρούμε χρήματα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Αν δεν χρειάζομαι κάποιον παίκτη δεν θα τον πάρω. Οπότε πρώτα πρέπει να δούμε τους παίκτες που θα αποχωρήσουν».

Για τον Μασούντ:

«Είναι τεράστιος παίκτης με πολλές ικανότητες. Θα μπορούσε να παίξει και σε μεγαλύτερη ελληνική ομάδα. Ο Μασούντ είναι ένας έμπειρος και ώριμος παίκτης. Έχει επηρεαστεί με τη μη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα του Ιράν, διότι και αυτός και ο Καρίμ (σ. σ. Ανσαριφάρντ) ήθελαν πάρα πολύ να παίζουν στην εθνική. Είναι 32 χρονών και είναι αρχηγός της ομάδας, που πηγαίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ίσως να είναι το τελευταίο της καριέρας του. Είναι πιεσμένος. Αν λυθεί αυτό το πρόβλημα, ο Μασούντ θα βοηθήσει. Αν όχι, θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα».

Για το μέλλον του:

«Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι είμαι επαγγελματίας. Έχω συμβόλαιο μέχρι το Μάιο. Θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου. Πάντα ο προπονητής είναι με μία βαλίτσα στο χέρι. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω την παρουσία μου στον Ερυθρό Αστέρα. Χαίρομαι κάθε προπόνηση. Να τελειώσει το πρωτάθλημα και να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Στο ποδόσφαιρο δεν είσαι σίγουρος ποτέ. Το συμβόλαιο του προπονητή είναι μέχρι το επόμενο παιχνίδι, καθώς δίνει συνέχεια εξετάσεις».

Για το αν είχε υπάρξει κάποια επαφή με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ ή εθνική Σερβίας:

«Τώρα θέλετε να βγάλετε είδηση. Αυτή τη στιγμή είμαι προπονητής του Ερυθρού Αστέρα. Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω».

Για τον Πανιώνιο:

«Έδωσα ό,τι καλύτερο στην ομάδα. Κάναμε περήφανους όλους του Νεοσμυρνιώτες. Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η αγάπη των παικτών και με βοήθησε να αλλάξω τη σκέψη μου. Αυτό ήταν το πρώτο που ζήτησα και στον Ερυθρό Αστέρα, μία ομάδα με πολλά προβλήματα. Αν έχεις παίκτες με θέληση και πάθος, απολαμβάνεις την προπονητική».

Για τον Ανδρέα Γιαννιώτη:

«Είναι μακράν ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει λάθος. Σε μία συζήτηση που είχα με κάποιο στέλεχος του Ολυμπιακού του είπα ότι πρέπει να γυρίσει στην ομάδα. Θα κάνει καριέρα και θα είναι μελλοντικός τερματοφύλακας της εθνικής. Δεν γνωρίζω το καθεστώς κάτω από το οποίο πήγε στον Ατρόμητο».

Για τον Σαμέντ Γεσίλ:

«Τον ξέραμε από την εθνική Γερμανίας, καθώς είχε παίξει στα μικρά κλιμάκια. Σαν αξία δεν είχα καμία αμφιβολία, αλλά είναι ταλαιπωρημένος από τους τραυματισμούς. Τον πιστεύω πάρα πολύ!»

Για τον Μανώλη Σιώπη:

«Παίζει για την ομάδα. Είναι σαν ένα μηχανάκι. Είναι χρήσιμος για κάθε προπονητή. Είναι από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στην Ελλάδα».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Στενοχωριέμαι. Μπορεί να είναι βαρύ, αλλά για αυτό φταίνε οι ίδιοι. Ήθελαν να φέρουν προπονητές που ήταν μεγάλα ονόματα. Τα ονόματα δεν παίζουν ρόλο, οι άνθρωποι παίζουν. Πρέπει να αφήσουν ανθρώπους που ξέρουν να ασχοληθούν με το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Άλλο είναι να το βλέπεις ως φίλαθλος κι άλλο να είσαι από μέσα. Δεν έχουν στα χέρια τους ανθρώπους που είναι τίμιοι και που αγαπάνε την ομάδα. Επίσης, ήρθαν παίκτες, μεγάλα ονόματα, πήραν πολλά χρήματα, έβγαλαν φωτογραφίες με τον κόσμο και όταν άρχιζε το πρωτάθλημα έπεφταν οι μάσκες. Το ζήτημα είναι να βγει από τα χρέη».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στην Ομόνοια:

«Στην Ομόνοια έχω περάσει πανέμορφα. Τους αγαπάω όλου, έχω φίλους και επαφές. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή είμαι προπονητής του Ερυθρού Αστέρα».

Για το ποια θα ήταν η θέση του Ερυθρού Αστέρα, αν ήταν στη Super League Σουρωτή:

«Τώρα; Μαζί μου; Θα ήμασταν πρώτοι με μεγάλη διαφορά».

Για την κλήρωση των «32» του Europa League:

«Όταν με ρωτούν για το ποια είναι η επιθυμία μου, τους λέω ότι πλέον οι υπόλοιπες ομάδες δεν θέλουν να κληρωθούν μαζί μας. Δεν ήθελα στους ομίλους την ΜΠΑΤΕ και την Κολωνία και τελικά περάσαμε. Πάμε τώρα παρακάτω. Θα παίξουμε την μπαλίτσα μας και θα δίνουμε τα πάντα. Ας μας αποφύγουν οι άλλοι».

Ακούστε τη συνέντευξή του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ