SPORT24

Μανωλόπουλος: "Ρισκάραμε και μας βγήκε"

Μανωλόπουλος: "Ρισκάραμε και μας βγήκε"

Ο προπονητής του Ήφαιστου Λήμνου Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στους Νίκο Συριώδη και Σωτήρη Γεωργίου για την νίκη επί του ΠΑΟΚ, για την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα, το πρωτάθλημα, αλλά και για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο Ήφαιστος Λήμνου "λύγισε" στο νήμα τον ΠΑΟΚ και ο προπονητή του, Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στους Νίκο Συριώδη και Σωτήρη Γεωργίου για τη νίκη της ομάδας του , ενώ αναφέρθηκε και στη "μάχη" του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό (18/11, 18:00).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ηφαίστου:

Για το που κρίθηκε ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ: "Εμείς ξεκινήσαμε πιο δυνατά. Ο ΠΑΟΚ όμως είναι πολύ έμπειρη και δουλεμένη ομάδα, έχει βάθος στον πάγκο και γύρισε το παιχνίδι. Εκεί παίχτηκε σκάκι από εμάς τους προπονητές. Αν και χάναμε, ρισκάραμε, βάλαμε την μπάλα μέσα στο καλάθι και μας βγήκε Μπορώ να πω και ότι ήμασταν λίγο πιο τυχεροί στο τέλος".

Για το λάθος στην επαναφορά μπάλας στο τέλος: "Είναι αυτό που λέμε ότι βγαίνεις από τα ρούχα σου σε τέτοιες φάσεις. Από την άλλη λες ότι είναι μια καινούργια ομάδα. Όσο και να έχεις δουλέψει, δεν μπορεί να είναι το ίδιο με αυτούς που είναι μαζί καιρό. Μπορούμε να βρούμε πολλές δικαιολογίες για αυτό το λάθος. Ευτυχώς όμως καταφέραμε και κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι".

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: "Μπορούμε να πούμε ότι ότι είμαστε άτυχοι που στην πρώτη μας χρονιά στην Basket League αντιμετωπίζουμε τόσο καλές ομάδες. Το επίπεδο φέτος είναι υψηλό. Βλέπουμε ότι πλέον δεν υπάρχουν “προβληματικές” ομάδες από οικονομικής άποψης. Βλέπουμε συνεχώς προσπάθειες από τις ομάδες να ενισχυθούν. Θα δούμε ότι ομάδες που νομίζουμε ότι έχουν χάσει το τραίνο, θα αλλάξουν τελείως. Δεν μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε για στόχους. Σίγουρα πάντως θέλουμε να είμαστε και του χρόνου στην Basket League. Από εκεί και πέρα όταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν πολλαπλάσιο μπάσκετ από τις άλλες ομάδες είναι πολύ δύσκολο για τις άλλες ομάδες να τις κοντράρουν. Πέρσι η ΑΕΚ τα κατάφερε και μπήκε σφήνα. Θέλει υπομονή και προγραμματισμό, ώστε σε μια δεδομένη στιγμή να γίνει κάτι παραπάνω από μια άλλη ομάδα".

Για το επόμενο ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του την ΑΕΚ: "Εμείς πρέπει να χτίσουμε την νοοτροπία ότι ακόμη και αν είμαστε χειρότεροι τα χαρτιά, θα πάμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Σαφώς η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, με μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Εγώ τώρα είμαι προπονητής στον Ήφαιστο και θα κοιτάξω την ομάδα μου".

Για την προσπάθεια που κάνει ο Ήφαιστος: " Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τους ιδιοκτήτες για να φτιαχτεί μια καλή ομάδα. Έχουν δώσει πολλά λεφτά για να φτιάξουν το γήπεδο. Δεν υπήρχε τίποτα. Εμείς παίρναμε παίκτες και δεν είχαμε ακόμη βρει το όνομα της ομάδας. Ήταν πολύ δύσκολο να πείσουμε κάποιον να έρθει στη Λήμνο. Έπρεπε όλα να γίνουν από την αρχή. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να στελεχώσω την ομάδα και να πάρω τους καλύτερους δυνατούς συνεργάτες και τα κατάφερα. Όταν στήνεις μια ομάδα από το τίποτα, είναι πολύ σημαντικό να έχεις καλούς συνεργάτες. Πάρα πολύ παίκτες δεν ήθελαν να έρθουν στην Λήμνο. Ήταν πολύ σημαντικό το ταξίδι που κάναμε στο Λας Βέγκας. Εκεί κάναμε επαφές με Αμερικανούς μάνατζερ και παρουσιάσαμε το πλάνο του Ήφαιστου, προσπαθώντας να τους πείσουμε ότι είμαστε σοβαροί".

Για τον κόσμο στη Λήμνο: "Είπα και στην Συνέντευξη Τύπου ότι παίζουμε και για τον κόσμο της Λήμνου, επειδή μας έχει αγαπήσει. Δεν είναι μόνο επειδή έρχεται στο γήπεδο, αλλά και επειδή κινούμαστε στο νησί της Λήμνου και δεχόμαστε καθημερινά την αγάπη του”.

Για το αυριανό ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: "Καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι έτοιμη. Έχουν και οι δύο σκαμπανεβάσματα. Πιστεύω ότι θα δούμε ένα παιχνίδι παρόμοιο με το προηγούμενο, με τον γηπεδούχο να έχει το προβάδισμα".

Για την πορεία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην φετινή Ευρωλίγκα: "Νομίζω ότι και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι καλές ομάδες, με πολλά περιθώρια βελτίωσης Έχουν χαρακτήρα και θα πάρουν τα αποτελέσματα όταν χρειάζεται, για να περάσουν στην οκτάδα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ