SPORT24

Μήτση: "Ο Περέιρα έχει κάνει χειρότερη την ελληνική διαιτησία"

Μήτση: "Ο Περέιρα έχει κάνει χειρότερη την ελληνική διαιτησία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η διεθνής Ελληνίδα διαιτητής, Θάλεια Μήτση μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μέλο Περέιρα, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια στην επιλογή διαιτητών. (AUDIO)

Σε σοβαρές καταγγελίες για την ΚΕΔ, αλλά και τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, Μέλο Περέιρα προχώρησε η Θάλεια Μήτση σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πνίγηκε ο φουνταριστός" με τους Σπύρο Κοντό και Ηλία Καλλονά.

Η Ελληνίδα διαιτητής, με παρουσία σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου και Euro Γυναικών, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή που έστειλε με αποδέκτη τον κ. Περέιρα, μίλησε για τα τεράστια προβλήματα της ελληνικής διαιτησίας και ξεκαθάρισε πως το μόνο που θέλει είναι μία απάντηση για το λόγο που έχει τεθεί εκτός πινάκων.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Περέιρα, κατηγορώντας τον πως αντί να βελτιώσει την ελληνική διαιτησία την έκανε χειρότερη, αφού δεν γίνονται επιλογές με αξιοκρατικά κριτήρια. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνάδελφό της, Στεφανί Φραπάρ, που θα διευθύνει τον τελικό του Super Cup Ευρώπης μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι, αλλά και στους προσωπικούς στόχους της.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ:

"Τα τελευταία δύο χρόνια, έχω βρεθεί σε πλήρη απομόνωση από την ΚΕΔ και ενώ έχω αναρωτηθεί και έχω ζητήσει επισήμως να μάθω τους λόγους, δεν έχω λάβει κάποια απάντηση. Γι' αυτό το λόγο, έστειλα τη Δευτέρα μία ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα προκειμένου να μου εξηγήσει για ποιο λόγο βρίσκομαι εκτός πινάκων και εκτός διαιτησίας γενικότερα, παρά το γεγονός πως μέχρι πρόσφατα ήμουν υποψήφια για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Για να φτάσω σ' αυτό το σημείο σημαίνει πως έχω προσπαθήσει πάρα πολλές φορές να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά δεν έχω λάβει καμία απάντηση. Έχω στείλει επιστολές με fax, ρωτώντας για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα", ανέφερε αρχικά.

Για το τι θέλει να πετύχει μέσω της δημοσιοποίησης της επιστολής: "Θεωρώ πως είναι μεγάλη έλλειψη σεβασμού να μην απαντάς καν στον άλλον, πόσω μάλλον να φέρεσαι κατ' αυτόν τον τρόπο. Προσωπικά, το μόνο που ζητάω είναι να αιτιολογήσει τη συγκεκριμένη απόφαση. Ζητάω επιτέλους να υπάρξει διαφάνεια στη διαιτησία".

Υπάρχει αδιαφάνεια στις λήψεις αποφάσεων από την πλευρά της ΚΕΔ

Για το αν θεωρεί πως δεν υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια στη επιλογή των διαιτητών: "Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως υπάρχει αδιαφάνεια στις λήψεις αποφάσεων από την πλευρά της ΚΕΔ. Δεν τηρούνται οι κανονισμοί, τα πρωτόκολλα και μπορώ να το πω με απόλυτη βεβαιότητα".

Για το τι περιμένει η ίδια από την ΚΕΔ: "Καταρχάς, απαιτώ μία απάντηση. Ειδικά από την στιγμή που η ΚΕΔ απαντάει σε επιστολές προέδρων Ενώσεων, δεν γίνεται να μην απαντάει στους διαιτητές. Ο κ. Περέιρα ούτε καν δέχεται να με δει στο γραφείο του. Έχω ζητήσει να συναντηθώ μαζί του και η απάντηση ήταν αρνητική, παρότι την ίδια στιγμή δέχεται προέδρους ομάδων ή Ενώσεων για πολιτικούς λόγους. Είναι απαράδεκτο να μην έχει επικοινωνία με διαιτητή και ειδικά μία διεθνή διαιτητή, με τόσες επιτυχίες. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να κλείσω το στόμα μου αν δεν μάθω τι έχει συμβεί πραγματικά".

Για το αν θεωρεί πως υπάρχει ένα είδος εκδικητικής συμπεριφοράς απέναντί της: "Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας λόγος γι' αυτή τη συμπεριφορά και γι' αυτό ζητάω να μάθω για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά".

Για το αν η FIFA μπορεί να ζητήσει εξηγήσεις από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ: "Δεν το γνωρίζω. Αυτό που ξέρω είναι πως η FIFA έχει στείλει μία επιστολή στην ΕΠΟ, ζητώντας να με στηρίξει στην προσπάθεια που έκανα να βρεθώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, δίνοντάς μου παιχνίδια, αλλά δυστυχώς η Ελληνική Ομοσπονδία έκανε ακριβώς τα αντίθετα".

Για το αν υπάρχει σεξισμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Δεν μπορώ να το πω αυτό. Το δεδομένο είναι πως δεν υπάρχει στήριξη στις γυναίκες διαιτητές. Τώρα αν είναι σεξιστικός ο λόγος, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εγώ μιλάω με γεγονότα και με πράγματα που έχουν γίνει. Το 2002, όταν ήταν ο κ. Μπίκας στην ΚΕΔ, υπήρχαν πέντε γυναίκες βοηθοί διαιτητών στην Α' Εθνική Ανδρών. Δυστυχώς δεν ακολουθήθηκε αυτό το παράδειγμα και δεν δόθηκαν κίνητρα. Εγώ, προσωπικά, ήμουν στη Β' Εθνική Ανδρών από το 2008 και μάλιστα την πρώτη σεζόν τερμάτισα στην 3η θέση της κατάταξης βάσει των βαθμολογιών. Παρ' όλα αυτά, δεν πήρα την άνοδο για τη Super League. Μάλλον δεν αρκούν τα προσόντα ή η απόδοση μέσα στο γήπεδο. Χρειάζονται άλλα πράγματα για να ανέβεις επίπεδο".

Το όνειρό μου είναι να σφυρίζω έναν δίκαιο αγώνα

Για το γεγονός πως η UEFA και η FIFA επέλεξαν το Μέλο Περέιρα για να βελτιώσει τη διαιτησία στην Ελλάδα: "Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Ο συγκεκριμένος κύριος επιλέχθηκε για να βελτιώσει την ελληνική διαιτησία, αλλά τελικά την έχει κάνει χειρότερη. Γιατί όταν καλούνται τόσοι ξένοι διαιτητές σημαίνει πως οι Έλληνες δεν είναι καλοί. Απλά, τη συγκεκριμένη ερώτηση πρέπει κανονικά να την κάνετε σε αυτόν, όχι σε εμένα".

Για την Στεφανί Φραπάρ που επιλέχθηκε να διευθύνει το Super Cup Ευρώπης: "Πρόκειται για μία εξαιρετική διαιτητή. Είναι Γαλλίδα, διεθνής από το 2009, την περσινή σεζόν διηύθυνε για πρώτη φορά αγώνα της πρώτης κατηγορίας ανδρών του γαλλικού ποδοσφαίρου και παρότι δεν έχει σφυρίξει ευρωπαϊκό παιχνίδι ανδρών, της δόθηκε η ευκαιρία από την UEFA να διευθύνει τον τελικό του Super Cup μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι. H UEFA μ' αυτή την κίνηση δίνει κίνητρο στις γυναίκες διαιτητές προκειμένου να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα".

Για το αν θα ήταν και δικό της όνειρο να σφυρίξει έναν ευρωπαϊκό αγώνα ανδρών: "Το όνειρό μου είναι να σφυρίζω έναν δίκαιο αγώνα σε όποιον κατηγορία κι αν βρίσκομαι. Χαίρομαι, αγαπάω το ποδόσφαιρο και θέλω να προσφέρω μέσα απ' αυτό. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν μου δίνεται η ευκαιρία και λυπάμαι πάρα πολύ. Θέλω να τονίσω πως δεν θα πρέπει να στεκόμαστε στο φύλο, αλλά οφείλουμε να προωθούμε τους ικανούς ανθρώπους".

Ακούστε το ηχητικό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μήτση σε Περέιρα: "Γιατί με αφανίσατε από τη διαιτησία;"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ